babeczki z jajek - 3500 przepisów (strona:33/234)

Zdrowe pączusie orzechowe z kremem czekoladowym 184

nagrzanym do 180*C. Zapraszam!   Składniki: 40 g mąki żytniej  10 g mąki kokosowej lub jaglanej 1 łyżka masła orzechowego 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka Nagrzać urządzenie do wypieku babeczek lub piekarnik do 180*C. Wszystkie składniki zmiksować. Wgłębienia formy wysmarować olejem kokosowym i nałożyć ciasto. Piec 4-5 minut. Jeśli używamy piekarnika

Chocolate Muffin Blog
Robaczywe babeczki 274

proszku do pieczenia 200 ml maślanki 1 łyżeczka sody 1 opakowanie cukru wanilinowego 5-6 szt. ptasiego mleczka o smaku karmelowym 2 jajka 2 łyżki kakao szczypta soli żelki dżdżownice  dżem lub krem do posmarowania babeczek Wykonanie: Suche składniki wsypać do miski, następnie kolejno dodawać "mokre" i wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w małą kostkę ptasie mleczko

Pasja Smaku
Muffiny- kto im się oprze? 202

jajka Przygotowanie:  Wrzucam do miski suche składniki (cukier, mąka, proszek) które lekko mieszam a następnie dodaję mokre składniki (mleko, jajka, olej). Wszystko razem dokładnie mieszam łyżką lub na wolnych obrotach mikserem.  Ciasto przelewam do foremek na babeczki (ok. 2/3 wysokości papierka) Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180' C. Piekę około 20- 24 minut. Gdy wystygną udekorować wedle własnego

Tagebuch po polsku
Wielkanocne babeczki - Friandy Garego z MasterChef Australia 151

mnóstwem ich bakalii, więc przymniej skromną część z nich mogliśmy wykorzystać do przygotowania tych babeczek. Z całego serca polecamy! Są pyszne! Składniki: (7 babeczek - foremki o średnicy ok. 10 cm) 8 białek z dużych jajek, 120 g mielonych migdałów, 120 g mąki tortowej, przesianej, 250 g cukru pudru, przesianego, szczypta soli, 200 g rozpuszczonego masła dodatkowo : masło do natłuszczenia foremek(...)minut, aby odpoczęło. Kiedy ciasto będzie gotowe, należy wysmarować foremki masłem, na dno wyłożyć odsączone rodzynki - ok. 1-2 łyżeczek, a na nie wyłożyć ciasto, do 3/4 wysokości foremki. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyłożyć na kratkę, chwilę przestudzić i następnie wyciągnąć z foremek. Podawać posypane

Plate of Joy
Babeczki marmurkowe. 175

Składniki na 12 babeczek: 1,5 kubka mąki pszennej125g masła100g jogurtu naturalnego2 jajka3/4 kubka cukru0.5 kubka mleka1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat waniliowy3 łyżeczki kakao w

Kuchnia Łukasza
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 254

jego wykotzystanie. Tym razem inspirację znalazłam u Doroty . Babeczki są fantastyczne, słodki krem przełamuje kwaśność rabarbaru. Poza tym babeczki bardzo ładnie się prezentują, więc sprawdzą się w każdej sytuacji:) Ciasto: 55g  masła lub margaryny, jajko, 120g cukru drobnego do wypieków, bardzo czubata szkl. mąki pszennej, 180 ml śmietany 18%, łyżeczka ekstraktu waniliowego, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka(...)oczyszczonej, 2 duże łodygi rabarbaru. Margarynę utrzeć z cukrem na biały puch, dodać jajko. Następnie powoli dodać śmietanę i ekstrakt z wanilii. Wsypać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Na sam koniec wmieszać pokrojony w kosteczkę rabarbar. Foremki na babeczki (12 szt) napełnić ciastem do 3/4 wys. Piec ok. 20-25 min w temp

Z miłości do słodkości
Babeczki z jagodami 188

Post Babeczki z jagodami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Babeczki waniliowe z malinami 208

Jeżeli zdecydujecie się zrobić te babeczki i zjecie choćby jedną, to poczujecie niedosyt i niesamowity smak. Wnętrze tych babeczek to coś pomiędzy ”muffinką” a francuską „magdalenką”. Wiem co mówię, bo piekłam i jedne i drugie. Koniecznie spróbujcie upiec i podać z takim lukrem. Można się rozmarzyć. Trudno o nich zapomnieć. Po prostu   niebo w gębie(...)Wykonanie: Piekarnik   nastawiłam na 180 °C. Foremki na do pieczenia babeczek wyłożyłam papilotkami.   Do misy miksera włożyłam masło i wsypałam cukier.   Zmiksowałam na jasną, puszystą masę. Dodałam ekstrakt waniliowy i nie przerywając mieszania wbijałam po jednym jajku. Następne wbiłam dopiero wtedy, kiedy poprzednie dobrze się wmieszało do masy.   Wsypałam mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia

Kuchnia u Krysi
wegańskie muffiny z kruszonką i orzechami pekan 121

Kiedyś usłyszałam, że w wegańskich wypiekach jajka można zastąpić bananami. Jakoś do tej pory nie miałam odwagi wypróbować. Zawsze jednak musi być ten pierwszy raz. I

Polska Zupa
złociste Babeczki z rodzynkami i czekoladą 215

Składniki : - 2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 3 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - ˝ łyżeczki soli - 1 szklanka mleka - ź stopionego masła - ž szklanki rodzynek

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Muffiny z serem feta i salami 189

Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju (lub rozpuszczonego masła) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sól i pieprz

The Sweet Damsel
Pyszne ciasto z bitą śmietaną i truskawkami 181

Ciasto: 110g masła 110g cukru 2 jajka 110g mąki 2 łyżki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: Śmietana kremówka 30

The Sweet Damsel
Babka kwitnący tulipan 194

składniki* 250 g margaryny* 6 jajek* 2 szklanki mąki* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 cukier wanilinowy* 1/2 szklanki oleju* 1 kisiel wiśniowy* 1 kisiel jabłkowy

Mix smaku
Babka trójkolorowa 149

składniki* 250 g margaryny* 6 jajek* 1 i 1/2 cukru pudru* 1 cukier wanilinowy* 2 szklanki mąki pszennej* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 1/2 szklanki oleju

Mix smaku
Babeczki z robalami 199

Podobno te wyszły mi najpaskudniejsze :P  Z efektu jestem bardzo zadowolona :) Jak zwykle, proste rozwiązania są najlepsze ;) Składniki: Babeczki czekoladowe: szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki maślanki 2 łyżki kakao 1 jajko  łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli  Masa z mascarpone: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone

Czerwona Porzeczka
Kruche babeczki z maślanym kremem i malinami 287

100g margaryny,  100g cukru pudru,  2 łyżki cukru waniliowego,  jajko. Mąkę szybko zagnieść z zimną margaryną, cukrami i jajkiem. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Foremki na babeczki lekko natłuścić i oprószyć odrobiną bułki tartej. Następnie dno oraz boki foremek wylepić ciastem. Dno nakłuć widelcem. Piec około 15-20 minut

Z miłości do słodkości