udało się dobrnąć do finiszu z planowaną od tygodni realizacją. Postanowiłam skorzystać z przepisu Magdy Gessler na gruszkę piękna Helena. Ten trzeci testowany mistrzowski przepis, po wcześniejszej zupie krem z dynii i indyjskim kalafiorze , zdecydowanie najbardziej przypadł do smaku mojej niezawodnej grupie testerów, powiększonej dziś dodatkowo przez grupę sąsiedzkiego wsparcia. Muszę przyznać, że połączenie ciepłej gruszki skąpanej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPyszne paluchy z ciasta francuskiego. Doskonałe jako dodatek do zup, sałatek ale również jako przekąska. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g 9-10 plastrów szynki parmeńskiej 1 łyżeczka mielonego maku Back Mit do smaku sól wędzona Ciasto francuskie pokroić na 9-10 pasków. Na każdym pasku ułożyć szynkę ( plastry szynki przekroić wzdłuż na pół). Ciasto z szynką skręcić, ułożyć
Monia miesza i gotujeJestem osobą, która nie przepada za zupami. Ponadto, uwielbiam warzywa, dlatego staram się wplatać je wszędzie. Sałatki, choćby najprostszej, nigdy nie może u mnie zabraknąć. Tym razem przedstawiam Wam warzywa w pysznym sosie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Fabryka pomysłówsztuk: Ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko 2/3-1szklanka wody ½ łyżeczki soli 2 łyżki oleju Farsz: 1,5 talerza pokrojonych dość drobno podgrzybków (talerz taki jak do zupy) tj. taki czubaty pojemnik podgrzybków jak po lodach litrowych 1 cebula Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Ciasto na pierogi zagnieść z podanych powyżej składników. Cebulę pokroić w kostkę, dodać grzyby
Fabryka pomysłówleniwym weekendowym śniadaniem, u mnie jednak gdy czas nie pozwala mi na dłuższe przebywanie w kuchni zastępują obiad. Tak i tym razem jadłam je jako słodki obiad z mleczną zupą dyniową ( klik ) na pierwsze. Na drugie podałam właśnie placki, które były świetnym uwieńczeniem dyniowych smaków. Składniki na 11 sztuk: 0,5 kg dyni 4 czubate łyżki mąki 1 jajko
Fabryka pomysłówkuchni kieruję się podstawową zasadą – ma być przede wszystkim smacznie i niebanalnie. Nie mogłabym chyba jeść non stop klasyki w postaci pulpetów, gołąbków, kotletów , zup itp. To nie dla mnie. Oczywiście nie mówię, że są to złe dania, aczkolwiek są dobre raz na jakiś czas, a już na pewno nie jako podstawa mojego jadłospisu. Lubię sięgać po nowe produkty
Fabryka pomysłówwiadomość, że nasz przepis na sałatkę z kurczaka z curry został wyróżniony w konkursie Russsell Hobbs . W lutym próbowaliśmy bardzo ciekawych przepisów które zamieściliśmy na naszym blogu Zupa z soczewicy grilowane warzywa Murzynek Onion rings Ciastka musl i Walentynkowe babeczki Pizza Walentynkowe ciastka Mi osobiście najbardziej przypadła do gustu zupa z soczewicy, a Adzie walentynkowe babeczki. A jakie
cookplPogoda nas nie oszczędza, żar leje się z nieba. Na taką pogodę nie ma nic lepszego niż chłodnik. Zimne danie nas jednocześnie i schłodzi i napoi
Marder&Marder ManufactureBarszcz biały to klasyka kuchni polskiej, której podstawą są wędzonki, biała kiełbasa i zakwas z mąki pszennej. Artykuł Barszcz biały pochodzi z serwisu Kardamonowy .
KardamonovyZakwas owsiany na żurek Z reguły w rodzinach przygotowuje się tradycyjne potrawy. Do takich potraw zalicza się żurek. Żurek
Dieta Rozdzielna i ZdrowieDomowy rosół z kurczaka Rosół z kurczaka to klasyka polskiej kuchni, która od pokoleń gości na naszych stołach, szczególnie w chłodniejsze dni. To nie tylko pyszne
Dorota SmakujeProsty przepis na kartoflankę jaką robiła moja mama. Do tej pory bardzo ją lubię i często gotuje. Jedno danie, ale za to bardzo sycące, jeszcze z
Swojskie jedzonkoNieskromnie przyznać muszę, że wyszedł mi jeden z lepszych kremów, jakie miałem okazję ostatnimi czasy przygotowywać. Ten lekki aromat anyżu w połączeniu z oliwą bazyliową
R'n'G KitchenWarzywa po grecku z boczniakami Przedstawiam Wam mój przepis na warzywa po grecku z boczniakami – danie, które zachwyca swoją prostotą, a jednocześnie bogactwem aromatów. Boczniaki, znane
Dorota Smakuje