Dzisiaj chcę was przekonać do zupy co do której sama byłam sceptyczna, bo nie ufam daniom które powstają na wzór popularnych fast foodow. Mowa tym razem o zupie gyros. A przekonała mnie do niej siostra i miała rację, bo zupa naprawdę jest pyszna, syta, prosta i wcale gyrosu nie przypomina. Idealny jednogarnkowy obiad. Super alternatywa dla osób znudzonych naszymi ogórkowym
Bernika - moj kulinarny pamietnikPodczas ostatniego wypadu do Wrocławia odwiedziliśmy włoską restauracje gdzie między innymi specjałami zjedliśmy pyszną zupę warzywną minestrone. Bardzo nam zasmakowała więc postanowiłam ją powtórzyć w domu. Wyszło wspaniale, a jej przygotowanie okazało się bardzo łatwe i szybkie. Bulion warzywny lub drobiowy około 2 litry 1 duża papryka czerwona pół małej młodej cukinii 3 gałązki selera naciowego 1 mała puszka(...)dodać posiekany czosnek smażyć jeszcze 2-3 minuty. Podsmażone warzywa wraz z pokrojoną cukinią i pomidorami (opcjonalnie fasolką) dodać do gorącego bulionu. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Zupę doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu około 15-20 minut. Zupę można podawać z ugotowanym drobnym makaronem lub ryżem Smacznego
Andzia PichciGęsta i sycąca zupa w orientalnych klimatach - dziś mam dla Ciebie taką właśnie pyszną obiadową inspirację. W sumie to można by ją uznać także za danie jednogarnkowe. Po zjedzeniu talerza tej zupy, z pewnością nie będziemy już mieli miejsca na drugie danie 😉. Do przygotowania tej zupy można też wykorzystać mieszankę orientalnych warzyw w puszcze. To fajna opcja dla tych, którzy
Kulinarne przygody Gatitydzięki temu możemy dokonać „słonecznego cudu” na talerzach! Patrząc na szare chmury za oknem, z których co rusz padał a to śnieg, a to drobny deszcz, wymyśliłem sobie złotą zupę krem, pieszczącą czule podniebienie kremową konsystencją! Na talerzu, po jej podaniu, dzięki konserwowej kukurydzy, żółtej paście curry i mleku kokosowemu uzyskałem słodkawo pikantny smak. I zapewniam, że naprawdę oprócz wartości(...)kulinarnych, konsumpcja tej zupy nastraja optymistycznie nawet w ponure dni! Wszystkich zainteresowanych odsyłam do szczegółowego przepisu i samodzielnego wykonania słonecznej zupy! Smacznego! WJ Składniki: 2 duże puszki kukurydzy konserwowej 1 szklanka mleka kokosowego 50 g żółtej pasty curry 1 natka pietruszki Przygotowanie: Kukurydzę wraz z zalewą przelewamy
R'n'G KitchenDodajemy suchą soczewicę oraz wszystkie przyprawy, mieszamy i smażymy przez pół minuty. Dolewamy gorący bulin warzywny, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Dodajemy do gotującej się zupy passatę oraz pomidory z puszki. Gotujemy kolejne 15 minut. Na koniec do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy oraz śmietankę, dokładnie mieszamy. Zupę podajemy z dodatkiem makaronu orzo ugotowanym al'dente oraz
Qchnia po prostuZupa kalafiorowa to moja ulubiona zupa warzywna. Można ją przygotować szybko i sprawnie korzystając z ugotowanego wcześniej rosołu lub z … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Zupa kalafiorowa</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerAromatyczna, przepyszna zupa z małymi klopsikami zaspokoi głód niejednego głodomora i wielbiciela zup. Polecam bardzo gorąco, jest znakomita, idealna na chłodne, lutowe popołudnie. Tiftele to nic innego jak małe klopsiki, które tutaj pięknie współgrają z paprykowo - pomidorowym smakiem. Zupa z klopsikami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepospolite i niepozorne warzywo ma także właściwości lecznicze! Zawiera antocyjany (takie jak w czerwonym winie), które poprawiają odporność, opóźniają starzenie się komórek i mogą zapobiegać wystąpieniu nowotworów. Zupa jest sycąca – dzięki ziemniakom, fecie i prażonym orzechom włoskim może być opcją na lekki obiad. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Cebulę oraz(...)Wrzuć na patelnie buraki i zalej wszystko wywarem. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 40 min. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny, wsyp szczyptę soli i pieprzu. Zmiksuj zupę na gładki krem. Spróbuj i ewentualnie dopraw. Zagotuj ponownie. Przed podaniem możesz, kierując się potrzebami kubków smakowych, posypać krem: pokruszoną fetą, prażonymi orzechami włoskimi i szczypiorkiem. Zupa jest bardzo sycąca
Eat me! Fit me!Domowy rosół czyli tradycyjna polska zupa, która najlepiej smakuje z co najmniej dwoma rodzajami mięs, dużą ilością warzyw i własnoręcznie zrobionym makaronem, to danie bez którego wiele osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu. Jest to prosta aczkolwiek czasochłonna w przygotowaniu zupa, która może być bazą do przygotowania wielu innych zup np. pomidorowej. składniki na 4-5 porcji
Smakowite Dania