zupa - 39805 przepisów (strona:2128/2654)

Domowe Pad Thai z kurczakiem 168

Domowe Pad Thai to klasyczne danie kuchni tajskiej. Jest to smażony makaron w woku z jajkiem, krewetkami albo kurczakiem. Nasza wersja Pad Thai będzie z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonym żeberku 154

1 kg kiszonej kapusty porcja rosołowa z indyka kawałek wędzonych żeberek marchewka cebula listek laurowy ziele angielskie pół łyżeczki kminku sól pieprz czarny pieprz ziołowy 1

Gotowanie jest łatwe
Aromatyczny gulasz 160

Sycący i niezwykle aromatyczny gulasz wieprzowy przyprawiony świeżą bazylią. Zasmakuje każdemu! Składniki: 500 g szynki lub łopatki wieprzowej 2 czerwone papryki 1 cukinia 1 cebula 4

Krokusowy Dom
Żur z kiełbasą (bez zakwasu) 189

Żurek można jadać na Wielkanoc, można go jadać od święta a jak ktoś lubi - można go jeść na co dzień. Zapraszam po przepis na szybki, prosty

Życie zaczyna się w kuchni
Fasolka Po Bretońsku Na Zapas - Tyndalizacja 222

Ta fasolka jest według przepisu mojego męża, który też ją sam ugotował i zawsze sam ja robi ja tylko dokładnie spisałam przepis i Wam go podaje

Gotowanie...to proste !
Maminkowy barszcz ukraiński 129

Różne są wersje barszczu ukraińskiego. My podamy tę, którą gotowała nam Mama Zosia. Troszkę zmodyfikowana, ale z zachowanym smakiem.     Składniki: -15 dkg ugotowanej wcześniej

Maminek kulinarny
Tajska zupa krewetkowa 133

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
szybkowar-rosół drobiowy mieszany... 179

Składniki: kura rosołowa 1/2 połowa 1,40 kg, szyja indyka 1 sztuka średnia, żołądki indycze 6 sztuk, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 2 sztuki, włoszczyzna

W Mojej Kuchni Lubię
Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą 162

Żurek to tradycyjna potrawa kuchni polskiej, która najczęściej pojawia się na naszych stołach w okresie Wielkanocy. Przygotowywany jest na zakwasie chlebowym z mąki żytniej i najlepszy

Kuchnia MagdaLeny
Barszcz ukraiński na zakwasie z buraków 103

Barszcz ukraiński na zakwasie z buraków Koniec lutego, porządki w lodówce a tam – “a kuku” – litr zakwasu z wigilii Odkręcamy słoik, wąchamy

Tajemnice Smaku
Zielony chłodnik z chipsami z fioletowych ziemniaków 126

Pierwsze ogórki gruntowe zakupione na bazarku, przepyszne, chrupiące, aż się proszą, żeby wrzucić je do słoja i cudownie przemienić w małosolne. Uwielbiamy! Z zachłanności  przerabiamy

Tajemnice Smaku
Krem z jabłek i brukselki 115

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Tajska zupa pomidorowa 96

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
MAKARON W SOSIE GORGONZOLA Z ORZECHAMI 198

Jeśli tak samo jak ja kochacie gorgonzolę, to ten makaron Was wprost zachwyci... 😊 Grube spagetti podane z obłędnie kremowym sosem na bazie śmietany kremówki i gorgonzoli

Słodko-Słony Świat Ilony
INDYJSKI DAL Z CZERWONEJ SOCZEWICY- ŁATWY PRZEPIS 132

Każdy kto kocha kuchnie indyjską będzie zachwycony tym prostym, ale jakże smacznym przepisem. Indyjski dal z czerwonej soczewicy jest bardzo sycący, rozgrzewający i bogaty w białko

Kukuleczki