zupa - 39353 przepisów (strona:1694/2624)

Makaron z szynką, pieczarkami i pomidorkami w sosie śmietanowym 96

czerwonej cebuli 1 pełna łyżka masła gruby plaster szynki z pieca z dodatkiem ziół Pieczone&Wędzone 7-8 małych pomidorków 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki śmietana 18% do zup 200 ml pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy zostawiając 2 łyżki wody z gotowania makaronu. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle

Słodkie okruszki
Kurczak w sosie musztardowym 92

podobny sposób od dziesiątek lat.  Bez wątpienia Mauretania bogata jest w  fascynujące,  miejscowe przysmaki, które prawdopodobnie byłyby dla nas Europejczyków sporym zaskoczeniem.  Wydaje się, że zupa z żółwia morskiego czy też grillowane podroby albo napój z baobabu -owocu zajadanym przez małpy-, że nie wspomnę o chlebie pieczonym pod ziemią oraz przysmaku  z garbu i wątroby

RafalCook
Koktajl z jarmużu i jabłek – dzieci to lubią! 151

mało kaloryczny, więc jest ceniony przez osoby, które chcą zrzucić zbędne kilogramy. Z jarmużu można przyrządzić zarówno dania na zimno, np. sałatki czy właśnie koktajle, jak i na ciepło: zupy, zapiekanki itp. Szukasz prostych i zdrowych przepisów? Dobrze trafiłaś! Zapisz się do mojego newslettera, a będę Ci przesyłać najciekawsze przepisy na szybkie i pożywne dania. .sub_header *, .sub_header { color

Wiszniówka
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z PIECZARKAMI 75

Paszteciki z pieczarkami, to idealny dodatek do barszczu, zupy buraczkowej lub do zajadania same. Moje dziecię wręcz zakręciło się na ich punkcie. Do tego stopnia, że w Wigilię zajadała tylko paszteciki... 🙈 Farsz można sobie przygotować wcześniej, ja swój miałam już dzień przed wigilią, przetrzymałam go w lodówce, drugiego dnia dorobiłam tylko ciasto drożdżowe i wszystko poszło szybko i zwinnie

Smaczne Zdrowe
Naleśniki wytrawne 131

rulonik i pokroić w plastry zapiec z serem zrobić tort naleśnikowy – blaty przekładamy serkami, wędlinami, układamy jak tort i chłodzimy można pokroić cieniutko i użyć zamiast makaronu do zupy. Post Naleśniki wytrawne pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Ajntopf wynołkwiany (Wymyślne danie jednogarnkowe) 85

Sōm1 take ludzie, kere2 na ôbiołd zawsze muszōm mieć dwa dania, ale joł na zicher3 je w jakim inkszym4 manszafcie5. A jak jeszcze sie narychtuja6 [...] Artykuł

Chop w kuchni
Tarta z tuńczykiem i ricottą. 95

tłuszczowe omega-3. Uwaga na rtęć zawartą w tuńczyku, można go jeść 1 – 2 razy w tygodniu. Natka pietruszki wszyscy jej używamy, często jednak jest to mały dodatek do zupy lub w formie pięknej dekoracji do sałatki, szkoda! Natka pietruszki zawiera dużo składników odżywczych, dlatego też powinniśmy jeść jej więcej. Wzmacnia odporność organizmu. Chroni przed infekcjami. Zielone listki pietruszki wspomagają

Zdrowy Styl Joanny
Kac-Zupa - Ostra zupa z mięsem mielonym 88

KacZupa, zdecydowanie ta nazwa pasuje najlepiej. Gęsta zupa na mięsie mielonym, z fasolą, kukurydzą na ostro. Nic więcej nie dodam, u mnie sprawdza się idealnie dzień po imprezie. Składniki: 500 g mięsa mielonego cebula cebula czerwona 2 ząbki czosnku puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka pomidorów  200 g kimchi na ostro  papryczka chili 1,5 l bulionu wołowego

Niezły Młynek
Kac-Zupa - Ostra zupa z mięsem mielonym 89

KacZupa, zdecydowanie ta nazwa pasuje najlepiej. Gęsta zupa na mięsie mielonym, z fasolą, kukurydzą na ostro. Nic więcej nie dodam, u mnie sprawdza się idealnie dzień po imprezie. Składniki: 500 g mięsa mielonego cebula cebula czerwona 2 ząbki czosnku puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka pomidorów  200 g kimchi na ostro  papryczka chili 1,5 l bulionu wołowego

Niezły Młynek
Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów 65

Sezon na dynię trwa w najlepsze, więc żal nie korzystać szczególnie, że daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na

Kate's Kitchen
Winna Szkoła: Wino na Wigilię 77

regionu Nahe, który na naszym rynku jeszcze nie jest zbyt popularny, choć szybko zyskuje nowych fanów. BARSZCZ Z USZKAMI I tu zapewne niektórzy zastygną… jak to? Wino do zupy? I zapewne już w ogóle skamienieją na widok dobranego wina, a jest nim różowy szampan z domu szampańskiego Geoffroy Rene Geoffroy, Rose de Saignee, Brut . Owocowe, z wyraźnie zaznaczonymi aromatami

Kate's Kitchen
Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis 76

minut. Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis   Zobacz inne przepisy na indyka: Kotlety z indyka w ekstra chrupiącej panierce Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis Zupa gulaszowa z indykiem – pyszne danie jednogarnkowe Roladki drobiowe ze szpinakiem – przepis na wyśmienity obiad Pieczeń z piersi indyka z żurawiną Artykuł Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Biszkopt na tort i inne potrzeby 89

wspólny, rodzinny obiad, ciepła herbata po pożytecznym dniu.  W kuchni jest podobnie, warto potrafić zrobić jakieś niezwykłe dania czy desery, ale  w zasadzie  taka powiedzmy zwyczajna zupa  albo najbardziej podstawowe ciasto, jakim jest biszkopt, cieszy zawsze ogromnie  ilekroć serwujemy je rodzinie i zbieramy za nie pochwały. Dlatego mam dziś do zaproponowania biszkopt, zwykły jasny biszkopt

I tu będę miała takie te
Kuchnia indyjska to nie tylko jedzenie – to tradycja! 78

przyrządzane są na maśle ghee, czyli maśle uprzednio klarowanym, przez co dania charakteryzują się ciekawszym smakiem. Kuchnia indyjska oferuje zarówno dania wegetariańskie, jak i mięsne. Szczególną popularnością cieszą się zupy, gotowane na bazie pomidorów, które posiekane drobno, łączy się m.in. z kurkumą, świeżym imbirem, czy plastrami cytryny. Na uwagę zasługują również przeróżne sosy, które podkreślają smak i idealnie łączą się

Słodkie okruszki
Właściwości smakowe i prozdrowotne kurkumy 86

kuchni Oprócz tego, że kurkuma jest składnikiem curry, dodaje się ją również do przyprawy garam masala, sosu Worcestershire, a nawet musztardy. Jako samodzielna przyprawa może być dodawana do ryżu, zup (np. marchewkowej), duszonych warzyw, pikantnych placków kukurydzianych. Można ją również stosować jako barwnik. Dosyć łatwo jednak można przesadzić z jej ilością. Potrawy nabierają wtedy lekko gorzkiego posmaku. Artykuł Właściwości smakowe

Żyję by jeść

Proponowane wyszukiwania