naprawdę wyjątkowo. Nie będzie zbyt skomplikowanie, ale z pewnością wyjątkowo, i nieco ekstrawagancko. W zasadzie przepis chodził mi już po głowie od dawna. Gdzie nie spojrzę to szparagi zapiekane, zupy krem, szparagi w towarzystwie jajek, tarty i inne specjały... Postanowiłam więc nie powielać tego wszystkiego i zaserwować wam szparagi w formie musu. Lekki delikatny w smaku z wyrazistym dodatkiem
vaniliowoczekoladowaszparagi trwa w najlepsze. Najczęściej gotuję je na parze i podaję z masłem lub smażę w pakiecikach z wędliną . Zawsze jednak zostają stwardniałe końcówki. Można z nich zrobić zupę , ale można też wykorzystać w inny sposób . Dziś kolejna propozycja w połączeniu z ciecierzycą i suszonymi grzybami. Składniki : 180 ml ciecierzycy 6 suszonych grzybów (u mnie podgrzybki i prawdziwki) końcówki szparagów
Weekendy w domu i ogrodziezamrażalniku. W przeciwieństwie do kostek rosołowych nie zawiera chemii. Jest zdrowy, ma wspaniały aromat i świetnie się przechowuje. Wystarczy kilkanaście minut by zamienić rosół w jedną z wielu niesamowitych zup. To must have każdego, kto planuje posiłki. Domowy sos pomidorowy Większość gotowych sosów pomidorowych zawiera sztuczne składniki. Dlatego stworzyliśmy przepis na idealny domowy sos pomidorowy. Jest o wiele smaczniejszy niż
Niedzielny kucharzRewelacyjnie pyszne bułeczki,obłędnie pachną podczas pieczenia i błyskawicznie znikają jeszcze ciepłe. Doskonale smakują z grillowanym mięsem lub jako dodatek do zupy. 400 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 20g drożdży świeżych 260 g ciepłego mleka 30 g roztopionego masła nadzienie: 60 g miękkiego masła 5 ząbków czosnku pęczek posiekanej natki pietruszki ponadto: 1 jajko
Kolorowa kuchnia Elkizobaczyć, czy trzyma poziom i jak wygląda letni ogródek. Co można zjeść w restauracji Mao? Szefem kuchni w Mao jest Jurek Dong, więc możemy zjeść tu pierożki na parze, zupy i przystawki i dania, które podaje się z małą porcją ryżu i ulubioną przez wszystkich Polaków surówką z kapusty. Po menu łatwo się poruszać, bo wszystkie dania z danej kategorii
Ugotowane pozamiataneSezon na szparagi uważam za rozpoczęty. Jako że do tej pory ze szparagów robiłam najczęściej zupę – krem, w tym sezonie postanowiłam przygotować coś bardziej oryginalnego i bardziej męskiego czyli szparagi w połączeniu z mięsem, a dokładniej z piersią z kurczaka. Wyszło mi pyszne dietetyczne danie, którego nie powstydziłabym się podczas uroczystego przyjęcia rodzinnego takiego jak chrzciny, komunia święta
Mama z miastasuchego patyczka) 180 stopniach 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/proste-ciasto-z-truskawkami-i-rabarbarem/ MieszamWGarnku Artykuł Proste ucierane ciasto z truskawkami i rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupieprz do smaku Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski. Botwinkę umyć, osuszyć, buraczki odłożyć i wykorzystać do zupy a resztę pokroić w drobniutką kostkę, cebulkę dymkę posiekać , dodać do mięsa, wsypać mąkę pszenną wbić jajko, dodać majonez, doprawić do smaku solą oraz pieprzem , całość wymieszać aż będzie gęsta
Wanilia i KardamonPamiętajcie, że można u nas kupić prawdziwe kostki rosołowe, kostki bez grama oleju palmowego i nawet takie w pełni wegetariańskie! Piszę o tym teraz, bo ostatnio mam fazę na zupy czy risotto, a czasu na zrobienie swojego bulionu niestety brak. Stąd szukanie w sklepach kostek rosołowych! W ich przypadku szczególnie trzeba pamiętać o zasadzie: czytajcie skład produktu przed zakupem! Czekolady
Fleksitarianizm.plŁosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś zapraszam Was na mleczno-miętowy ryż z owocami . To takie moje małe wspomnienie dzieciństwa. Od zawsze uwielbiałam ryż, zupę mleczną z ryżem czy najróżniejsze desery ryżowe. Dziś do takich ryżowych miseczek równie ochoczo siadają moje dzieci Dzisiejszy deser jest prostą i smaczną propozycją, która uda się każdemu (ważne, by co jakiś czas przemieszać ryż podczas gotowania). Taki ryż wspaniale
Słodkie okruszkisłoiczka sól, pieprz 1/2 łyżeczki miodu Wykonanie: rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem bulion zrobiłam samodzielnie, ponieważ później posłużył mi do przygotowania zupy (przepis w następnym poście). W szerokim, niskim rondlu zagotuj 1 l wody z marchewką, pietuszką, kawałkiem selera, pora i gałązki lubczyku. Dorzuć 1 listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!który przepis jest tu klik . Został on również przygotowany zgodnie z zasadami diety Dąbrowskiej. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti
Kulinarne przygody Gatitypowodu aby nie uzupełnić tego dania w bardzo prosty sposób, za pomocą tego co jest pod ręką i to zupełnie za darmo. Zresztą każdy doceniłby te rośliny po lekturze Zupa z trawy. Dziennik z chińskiego gułagu autorstwa Xianliang Zhang. Założenie było proste. Wybrałem losowy (za pomocą kostki) kawałek łąki o powierzchni jednego metra kwadratowego i postanowiłem go wyeksploatować
Kryzysowa Książka Kucharskagoszczą u nas dużo częściej, nie tylko w okresie zimowym :) Lekko słodkie, świetni nadają się do zjedzenia z kubkiem mleka czy kakao, posmarowania naturalnym serkiem, albo jako dodatek do zupy mlecznej. Składniki (12 sztuk) -500 g mąki pszennej -75 g masła -1 szkl. mleka -20 g drożdży -1/2 szkl. cukru -szczypta soli -1 jajko -1 g szafranu -rodzynki
Zielona Kuchnia