Takie różyczki to smaczna przekąska, która przykuwa uwagę i zachwyca swoim niecodziennym wyglądem. Możecie je podać w formie bukietu, który prezentowałam tu: klik . 1 płat
Di gotujePrzepis na idealne pączki. Pięknie wyrastają, są lekkie i delikatne. W końcu wyszła mi złota „obwódka” 250 ml mleka 50 g świeżych drożdży 0
Bulliohttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Moje Wypieki. Oczywiście zmodyfikowałam pierwotną wersję muffinek i dodatkowo nadałam im cytrynowego smaku. Polewa
Di gotujeprosty przepis na smaczne i szybkie w przygotowaniu muffiny :) Składniki: (na 14-16 szt.) -250 g mąki pszennej -1 szklanka cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia
KasiekGotujeMam dla Was pyszną propozycję na leniwe weekendowe śniadanie. Puszyste pancake’i (czyli takie nasze racuszki), które po przekrojeniu (lub ugryzieniu) odkryją przed Wami słodką
CiastkozercyMuffinki każdy zna i nie trzeba o nich opowiadać.Najlepsze gdy pojawiają się niespodziewani goście. Składniki: 1 szkl mleka 2 szkl mąki 1 szkl
Niespełnione zdolności kulinarnePrzecież jak nie teraz to kiedy?, śliwki to smak jesieni, pyszne węgierki jakimi się zajadałam w ogrodzie za domem, jakie to były piękne czasy!. Zróbcie pyszne
Apetyczna babeczkaPiernik Staropolski długo dojrzewający, ciasto leżakowało od 11.11 i po 5 tygodniach zostało upieczone. Po degustacji już mogę polecić przepis w 100%, pochodzi z bloga Gotuję
Apetyczna babeczkaCiasto marchewkowePrzepis na ciasto marchewkowe dostałam jakiś czas temu od mojej mamy, korzystając z wolnego przedpołudnia postanowiłam go dzisiaj wypróbować. Nie zawiodłam się. Jest idealnie wilgotne
CiastkozercySądecczyzna słynie z najlepszych odmian jabłka, zrzeszenie Sądeckich Sadowników „Jabłko Sądeckie” ma się czym pochwalić!. Jako mieszkanka tych terenów polecam pyszne drożdżówki nadziewać Polskimi jabłkami i
Apetyczna babeczkaszczypta pieprzu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej Farsz: 1-2 pomidory pokrojone w kostkę bądź w łódki 2-3 szparagi pokrojone na plasterki świeży rozmaryn do dekoracji Przygotowanie: 1. Jajka ubić mikserem na puszystą pianę. 2. Dodać jogurt i przyprawy, dokładnie wymieszać łyżką. 3. Do kokilek włożyć szparagi oraz pomidory 4. Delikatnie zalać warzywa masą Piec: 25-40 minut(...)zezłocenia się masy jajeczno-śmietanowej. Podawać na ciepło, bądź schłodzoną. Dekorować świeżym rozmarynem Smacznego :) Zobacz także: Kosteczka pomidorowa alla babeczki Pianka z zielonego groszku
KreatywnePinyjajka 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżki mleka Piekarnik rozgrzać do 170 C. Suche składniki ) mąkę, cukier, sodę, proszek) wrzucić do miski. Dodać masło i jaka, miksować ok. minuty. Dodać ekstrakt i mleko. Zmiksować. Nałożyć do 3/4 wysokości. Piec ok. 20 minut. Studzić na kratce. Rozpuścić gorzką czekoladę w kąpieli wodnej. Odrobinę wystudzić i polać wystudzone babeczki. Położyć
Humanistka w kuchnikakao 165 ml mleka 165 ml śmietany 30 % czekolada mleczna 20 dag i biała 10 dag Przygotowanie : Mąkę, kakao i proszek przesiać i odłożyć na później Cukier, masło i jajka dodawane po kolei utrzeć na puszystą masę Do utartej masy dodać suche składniki oraz mleko, śmietanę, pokruszoną na drobno czekoladę- wymieszać szpatułką Do foremki na muffiny włożyć papilotki, nakładać masy(...)przez około 20 - 25 min. do tzw. suchego patyczka. Inspirowałam się przepisem stąd . Wyszło mi 30 babeczek
Proste Potrawyakurat w jeden z niewielu moich dni wolny. Po przyjściu z pracy szukałem jakiejś inspiracji na fajne ciasto. Na coś, co na pewno mu zasmakuje. Pamiętałem jak zajadał się babeczkami cytrynowymi, które kiedyś robiłem. Dlatego więc, to właśnie ciasto cytrynowe postanowiłem wziąć na bazę „tortu”. A krem… powstał z tego, co było pod ręką. Przypominam(...)powstało ciasto-tort cytrynowo-jagodowe. Fajne połączenie smaków, lekko orzeźwiające i trochę inne od tradycyjnych słodkich tortów robionych do tej pory. Składniki: Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe: 200g masła 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cytryna Krem: 1 szklanka jagód 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml mleka 100g
Jacob Tastes