Zupa soczewicowo-imbirowa, Shang Hai

Zupa soczewicowo-imbirowa, Shang Hai

Zupa soczewicowo-imbirowa, Shang Hai

Taką zupę jadłam w syryjskiej restauracji . Oczywiście nie znam oryginalnego przepisu. To próba odtworzenia smaku tej zupy, ale myślę, że bardzo udana. Koniecznie podajcie danie z cząstkami cytryny. Powinno się je wycisnąć przed jedzeniem prosto do zupy. Wychodzą 3-4 porcje. Składniki: 2-3 pory 2 ząbki czosnku 1 duży kawałek obranego ze skórki imbiru (długości ok. 5-6 cm) 2 łyżki oliwy/oleju lub masła ok. 1,5 litra wody 1 niepełna szklanka czerwonej soczewicy 3 obrane ziemniaki sól, pieprz 1-2 cytryny Pokró... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, cytryna, warzywa, imbir, ziemniak, por , ziemniaki, czosnek, ryż, wegetariańska, obiad, makaron, makarony, ryż z warzywami, wegańskie, jak zrobić wodę z cytryna, dania z makaronem, obiad z makaronem, makaron na obiad, ziemniaki na obiad, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.