zupa - 39353 przepisów (strona:1821/2624)

Chłodnik z awokado i zielonego ogórka 129

Zupa na zimno to świetny pomysł na obiad w gorące, letnie dni. Zdrowy, pachnący koperkiem chłodnik na bazie świeżego, naszpikowanego witaminami awokado, zielonego ogórka oraz aromatycznego czosnku rewelacyjnie gasi pragnienie i stanowi pełnowartościowy posiłek. Składniki: 250g obranego awokado 200g zielonego ogórka 1 czerwona cebula 1/2 pęczka koperku 1 ząbek czosnku 400g jogurtu naturalnego 370g kefiru 4 łyżki soku z limonki

Szalona Kuchnia Eweliny
Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 149

warto ulec, bo oznacza to porządną porcję zdrowia. Co smacznego i zielonego podamy w tym tygodniu? W menu Agaty znajdziemy wiele takich dań i dodatków. Na przystawkę można przygotować zupę szczawiową czy ogórkową, już prezentowane na blogu, a jako główne danie roladki ze szpinakiem i serem feta. Na zielony podwieczorek wiosenny można zaś zaserwować pyszny koktajl szpinakowy, który przepis jest

KulinarneImpresje.pl
Maślana młoda kapustka 113

powoli młode ziemniaczki, które absolutnie uwielbiam gotowane w mundurkach i serwowane z masełkiem i zsiadłym mlekiem. Pokazują się też szparagi, na które sezon rozpoczęłam już chwilę temu prezentując przepyszną ZUPĘ-KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW . Oprócz tych smakołyków dostępna jest też młoda kapustka. Zwykle przygotowuję ją w bardziej frymuśny sposób, ale tym razem miałam ochotę na prostotę. Prostota tej potrawy

Kate's Kitchen
Smakowita botwinka 155

Hej! Co dziś zjemy? Smakowitą botwinkę. Do zrobienia jej wystarczy 1 pęczek młodych buraczków, które zużyjemy razem z liśćmi. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Rolada waflowa z nadzieniem ruskim 158

plastry i panierujemy lub nie i odsmażamy na maśle. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/rolada-waflowa-z-nadzieniem-ruskim/ MieszamWGarnku Artykuł Rolada waflowa z nadzieniem ruskim pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Moje ulubione dodatki do obiadu :) i przepis na kolejną surówkę 153

Cześć U mnie w domu bardzo często na obiad jest jakaś zupa. Jeśli jednak akurat na obiad mamy mięso (smażone, duszone itd.) z kartoflami, obowiązkowo musi być też jakiś dodatek. Zimą najczęściej przynosimy z piwnicy jakiś słoik z przetworami (ogórki, grzyby, buraczki itd.). Czasami na stole pojawia się jakaś surówka. Latem natomiast często dodatkiem do obiadu są sezonowe warzywa: ogórki

blog.moje-pasje.info
Syrop Jana III Sobieskiego 149

jego rycerze popijali herbatkę z kurdybanku na wzmocnienie organizmu, jak się okazało z powodzeniem. Dawniej Słowianie stosowali ziele we wszystkich schorzeniach  i jako przyprawę zamiast pietruszki ,do rosołu ,zup,omletów jajecznicy i mięs

w mojej kuchni
Pasta z czosnku niedźwiedziego. 152

zalać wierzch pasty olejem lub oliwą i można ją przechowywać nawet kilka miesięcy. Pastę z czosnku niedźwiedziego wykorzystuję do bardzo wielu potraw. Jest bazą do pysznego pesto, dodatkiem do zup, zimnych i ciepłych sosów, dressingów i kanapek. Wkrótce pojawią się na blogu 3 przepisy, w których zastosowałam pastę z czosnku niedźwiedziego. Składniki: czosnek niedźwiedzi (u mnie 10 pęczków) olej

Codziennik Kuchenny
Szybkie bajgle z makiem na drożdżach 161

tego przepisu, wychodzą niesamowicie pyszne oponki. Ciasto po wyrośnięciu wystarczy usmażyć. PRZEPIS Artykuł Szybkie bajgle z makiem na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce + porady jak przygotować danie wcześniej dla większej liczby osób 186

świeże i jędrne warzywa (zwiędnięte i zmęczone życiem odpadają). Kolejnym krokiem jest pozbycie się zdrewniałych końcówek, poprzez złamanie szparagów w odpowiednim miejscu (końcówek nie wyrzucajcie – ugotujcie pyszną “ Zupę z końcówek zielonych szparagów z groszkiem, batatami i koperkiem “). Jaskrawy zielony kolor szparagów uzyskamy poprzez krótkie zblanszowanie ich w wrzątku oraz natychmiastowe zahartowanie, czyli schłodzenie w lodowatej lodzie

Moja Delicja
5 majowych przepisów, które musisz wypróbować 127

Zobaczcie jakie pyszności możecie wyczarować z wiosennymi warzywami. 5 majowych przepisów, które musisz wypróbować Szparagi zapiekane pod wegańskim beszamelem Miód z mniszka lekarskiego Kapusta młoda z marchewką i szczypiorkiem Zupa z botwinki Tarta cieciorkowa z botwinką Artykuł 5 majowych przepisów, które musisz wypróbować pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Pomysł na śniadanie – 5 przepisów które pokochacie! 210

Smacznego! Szukacie więcej inspiracji kulinarnych? Sprawdźcie też: 5 pomysłów na sałatki idealne na lunch do pracy 5 pomysłów na szybki obiad do zrobienia w 15 minut 5 pomysłów na zupę krem – wyjątkowe przepisy 7 zdrowych dań za 7 zł Artykuł Pomysł na śniadanie – 5 przepisów które pokochacie! pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Szparagi zapiekane z jajkiem na śniadanie 179

Zostały Ci szparagi w niewielkiej ilości? Na zupę czy na sałatkę nie wystarczą? Zrób zatem szparagi zapiekane z jajkiem i innymi dodatkami, np.... The post Szparagi zapiekane z jajkiem na śniadanie appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
ALEEE PĄCZKI kawie do towarzystwa 220

pracy, czy wyskoczyć z uczelni na przerwę lunchową albo pożywny obiad po wykładach. Lokal oferuje cały wachlarz pączkowych smaków - zarówno tych słodkich, jak i wytrawnych . Dodatkowo kuszą pączdogi , bajgle , zupy oraz przeróżne dania dnia . Wszystko można popić dobrą kawą , herbatą czy świeżo-wyciskanym sokiem . Bistro/Pączkarnia ALEEE PĄCZKI funkcjonuje od całkiem niedawna, bo dopiero od lutego 2018 r . Podstawą

Grunt to przepis!
Mintaj i panga w sosie śmietanowo – koperkowym 135

Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: /na 2 osoby/ 2 filety z pangi lub mintaja 200 ml śmietany do zup i sosów 18% 1 łyżeczka suszonego koperku bazylia, oregano, pieprz, sól 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ziemniaki surówka z gotowanych buraczków Przygotowanie: Śmietanę rozcieńczamy w miseczce wodą, by była rzadka. Dodajemy

Za drzwiami kuchni

Proponowane wyszukiwania