zupa z porów - 5432 przepisów (strona:74/363)

Pikantna zupa z kurczakiem 155

warzywną lekką, ale pożywną zupę. Dlatego zrobiłam bulion na bazie kurczaka, dodałam fasolę, warzywa i wyszło całkiem nieźle ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pikantna zupa z kurczakiem składniki: 400 g pomidorów z puszki 1 żółta papryka 1 mały  por 200 g czerwonej fasoli z puszki 1/2 szklanki brązowego ryżu 2 duże udka z kurczaka Pikantna zupa z kurczakiem wykonanie: Kurczaka myjemy

Delusional Trine
Zielona zupa warzywna z kurczakiem / Green vegetable soup with chicken 246

bardziej ułatwione zadanie, gdyż zrobi on tą zupę praktycznie za Ciebie:) Szczegóły poniżej. Scroll down for recipe in English Zielona zupa warzywna z kurczakiem (6 porcji) Składniki: olej do smażenia 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę 1 średni por, pokrojony w plasterki 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 2 duże garści posiekanej kapusty 1 szklanka fasolki szparagowej(...)pieprzem do smaku i gotuj przez kolejne 5-7 minut aż brokuły zmiękną. Podawaj zupę posypaną koperkiem z chrupiącym chlebkiem. Przygotowane TCC: Do misy TCC wyposażone w mieszadło wlej 2 łyżki oleju, włóż kurczaka i uruchom program P1 slow cook na 5 minut. Następnie dodaj pora, ziemniaki, fasolkę i kapustę i ponownie uruchom program P1 slow cook na 5 minut

karmelowy
Zupa soczewicowo-imbirowa, Shang Hai 221

próba odtworzenia smaku tej zupy, ale myślę, że bardzo udana. Koniecznie podajcie danie z cząstkami cytryny. Powinno się je wycisnąć przed jedzeniem prosto do zupy. Wychodzą 3-4 porcje. Składniki: 2-3 pory 2 ząbki czosnku 1 duży kawałek obranego ze skórki imbiru (długości ok. 5-6 cm) 2 łyżki oliwy/oleju lub masła ok. 1,5 litra wody 1 niepełna(...)obrane ziemniaki sól, pieprz 1-2 cytryny Pokrój pora w talarki, a czosnek i imbir drobno posiekaj. Rozgrzej olej lub masło. Podsmaż warzywa i imbir. Następnie wlej wodę, dodaj soczewicę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj do miękkości (ok. 20 minut powinno wystarczyć). Dokładnie zblenduj/zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Przelej zupę do miseczek i podawaj z cząstkami cytryny. Przepis dodaję

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa o smaku lasagne 202

krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z pora z boczkiem – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie ZUPA O SMAKU LASAGNE PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI

nietylkopasta.pl
Zupa ogórkowa zabielana 169

wierzchu ewentualne szumowiny, które się wytworzą podczas gotowania Zupę gotować na małym ogniu, pod półrzykryciem do momentu ugotowania warzyw do miękkości Teraz pora na zabielenie. Robi się dokładnie tak samo, jak podawałam w przepisie na zupę pomidorową : do kubeczka wlać 3 łyżeczki śmietany i uzupełnić wywarem z zupy - dokładnie wymieszać (ja to robię sprężynką). UWAGA: nigdy nie wlewamy zimnego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Krupnik z majerankiem 138

Tradycyjna polska zupa. Składniki 2 udka kurczaka marchewka pietruszka kawałek pora kawałek selera 3 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 100g kaszy jęczmiennej garść listków majeranku sól pieprz     Przygotowanie Kaszę jęczmienną opłukałem, zalałem wodą (pół szklanki), odstawiłem. Umyte udka włożyłem do garnka, zalałem wodą. Dodałem pokrojone: w talarki marchewkę, pietruszkę w słupki(...)kawałki seler, por w całości, listek laurowy, ziele angielskie oraz posiekany czosnek. Gotowałem 20 minut. Dodałem następnie obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę wraz z wodą, w którą była zalana. Gotowałem pół godziny. Wyjąłem udka, oddzieliłem mięso od kości, zdjąłem skórę, pokroiłem, wrzuciłem do zupy, dodałem połowę majeranku, gotowałem 10 minut, doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem posypaną majerankiem

R'n'G Kitchen
Tradycyjna zupa ogórkowa. 139

kurczaka, czy skrzydełka-należy jednak pamiętać o tym, by zdjąć z nich skórę) 4 marchewki 1 pietruszka 0,5 selera 1 mały por 5 ziemniaków 5 ogórków kiszonych 1 łyżka mąki 1/3 szklanki śmietany do zup 1 liść laurowy 3 ziela angielskie kilka ziaren pieprzu przyprawa uniwersalna typu Vegeta      Mięso wkładamy do garnka, zalewamy około(...)kostkę obrane ziemniaki. Gotujemy 15 minut, po tym czasie dodajemy pokrojony w plasterki por, następnie po około 10 minutach wyjmujemy mięsko i dodajemy, również starte na tarce o grubych oczkach, ogórki kiszone. Gotujemy około 15 minut, po tym czasie mieszamy słodką śmietanę z mąką i zagęszczamy zupę. Zagotowujemy i przyprawiamy przyprawą uniwersalną (jeśli zupa jest za mało kwaśna to możemy

Rozpustne gotowanie
Cebularze 137

Po indyjskich plackach przyszła pora na coś bardziej swojskiego.Postanowiłam przygotować cebularze. Jeśli je zrobicie nie zawiedziecie się. Są mięciutkie i bardzo szybko znikają. zaczyn : 10

Polska Zupa
Ziemniaczana zupa krem 154

czosnkowe - 3 łyżki śmietany 18% Wykonanie Ziemniaki obrać i umyć. Pora oczyścić i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, por w plastry. Wrzucić do 1 litra wody, zagotować. Gdy warzywa będą miękkie, dodać serki i śmietanę a następnie zmiksować na krem. Zupę doprawić solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na patelnie. Posypać zupę, całość podawać z pieczywem

Świat Smaku
SURÓWKA Z PORA, MARCHEWKI I JABŁKA 7057

obok cebuli i czosnku jedna z najstarszych jarzyn polskich.  Ma bardzo dużo zalet odżywczych i leczniczych. Nadaje się do zup, sosów, sałatek i surówek. Jeśli lubicie smak i zapach pora, to surówka, którą przedstawiam na pewno przypadnie Wam do gustu. Jest nie co ostrzejsza niż np. surówki z białej kapusty czy z pekinki, ale połączenie soczystego jabłka i lekkiej

Walijskie Pichcenie
Zupa krem z pieczonej papryki 305

małego nożyka, po czym kroimy ją na mniejsze kawałki.4.   W czasie, gdy papryka się piecze przygotowujemy wywar warzywny: do garnka wkładamy umytą i obraną marchewkę pietruszkę, kawałek selera, pora, opieczoną na palniku cebulę, czosnek, papryczki chili, ziarenka ziela angielskiego, pieprzu oraz listki laurowe. Zalewamy warzywa około 2 litrami wody, lekko solimy.5.   Pomidory pozbawiamy ogonków, nacinamy, parzymy we wrzątku, hartujemy(...)kawałki.6.   Gdy warzywa z wywaru będą już miękkie wyławiamy je (ja zostawiam czosnek i chili), dodajemy do wywaru pokrojoną upieczoną paprykę i pomidory. Gotujemy do miękkości warzyw.7.   Miksujemy zupę na gładki krem za pomocą blendera, dodajemy jeszcze odrobinę soli i pieprzu, doprawiamy słodką papryką.Zupę podajemy z łyżką jogurtu naturalnego oraz pokruszonym serem feta.Smacznego

W kuchni Katie
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem 354

aromatu, wystarczy dorzucić ryżowy makaron i pozwolić mu samoczynnie ugotować się w gorącej zupie. To wdzięczny i błyskawiczny sposób na przygotowanie klasycznej, uwielbianej przez wielu zupy z tego, co najlepsze o tej porze – świeżych pomidorów. Składniki na 2 porcje: około 500 – 550 g świeżych pomidorów 1 średnia marchewka 1/2 średniej cebuli około 250 – 300 ml bulionu lub chudego rosołu(...)gotować około 2 minuty na większym ogniu. Dodać bulion/rosół, doprowadzić do wrzenia pod przykryciem, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut (można dłużej, jeśli mamy taką możliwość). Zupę zdjąć z ognia, doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie dosolić, wrzucić połamany makaron ryżowy, w całości zanurzyć go w zupie i zostawić pod przykryciem na około 3 – 4 minuty, aż makaron zmięknie

Even Better Food
Zupa rybna z warzywami korzeniowymi 130

dobrze wiecie bardzo lubię zupy . Przygotowując je staram się dobierać je do pory roku i łączyć w nich sezonowe składniki. Teraz kiedy mamy zimę, świeżych warzyw mamy jak na lekarstwo i bardzo mi osobiście brakuje ale mamy coś co o tej porze roku smakuje najlepiej. Warzywa korzeniowe, czyli marchewki, pietruszki, selery to tylko niektóre z nich. Wracając ostatnio do domu

Życie ze smakiem
Zupa śmietankowo-kalafiorowa z zielonym groszkiem 183

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a dodatkowo niezwykle smaczna, delikatna i taka śmietankowa... Lubię takie! A Wy?   mięso na wywar (u mnie z kurczaka) 400g kalafiora 1 szklanka zielonego groszku (mrożonego, może być w puszce) 4 ziemniaki 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora + 1 łyżeczka masła 2 łyżki natki(...)prażona cebulka   Ugotować wywar mięsny z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego. Do garnka wrzucić pokrojone ziemniaki, marchew pietruszkę, selera oraz podduszonego na maśle pora. Około 10 minut przed końcem gotowania się zupy - dodać różyczki kalafiora oraz mrożony groszek. (Korzystając z groszka w puszce - należy dodać go na samym końcu.) Obie śmietany rozmieszać z odrobiną zimnej wody i połączyć

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania