babeczki waniliowe - 3245 przepisów (strona:22/217)

Makowe babeczki z kremem 172

babeczki  przez około 30 minut, przykrywamy papierem do pieczenia i ponownie zwiększamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 10-15 minut. Studzimy. Po upieczeniu babeczki  dekorujemy kremem (na bazie bitej śmietany, cukru waniliowego i niewielkiej ilości żelatyny), dla dekoracji na środku kremu wciskamy suszoną żurawinę. Polecam The post Makowe babeczki z kremem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TARTALETKI Z OWOCAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM 251

maliny i morele 125g serka mascarpone 200g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Wykonanie: do miski   lub na stolnicę wykładamy   wszystkie składniki czyli mąkę, cukier, cukier waniliowy i     masło, które najlepiej posiekać teraz nożem, następnie dodajemy żółtka oraz wodę, całość zagniatamy , formujemy kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut schłodzone ciasto(...)miski i ubijamy na gładki   krem zimne tartaletki nadziewamy kremem śmietanowym i ozdabiamy owocami, jak ktoś chce można dodatkowo owoce posmarować galaretką, będę wtedy pięknie się błyszczały, babeczki przechowujemy w lodówce i najlepiej spożyć je w ten sam dzień. Źródło:   http://kotlet.tv/tartaletki-z-bita-smietana-i-owocami/

Słodkie zapomnienie
Kakaowe babeczki z jagodami goji i waniliową kruszonką. 153

naładowanymi bateriami zakasam rękawy i biorę się do pracy, tym bardziej że niebawem kolejny wakacyjny wyjazd... ale póki co zapraszam Was na bardzo smaczne i szybkie babeczki kakaowe z jagodami goji i waniliową kruszonką. Składniki na ciasto; 1,5 szkl. mąki pszennej 0,5 szkl cukru trzcinowego   Skworcu 3 łyżki kakao   Skworcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Skworcu 2 jajka 5 dag jagód goji   Skworcu Kruszonka; 2 łyzki mąki pszennej 2 łyżki cukru kryształu lub cukru trzcinowego  Skworcu 1 łyżka masła kilka kropel aromatu waniliowego   Skworcu Przygotowanie; Do miski wlewamy mleko, olej kokosowy a także wbijamy jajko. Roztrzepujemy. Następnie wsypujemy cukier, proszek do pieczenia i partiami dorzucamy mąkę oraz kakao. Wszystko ze sobą mieszamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 254

Doroty . Babeczki są fantastyczne, słodki krem przełamuje kwaśność rabarbaru. Poza tym babeczki bardzo ładnie się prezentują, więc sprawdzą się w każdej sytuacji:) Ciasto: 55g  masła lub margaryny, jajko, 120g cukru drobnego do wypieków, bardzo czubata szkl. mąki pszennej, 180 ml śmietany 18%, łyżeczka ekstraktu waniliowego, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej, 2 duże łodygi rabarbaru. Margarynę(...)rabarbar. Foremki na babeczki (12 szt) napełnić ciastem do 3/4 wys. Piec ok. 20-25 min w temp. 180st. Ostudzić. Odkroić górną część każdej babeczki. Budyń: 300 ml mleka, 3 żółtka, 3 op. cukru waniliowego (po16g), 4 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej. 1/4 szkl. mleka utrzeć z mąkami, cukrem i żółtkami. Resztę mleka zagotować, zdjąć z ognia

Z miłości do słodkości
Różowe babeczki w kształcie serca 190

ciasto :) Z podanych proporcji można przygotować 3 babeczki-serduszka lub 10 klasycznych babeczek :) Przepis na ciasto znalazłam TUTAJ. Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru do wypieków 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka octu jabłkowego 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego 1 łyżeczka czerwonego barwnika spożywczego Polewa czekoladowa

My Culinary Art
Babeczki makowe z kruszonką 180

trudności średni- jest trochę pracy przy nich od zmielenia maku po wykonanie kruszonki, ale efekt jest tego warty ( nie polecam maku z puszek szkoda zdrowia).   Skala smaku 10/10 babeczki mogą długo leżeć w chłodnym miejscu Składniki na 24 sztuki: 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 200 g masła, zimnego 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru 1 czubata łyżka kwaśnej(...)foremką do wycinania ciastek wycinać koła, umieszczać je formie na muffinki, wylepić dokładnie dno i boki, dociskając. Do środka nałożyć masy makowej, do wysokości babeczek. Kruszonka:   Przygotować kruszonkę: mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Masło roztopić w małym rondelku i bardzo mocno podgrzać i takim gorącym zalać suche składniki. Dobrze wymieszać. Posypać babeczki lekko przyciskając kruszonkę Piec

Kubki smaku
Babeczki z kremem i borówkami – idealne na każdą okazję 91

babeczki z kremem i borówkami. Prawda, że urocze? Kruche spody, słodki krem i małe owoce. Czego tu nie lubić? Ja uwielbiam takie mini babeczki. Są idealne nie tylko na szybki deser do kawy, ale też na różne spotkania, przyjęcia i inne specjalne okazje. Pyszne, proste w przygotowaniu i cieszące oko. Babeczki z kremem idealne na każdą okazję Babeczki z kremem(...)Wycinamy kółka troszkę większe niż wielkość foremki do babeczek. Foremki smarujemy masłem i dobrze wyklejamy ciastem. Ciasto nakłuć widelcem. Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 st piekarniku do ładnego zarumienienia (około 12-15 min). Każdy piekarnik piecze inaczej, dlatego obserwujemy babeczki. Krem: Do miski przekładamy mascarpone, dodajemy śmietankę, cukier puder, ekstrakt waniliowy i około 3-4 kropli soku z cytryny

Słodkie okruszki
Babeczki z marmoladą różaną 91

Składniki na ok. 12 sztuk Jajko 2 jajka Cukier 150g Cukier waniliowy 1 opakowanie Maślanka 1 szklanka Olej 1/4 szklanki Mąka 1 i 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Marmolada różana 12 małych łyżeczek Cukier puder Wykonanie: Mąkę prze The post Babeczki z marmoladą różaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Babeczki Red Velvet z Oreo 190

okazał się strzałem w dziesiątkę :) Nie zapomnijcie o naszym Walentynkowy Konkursie , może to właśnie dzisiejsze babeczki będą Waszym zwycięskim wypiekiem ;) Składniki na babeczki Red Velvet Składniki na krem: 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru pudru 3/4 kostki masła (150 g) 10 ciasteczek Oreo + ciasteczka do dekoracji Przed przygotowaniem babeczek warto najpierw zrobić budyń na krem

Ciastkozercy
Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym 105

Przepis na ok. 12-14 babeczek. Składniki Mąka tortowa 350g Cukier ok. 150g Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Cukier waniliowy 1 opakowanie Jajko 2 jajka Olej 100ml Mleko 600ml Budyń czekoladowy 1 opakowanie Cukier puder do posy The post Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Babeczki dyniowe dwu-kolorowe z kremem dyniowym 165

Sezon dyniowy w pełni, a słodkości w okresie jesiennym odgrywają ważną rolę. Czekolada, dynia, babeczki... w lekkiej wersji.. chyba brzmi zachęcająco? :) Składniki na 12 babeczek: 10 łyżek mąki razowej 2 łyżki cukru waniliowego 10 łyżek puree z dyni 1 średnie jajko Drugi kolor: 2 łyżki kakao naturalnego 1 łyżka cukru waniliowego Krem: 3 łyżki puree z dyni 3 łyżki

Czarnawisienka
Babeczki krówka 205

kajmakiem (lub jak kto woli z masą krówkową). Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (można pominąć jeśli babeczki są także dla dzieci) 1 jajko 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki śmietany kremówki + 400 g śmietany kremówki (bita(...)śmietana w proszku jako utrwalacz), masa krówkowa (kajmak) W misce mieszamy razem mąką, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. W osobnej misce mieszamy kakao i kawę rozpuszczalną. Do mąki dodajemy jajko, olej, mleko i około połowę śmietany kremówki. Mieszamy do połączenia składników. Odkładamy 1/3 gotowej masy, dodajemy kakao i resztę kremówki, mieszamy do połączenia składników. Nakładamy na przemian ciemne

Ciastkozercy
Piaskowe babeczki z borówkami 267

Zobacz również inne przepisy na -----> babki Piaskowe babeczki z borówkami - przepis: Składniki: (na 12 babeczek) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 4 jajka "L" o temp. pokojowej 65 ml płynnego oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 aromat waniliowy(...)cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ok. 100-150 g borówek cukier puder do oprószenia Piaskowe babeczki z borówkami - jak zrobić? Jajka utrzeć na puszystą masę razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać aromat waniliowy. Kiedy masa będzie już puszysta i zwiększy objętość, partiami dodawaj przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Ubijaj

Moje Qulinaria
Babka marmurkowa na białkach 174

Miałam zamrożone białka po wypiekach z tłustego czwartku więc upiekłam babkę. Babeczka w dwóch kolorach, kakaowo-waniliowa. Prosta, smaczna, idealna do herbatki. składniki: 1 szklanka białek szczypta soli 1 szklanka cukru 100 g masła 1,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao aromat/esencja waniliowa Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze

Monia miesza i gotuje