zupa - 39353 przepisów (strona:1817/2624)

Chlebki zakwasowe z ciecierzycą 147

Takie chlebki nie dość że zdrowe to i szybko się je robi. Smakują wybornie i są znakomite do kanapek, czy zup, zachęcam do wypróbowania. Szybko i sprawnie upieczemy pyszne chlebki. Chlebki zakwasowe z ciecierzycą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z fenkułem ,ogórkiem i pomidorem w towarzystwie jaja sadzonego. Śniadanie idealne. 131

zapach, a jego barwa przechodzi od miodowej do ciemnobrązowej. W kuchni może być stosowany wyłącznie na zimno (obróbka termiczna niszczy prozdrowotne substancje w nim zawarte), jako dodatek do sałatek, zup, sosów, twarogów, kasz itp. Potrawom tym nadaje korzenny smak. Olej z czarnuszki najlepiej przechowywać w zaciemnionej butelce w temperaturze 5-10 stopni C przez 3 miesiące od otwarcia. Zalecane spożycie

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z arbuza z grillowanym halloumi 166

Sałatka z arbuza z grillowanym halloumi Wczoraj miałam dla Was rozgrzewającą zupę z pieczonej papryki , a dziś polecam orzeźwiającą sałatkę z arbuza z grillowanym halloumi, idealną na letnie upały. Tak, pogoda w Szkocji zmienia się niezwykle szybko i często trudno za nią nadążyć. Dziś jest zadziwiająco ciepło, ale już jutro ma padać ;)  A wracając do sałatki - ser halloumi

Codzienne Gotowanie
Kuchnia wegańska Iwony Czarkowskiej 110

Przekąski, zupy, dania główne i desery. W tej małej książce pełno jest inspiracji do wegańskiej diety. Ze wszystkich książek jakie mam na półce, ta zajmuje najmniej miejsca. A ma w sobie wiele ciekawostek. Autorką przepisów jest Iwona Czarkowska. Znajdziecie tu przepis na falafel z kalafiora z ostrym sosem pomidorowym, burritos z tofu z warzywami czy curry z ciecierzycy. Samych przepisów

Fleksitarianizm.pl
Drożdżówki z budyniem, truskawkami i rabarbarem 169

Wszystkie składniki rozetrzeć razem w palcach na wiórki, którymi posypać bułeczki przed pieczeniem.   Artykuł Drożdżówki z budyniem, truskawkami i rabarbarem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szparagi zapiekane z piersią kurczaka i mozarellą 101

pieprz Surówka z marchewki i jabłka 1 duża marchew 1 soczyste jabłko np. Ligol Szparagi wypłukać i oderwać zdrewniałe końce. Końcówek nie trzeba wyrzucać, można z nich zrobić fantastyczną zupę, zobaczcie jak ją robię na moim kanale YT, o tutaj . Zostawcie mi jakiś znak, jak zawędrujecie na mój kanał – lajk, subskrypcja czy komentarz są baaaardzo mile widziane. Wracając

Dietolog
Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady 181

Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej i co dalej Na blogu znajdziecie także sprawdzone przepisy zgodne z zasadami diety dr Dąbrowskiej: chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti

Kulinarne przygody Gatity
Pesto z rukoli i pestek dynii 179

znakomite, ma głęboki i bogaty smak. Możesz je wykorzystać na wiele rozmaitych sposobów. Do dań z makaronem, zarówno na gorąco jak i na zimno w sałatkach, do serów, sosów, zup, dipów, twarogu. Moje ostatnie odkrycie to młode ziemniaczki ugotowane w całości i obtoczone w rukolowym pesto. Po prostu genialne! Rukola jest lekkostrawna i niskokaloryczna, garść zielonej sałaty to zaledwie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chłodnik z czerwonego buraczka 156

Chłodząca, zawierająca mnóstwo witamin zupa na bazie buraczków, kefiru,   zielonego ogórka, pikantnej rzodkiewki i niezwykle aromatycznego koperku, podana z jajkiem na twardo to doskonała propozycja na obiad w upalne dni. Składniki: 500g buraczków 1 zielony ogórek 6 rzodkiewek 3 łyżki posiekanego kopru 2 łyżki mięty 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka soku z limonki 1litr kefiru oliwa sól

Szalona Kuchnia Eweliny
Focaccia z pomidorkami i szparagami 141

Skrapiamy wierzch oliwą. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/focaccia-z-pomidorkami-i-szparagami/ MieszamWGarnku   Artykuł Focaccia z pomidorkami i szparagami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Gruzja cz. 2 – Gruzińska Droga Wojenna 156

serii zdjęć zwieziono nas na dół i już prosto stamtąd udaliśmy się kolację. Cminda Sameba Cminda Sameba Cminda Sameba Miasteczko Stepantsminda   Chinkali Tym razem mieliśmy okazję kosztować lokalnej zupy z czerwonej fasoli przegryzanej kiszonymi papryczkami oraz chinkali. Chinkali to takie gruzińskie pierożki, kształtem przypominające sakiewki z rozmaitymi nadzieniami. Tym razem jedliśmy chinkali klasyczne, czyli z farszem wieprzowo-wołowym

Kate's Kitchen
Szparagi z szynką dojrzewającą 127

szparagi, plastry szynki dojrzewającej (tyle plastrów ile mamy szparagów), olej lub oliwa, Szparagi umyć, odłamać końce (końce zawsze zostawiam i dodaję do zupy...). Każdego szparaga owinąć plasterkiem szynki. Posmarować olejem lub oliwą. Smażyć na zwykłej patelni lub grillowej. Podawać same lub z jajkami sadzonymi. zastawa

królestwo garów
Kasza manna z musem truskawkowym z chia 197

przeszłość. Wiem, że są osoby, dla których kasza manna kojarzy się z największym utrapieniem dzieciństwa. Muszę przyznać, że nigdy nie rozumiałam swoich kolegów, którzy mówili, że nie znoszą zup mlecznych. Ja zawsze jadłam je ze smakiem i tak pozostało mi do dziś.  Składniki na 4 porcje: Kasza manna: 3 szklanki mleka (750ml)* 8 łyżek kaszy manny (u mnie orkiszowa

Fabryka pomysłów
Tarta z botwinką i serem feta 114

porze roku chętnie korzystam z młodej botwinki. Najczęściej przygotowuję z niej zupy i chłodniki, ale bardzo lubię przygotowywać też wytrawne tarty. Botwinka i ser feta bardzo dobrze komponują się ze sobą i doskonale smakują zapieczone w masie jajeczno- śmietanowej na spodzie z kruchego ciasta.  Podstawową zaletą tarty jest to, że nie wymaga wiele zachodu, a do tego daje nieograniczone

Smakowity Blog Kulinarny
Dietetyczny gulasz z selerem naciowym, czyli zielonego menu ciąg dalszy 175

minut. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą, gorącą wodę oraz przyprawy, zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 1 godzinę. Gulasz, który otrzymamy będzie miał formę zupy, więc przelewamy go do miseczek i serwujemy, najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem. Jeśli chcemy, aby nasz gulasz był bardziej gęsty, zdejmijmy pokrywkę i gotujmy nasz gulasz, na dużym ogniu przez kolejne

KulinarneImpresje.pl

Proponowane wyszukiwania