zupa - 39805 przepisów (strona:1690/2654)

Kac-Zupa - Ostra zupa z mięsem mielonym 130

KacZupa, zdecydowanie ta nazwa pasuje najlepiej. Gęsta zupa na mięsie mielonym, z fasolą, kukurydzą na ostro. Nic więcej nie dodam, u mnie sprawdza się idealnie dzień po imprezie. Składniki: 500 g mięsa mielonego cebula cebula czerwona 2 ząbki czosnku puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka pomidorów  200 g kimchi na ostro  papryczka chili 1,5 l bulionu wołowego

Niezły Młynek
Kac-Zupa - Ostra zupa z mięsem mielonym 134

KacZupa, zdecydowanie ta nazwa pasuje najlepiej. Gęsta zupa na mięsie mielonym, z fasolą, kukurydzą na ostro. Nic więcej nie dodam, u mnie sprawdza się idealnie dzień po imprezie. Składniki: 500 g mięsa mielonego cebula cebula czerwona 2 ząbki czosnku puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka pomidorów  200 g kimchi na ostro  papryczka chili 1,5 l bulionu wołowego

Niezły Młynek
Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów 129

Sezon na dynię trwa w najlepsze, więc żal nie korzystać szczególnie, że daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na

Kate's Kitchen
Winna Szkoła: Wino na Wigilię 128

regionu Nahe, który na naszym rynku jeszcze nie jest zbyt popularny, choć szybko zyskuje nowych fanów. BARSZCZ Z USZKAMI I tu zapewne niektórzy zastygną… jak to? Wino do zupy? I zapewne już w ogóle skamienieją na widok dobranego wina, a jest nim różowy szampan z domu szampańskiego Geoffroy Rene Geoffroy, Rose de Saignee, Brut . Owocowe, z wyraźnie zaznaczonymi aromatami

Kate's Kitchen
Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis 124

minut. Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis   Zobacz inne przepisy na indyka: Kotlety z indyka w ekstra chrupiącej panierce Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis Zupa gulaszowa z indykiem – pyszne danie jednogarnkowe Roladki drobiowe ze szpinakiem – przepis na wyśmienity obiad Pieczeń z piersi indyka z żurawiną Artykuł Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Biszkopt na tort i inne potrzeby 136

wspólny, rodzinny obiad, ciepła herbata po pożytecznym dniu.  W kuchni jest podobnie, warto potrafić zrobić jakieś niezwykłe dania czy desery, ale  w zasadzie  taka powiedzmy zwyczajna zupa  albo najbardziej podstawowe ciasto, jakim jest biszkopt, cieszy zawsze ogromnie  ilekroć serwujemy je rodzinie i zbieramy za nie pochwały. Dlatego mam dziś do zaproponowania biszkopt, zwykły jasny biszkopt

I tu będę miała takie te
Kuchnia indyjska to nie tylko jedzenie – to tradycja! 149

przyrządzane są na maśle ghee, czyli maśle uprzednio klarowanym, przez co dania charakteryzują się ciekawszym smakiem. Kuchnia indyjska oferuje zarówno dania wegetariańskie, jak i mięsne. Szczególną popularnością cieszą się zupy, gotowane na bazie pomidorów, które posiekane drobno, łączy się m.in. z kurkumą, świeżym imbirem, czy plastrami cytryny. Na uwagę zasługują również przeróżne sosy, które podkreślają smak i idealnie łączą się

Słodkie okruszki
Właściwości smakowe i prozdrowotne kurkumy 147

kuchni Oprócz tego, że kurkuma jest składnikiem curry, dodaje się ją również do przyprawy garam masala, sosu Worcestershire, a nawet musztardy. Jako samodzielna przyprawa może być dodawana do ryżu, zup (np. marchewkowej), duszonych warzyw, pikantnych placków kukurydzianych. Można ją również stosować jako barwnik. Dosyć łatwo jednak można przesadzić z jej ilością. Potrawy nabierają wtedy lekko gorzkiego posmaku. Artykuł Właściwości smakowe

Żyję by jeść
Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów 109

Sezon na dynię trwa w najlepsze, więc żal nie korzystać szczególnie, że daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na

Kate's Kitchen
Winna Szkoła: Wino na Wigilię 121

regionu Nahe, który na naszym rynku jeszcze nie jest zbyt popularny, choć szybko zyskuje nowych fanów. BARSZCZ Z USZKAMI I tu zapewne niektórzy zastygną… jak to? Wino do zupy? I zapewne już w ogóle skamienieją na widok dobranego wina, a jest nim różowy szampan z domu szampańskiego Geoffroy Rene Geoffroy, Rose de Saignee, Brut . Owocowe, z wyraźnie zaznaczonymi aromatami

Kate's Kitchen
Gulasz z indyka 120

minut 40,00  zł Dodaj do koszyka Jeśli lubicie takie dania, zapraszam Was do innych moich przepisów: zebrane w jednym miejscu  najlepsze przepisy na makarony Zupa gulasz węgierski Gulasz wołowy z warzywami Makaron Boeuf Strogonow Azjatyckie żeberka Pieczona polędwica wieprzowa Placek po węgiersku Kurczak z mozzarellą Szwedzkie klopsiki jak z Ikei Boeuf bourguignon Pulpety w sosie pomidorowym

nietylkopasta.pl
Kuchnia indyjska to nie tylko jedzenie – to tradycja! 157

przyrządzane są na maśle ghee, czyli maśle uprzednio klarowanym, przez co dania charakteryzują się ciekawszym smakiem. Kuchnia indyjska oferuje zarówno dania wegetariańskie, jak i mięsne. Szczególną popularnością cieszą się zupy, gotowane na bazie pomidorów, które posiekane drobno, łączy się m.in. z kurkumą, świeżym imbirem, czy plastrami cytryny. Na uwagę zasługują również przeróżne sosy, które podkreślają smak i idealnie łączą się

Słodkie okruszki
Drożdżowe chlebki ziemniaczane z boczkiem 131

podać je z sosem czosnkowym lub z jakimś dipem, czy hummusem, albo przekroić na pół, posmarować masłem i przełożyć serem czy warzywami. Sprawdzą się też doskonale jako dodatek do zupy, np. cebulowej czy grillowanego mięsa. Składniki na drożdżowe chlebki ziemniaczane z boczkiem (około 12 sztuk): 450 g mąki pszennej + około 50 g do podsypania 300 g ziemniaków 2 jajka

e-PrzepisyKulinarne
Keto bounty – wegańskie batony kokosowe 289

użycia odżywki białkowej oraz czekolady 90%. Jeszcze więcej keto przepisów Frittata ze szpinakiem Chałwa domowa bez cukru Keto naleśniki na mascarpone Gnocci kalafiorowe Zupa dyniowa (wegańska) Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Ciasteczka orzechowe Guacamole (wegańskie) Orzechowy deser śmietankowy Zobacz więcej keto przepisów Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Chałwa bez cukru Ciasteczka cynamonowe Ciasto

WegePrzepis
Steki z kalafiora 149

łyżki oleju sól pieprz szczypta cukru Kalafiora pokroić na plastry  o grubości 2 -3 cm. Na ładne duże porcje najlepsza będzie środkowa część kalafiora resztę można wykorzystać do zupy kalafiorowej lub jarzynowej. Na patelni rozgrzać dość mocno masło z olejem włożyć plastry kalafiora doprawić solą pieprzem i szczyptą cukru. Smażyć na średnim ogniu po około 4 minuty z każdej

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania