Każdy kto kocha kuchnie indyjską będzie zachwycony tym prostym, ale jakże smacznym przepisem. Indyjski dal z czerwonej soczewicy jest bardzo sycący, rozgrzewający i bogaty w białko roślinne. Polecam każdemu, kto chcę przeżyć kulinarną podróż po Indiach. Dal najczęściej podaję z ryżem lub z domowym chlebkiem naan Składniki: 400 g czerwonej soczewicy 1 l wody 200 ml mleka kokosowego 1 szklanka pasaty 1 cebula 6 ząbków czosnku 3 łyżeczki kurkumy 3 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki płatków chili kawałek świeżego starte... czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!