zupa - 39353 przepisów (strona:651/2624)

Zupa jarzynowa z fasolką i bobem 53

Zupa na bazie wywaru z kurczaka z jego dodatkiem oraz z fasolką szparagową i bobem doprawiona śmietaną. ZUPA JARZYNOWA Z FASOLKĄ SKŁADNIKI kilka elementów kurczaka (ćwiartki, podudzia, skrzydełka, pałki itp); jarzyna do rosołu; 250 gramów zielonej fasolki szparagowej; 250 gramów żółtej fasolki szparagowej; garść świeżego groszku; dwie garści świeżego bobu; 3 ziemniaki; 1 mała marchewka;... Artykuł Zupa jarzynowa z fasolką

Kuchnia Tomka
Zupa meksykańska z kurczakiem 69

Zupa przygotowana z wywarze z kurczaka i z jego dodatkiem a także z papryczką chipotle, warzywami i świeżą kolendrą. ZUPA MEKSYKAŃSKA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI 2 litry domowego bulionu drobiowego; trochę mięsa gotowanego kurczaka; puszka ciecierzycy; mała puszka papryczki chipotle w sosie pomidorowym; dojrzałe awokado; duża marchewka; 1 większa cebula; 2 ząbki czosnku; pęczek świeżej kolendry;... Artykuł Zupa meksykańska z kurczakiem

Kuchnia Tomka
Sycąca zupa warzywna z soczewicą 66

Soczewica gotowana z przesmażonymi na oliwie pokrojonymi warzywami. ZUPA WARZYWNA Z SOCZEWICĄ SKŁADNIKI pół szklanki oliwy z oliwek; 100 gramów brązowej soczewicy; cukinia; papryka; pomidory; ziemniaki; mały bakłażan; cebula; dymka; czosnek; natka pietruszki; liście szpinaku; świeży koperek; suszone oregano; płatki chili; sól; przepis na zupę warzywną z soczewicą Artykuł Sycąca zupa warzywna z soczewicą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Prosta zupa jarzynowa szybko zrobiona 59

Zupa na bazie domowego wywaru z dodatkiem wędzonego boczku i kilku warzyw na koniec doprawiona śmietaną. PROSTA ZUPA JARZYNOWA SKŁADNIKI 500 ml wywaru drobiowego lub jarzynowego; kilka plastrów surowego wędzonego boczku; kilka dużych pieczarek; duża garść fasolki szparagowej; 2 duże ziemniaki; 1 duża cebula; kawałek selera korzeniowego; 1 marchewka; suszony cząber; słodka mielona papryka; gęsta... Artykuł Prosta zupa jarzynowa szybko

Kuchnia Tomka
Zupa egipska z kurczakiem i gęstym jogurtem 70

Zupa na bazie wywaru z kurczaka z dodatkiem pora, szpinaku mięsa z kurczaka i ryżu zabielona na koniec jogurtem. ZUPA EGIPSKA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI 500 gramów podudzi, udek lub ćwiartek z kurczaka; jarzyna do rosołu; 500 gramów liści świeżego szpinaku; 400 gramowy kubek gęstego jogurtu typu greckiego; 100 gramów białego ryżu; 1 cebula; 3 ząbki... Artykuł Zupa egipska z kurczakiem

Kuchnia Tomka
Zupa fasolowa Jokai prosto z Węgier 70

Zupa fasolowa na golonce wędzonej z dodatkiem warzyw korzeniowych oraz kiełbasy paprykowanej. ZUPA FASOLOWA JOKAI SKŁADNIKI golonko wędzone o wadze do 1,5 kilograma; 300 gramów drobnej, suszonej fasolki; 150 gramów węgierskiej kiełbasy paprykowanej; 1 duża cebula; 1 ząbek czosnku; 2 marchewki; 2-3 pietruszki; kawałek selera; liście laurowe, ziele angielskie; smalec wieprzowy (najlepiej z mangalicy); mielona... Artykuł Zupa fasolowa

Kuchnia Tomka
Węgierska zupa z zielonego groszku 59

Zupa jarzynowa z dodatkiem odrobiny smalcu oraz skwarek i słodkiej, mielonej papryki. ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU SKŁADNIKI 450 gramów mrożonego zielonego groszku; marchewka (lub dwie małe); cebula; główka czosnku; kawałek selera; 1 pietruszka; słodka mielona papryka; natka pietruszki; 2 łyżki smalcu i/lub trochę słoniny i/lub boczku; 1 wiejskie jajko; mąka pszenna; ostra węgierska pasta paprykowa;... Artykuł Węgierska zupa z zielonego

Kuchnia Tomka
Zupa na cielęcinie warzywami wypełniona 62

Zupa jarzynowa przygotowana na giczy cielęcej z dodatkiem brokuła i startych warzyw na koniec zabielona śmietaną. ZUPA NA CIELĘCINIE SKŁADNIKI gicz cielęca o wadze 1,5 kilograma; 1 noga cielęca (kości); jarzyna, jak do rosołu; 1 brokuł; 1 żółta cukinia; 3-4 ziemniaki; natka pietruszki; pęczek koperku; 2 czerwone papryczki chilli; ziele angielskie; liście laurowe; gęsta kwaśna... Artykuł Zupa

Kuchnia Tomka
Zupa cebulowa prawdziwy przepis francuski 101

Zupa przyrządzana na bazie mocnego bulionu wołowego z dodatkiem mocno wysmażonej sporej ilości cebuli. ZUPA CEBULOWA SKŁADNIKI nawet 2 litry mocnego, domowego wywaru wołowego; 1 kilogram cebuli; 130 gramów masła; 250 ml białego wytrawnego wina; weka (bułka paryska, bułka wrocławska); czosnek; ser gruyere lub emmentaler; oliwa z oliwek; cukier; mąka pszenna; sól, pieprz; przepis na... Artykuł Zupa cebulowa prawdziwy przepis

Kuchnia Tomka
Zupa z mamuta z ogromem innych warzyw 58

Zupa jarzynowa z dodatkiem mamuta zbudowana na bazie soffritto czyli długo smażonych cebuli, selerze i marchwi. ZUPA Z MAMUTA SKŁADNIKI 500 gramów zielonego mamuta; 3 duże ziemniaki; 1 spora marchewka; bulwa kopru włoskiego (fenkułu); mały kawałek pora; 1 większa cebula; 1 duża łodyga selera naciowego; 2-3 ząbki czosnku; suszony cząber; suszone zioła prowansalskie; gęsta, kwaśna... Artykuł Zupa z mamuta

Kuchnia Tomka
Azjatycka zupa z kurczakiem 56

Prosta zupa na bazie wywaru z kurczaka z dodatkiem imbiru, fasolki, groszku i dymki podana z kurczakiem w pięciu smakach. AZJATYCKA ZUPA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI około 1300 ml domowego bulionu drobiowego; kawałek świeżego imbiru wielkości dużego kciuka; 5 garści mrożonego zielonego groszku; 5 garści mrożonej zielonej fasolki szparagowej; 1 czerwona papryczka chilli; dymka; garść mieszanki... Artykuł Azjatycka zupa z kurczakiem

Kuchnia Tomka
Zupa fasolowa rodem z PROWANSJI 63

Zupa fasolowa z białej fasolki gotowana na bazie wędzonego boczku i ryżu z dodatkiem pomidorów i czosnku. ZUPA FASOLOWA Z PROWANSJI SKŁADNIKI 400 gramów suchej białej, drobnej fasolki; 150 gramów surowego, wędzonego boczku; 150 gramów ryżu basmati; 1-2 cebule; puszka pomidorów; 10 ząbków czosnku; 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich; 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki; 3... Artykuł Zupa fasolowa rodem

Kuchnia Tomka
Zupa z kalarepy z pstrągiem wędzonym 51

Zupa z kalarepy z dodatkiem białego wina podawana z wędzonym pstrągiem łososiowym. ZUPA Z KALAREPY SKŁADNIKI 700 ml wywaru warzywnego lub lekkiego drobiowego; dwie duże kalarepki o łącznej wadze około 800 gramów; 100-150 gramów wędzonej ryby; 1 duża cebula; cytryna; kilkanaście czarnych oliwek; natka pietruszki; 150 ml białego, półwytrawnego wina; słodka śmietanka; gałka muszkatołowa; sól,... Artykuł Zupa z kalarepy

Kuchnia Tomka
Zupa fasolowa na żeberkach wędzonych 69

Pyszna zupa fasolowa przygotowana na żeberku wędzonym oraz paprykowanej kiełbasie węgierskiej. ZUPA FASOLOWA NA ŻEBERKACH SKŁADNIKI 500 gramów drobnej, białej suchej fasolki; 400 gramów surowych, wędzonych żeberek wieprzowych; 250 gramów surowej, mocno paprykowanej kiełbasy wieprzowej; puszka pomidorów; 2 łyżeczki suszonego cząbru; 1 łyżka mielonej, słodkiej papryki; 3 łyżki oliwy extra vergine; 3 łyżki czerwonego octu... Artykuł Zupa fasolowa na żeberkach

Kuchnia Tomka
Zupa krem z kalafiora z serem 63

Aromatyczna zupa krem z kalafiora przyrządzona na wywarze jarzynowym podana z grzankami i chrupiącą szynką. ZUPA KREM Z KALAFIORA SKŁADNIKI 1 kalafior o wadze około 500 gramów; 120 gramów twardego, wędzonego sera żółtego – najlepszy oczywiście oscypek; 80 gramów szynki szwarcwaldzkiej; 2 kromki dobrego, żytniego chleba na zakwasie; 1 litr bulionu warzywnego, drobiowego lub wołowego;... Artykuł Zupa krem z kalafiora

Kuchnia Tomka

Proponowane wyszukiwania