zupa - 39805 przepisów (strona:1822/2654)

Chleb Polny pszenno żytni 193

chleba ma być mocno brązowy. Chleb wyjmujemy i studzimy na kratce. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/chleb-polny-pszenno-zytni/ MieszamWGarnku Artykuł Chleb Polny pszenno żytni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Chlebek kukurydziany na śmietanie 189

kwadratowej blasze 20 x 20 cm. Chleb kukurydziany na śmietanie jest pyszny i wilgotny, a zarazem łatwy i szybki do przygotowania. Chlebek kukurydziany można podawać jako dodatek do ulubionej zupy, chili, z potrawami kuchni meksykańskiej czy amerykańskiej, a nawet na śniadanie. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu:   Food, Folks

Gospodyni Miejska
Pieczone pierożki ze szpinakiem. 139

Pyszne pierożki ze szpinakiem. Idealne jako samodzielne danie, lub dodatek do zup kremów. Składniki: I. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej typ 750 1 szklanka mąki razowej typ 1850 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki oliwy truflowej 1 roztrzepane żółtko do posmarowania, przed pieczeniem płatki

DominikaDolci
Aksamitna zupa pomidorowa z mozzarellą. 140

Dziś dla odmiany mam dla Was zupę pomidorową. :) Dziękuję za wszystkie życzenia urodzinowe!  Składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 400 g pomidorów całych w puszce, firmy Łowicz  250 g przecieru pomidorowego, firmy Łowicz 1 nieduża cebulka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki hiszpańskiej przyprawy do pomidorów (opcjonalnie

DominikaDolci
Il Mercato Centrale Firenze i sekrety toskańskiej kuchni. 171

właściwości, itp. Chciałabym również nauczyć się więcej o winach, ale nie znalazłam jeszcze odpowiedniej szkoły. Tu mają czteroletni kierunek studiów dotyczący wina... LOL! GELATO !! <3 Pappa al Pomodoro - zupa (tak, wiem... nie wygląda...:D) pomidorowa z chlebem. Absolutne cudo jeśli chodzi o smak i wspaniały pomysł na zużycie starego chleba. Obecnie staram się o przepis na nią i obiecuję

DominikaDolci
Dip azjatycki 129

azjatycki do zupy tajskiej ale nie tylko. Znakomicie się nadaje do zanurzania w nim surowych warzyw, również można polać gotowane warzywa. Może służyć do marynowania mięsa kurczaka, wołowiny ,wieprzowiny. Mięso marynować w sosie przed pieczeniem lub grillowaniem od 30 minut -2 h. Składniki 70 ml sosu sojowego bezglutenowego 30 ml przegotowanej chłodnej wody … Czytaj dalej Dip azjatycki

gotuj ze mną
Kimchi 950

Swoją ostrość zawdzięcza specjalnej koreańskiej papryce zwanej gochugaru, której ilość w przepisie zależy od tego, jak ostre potrawy lubimy. Kimchi można zajadać samodzielnie jako przystawkę, może być również składnikiem zupy lub dodatkiem do dania głównego.  Składniki na jeden duży słój: duża główka kapusty pekińskiej 1/2 marchewki 1/2 białej rzepy szczypior z trzech dymek 5 łyżek soli 10 szklanek wody

wyzwania kuchenne
Groszek cukrowy z czosnkiem, serem i cytryną 239

witaminy C i K. Jest bogatym źródłem manganu i (tak samo jak bób) kwasu foliowego. Surowy groszek cukrowy z powodzeniem można użyć jako składnik sałatek albo jako dodatek do zup – dodajemy groszek na sam koniec gotowania, żeby go nie rozgotować – przegotowany porozpada się na papkę. Im starszy, tym groszek staje się twardszy i bardziej włóknisty – wtedy wymaga dłuższej

Karo in the Kitchen
Bezglutenowy zakwas na żurek z mąki gryczanej 226

Lubisz żurek? Zapewne wiesz, że żeby zrobić smaczny żurek warto wcześniej zrobić dobry zakwas. Dziś zatem przepis na bezglutenowy zakwas na żurek –... The post Bezglutenowy

Eksperymentalnie.com
Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem 549

migdałów. Przed podaniem ciasto kroimy pod skosem. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/metrowiec-dwukolorowe-ciasto-kremem/ MieszamWGarnku     Artykuł Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Drożdżowe ślimaczki z cheddarem i boczkiem 204

oczach, bo żrą wypieki, które nie wyszły – to czas na dzisiejszą propozycję. Drożdżowe ślimaczki z boczkiem, cheddarem i żurawiną. Genialne na ciepło z barszczykiem, jako dodatek do zup typu krem, na zimno, posmarowane masłem, popijane herbatą i nawet profanowane „keczukiem”. No cholera, dobre są. Zróbcie i jedzcie 🙂 Potrzebujemy: 400 g mąki pszennej typ 550 1 płaska łyżeczka soli

ladykitchen
Ciecierzyca w pomidorach 161

wiele witamin i minerałów, a do tego mniej kalorii niż nasza fasola. Od kiedy odkryłam smak ciecierzycy, to często robię z niej hummus z pomidorami , dodaję do zup i różnych sałatek. Świetnie smakuje upieczona w przyprawach, jako zdrowa przekąska. Teraz doszła jeszcze pyszna ciecierzyca w pomidorach, która bardzo dobrze syci i rozgrzewa. Muszę przyznać, że jest to bardzo przyjemna

Kuchcik gotuje
Szkockie placki ziemniaczane - Potato scone 244

Placki bardzo szybkie w wykonaniu, proste w "obsłudze". Są znakomite same bez niczego ale również dobrze smakują jako dodatek do mięs czy zup, jako kanapki na ciepło z serem albo z jajem w koszulce czy sadzonym, posypanym grubo szczypiorem. Jeśli zostaną ziemniaki z obiadu to tym razem zamiast kopytek zróbcie te przepyszne placki, zapraszam. Pierwotnie placki były wypiekane

Moje Małe Czarowanie
Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym i pomidorami- Coconut Malai Chicken Curry 188

marca, tutaj szczegóły . Rzućcie okiem, na razie nie ma dużej konkurencji. A może chcecie wypróbować jakiś przepis przed warsztatami? Proponuję wam moją zupę tajską (też z kurczakiem, ale może być np. z krewetkami), którą tradycyjnie gotuję na początku zimy i która znakomicie stawia nas na nogi przy pierwszych

Patchwork
Polędwiczka wieprzowa nadziewana drobiową kiełbasą 174

plasterki szynki szwarcwaldzkiej 1 marchewka 1 cebula Sól Pieprz Mielona słodka papryka 1 łyżka almette śmietankowe olej Bulion/ woda Wykonanie: Końcówkę ( tę najcieńszą ) z polędwiczki odcinamy, możemy wykorzystać do zupy. Uformowaną polędwiczkę przekrawamy na dwa kawałki ( na pół ) i ostrym, cienkim nożem robimy otwór na całej długości. Kiełbasę dzielimy wzdłuż i umieszczamy w polędwiczce. Przyprawiamy solą i mieloną papryką. Owijamy

Smaki Ewy