zupa z kapusty - 2453 przepisów (strona:72/164)

Surówka z kapusty kiszonej z rzodkiewką 149

kapusty Natkę siekamy i dorzucamy do reszty warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy oliwę i cukier. Mieszamy Artykuł Surówka z kapusty kiszonej z rzodkiewką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 149

kapustę myjemy i kroimy Warzywa wrzucamy do miski. Składniki sosu mieszamy i doprawiamy według uznania. Warzywa mieszamy z sosem Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i pora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Czwartek: Prosta paella z pęczaku z krewetkami i kurczakiem 136

skleja się jak inne kasze, zachowując indywidualny charakter każdego ziarenka. Pęczak idealnie nadaje się do robienia risotto, jest też wspaniałym dodatkiem do zup, i niekoniecznie musi to być krupnik. Polecamy Wam pyszny krem z kapusty i parmezanu , w którym pęczak, choć stanowi tylko dodatek, odgrywa pierwszoplanową rolę. Zamiast pęczaku możecie użyć do zrobienia paelli kaszy gryczanej. Przepis inspirowany przepisem Jamiego

Niedzielny kucharz
Kapuśniak z pekińskiej 140

Bardzo smaczna, aromatyczna i sycąca zupa, w sam raz na jesienny obiad. Pojawiła się w sklepach fioletowa kapusta pekińska i właśnie z niej przygotowałam kapuśniak. Można oczywiście zrobić z białej, będzie również smaczna. Coraz popularniejsza jest również kiszona kapusta pekińska, czyli kimchi. Pekinkę warto jednak jeść nie tylko ze względu na jej walory smakowe, ale … Czytaj dalej Kapuśniak

gotuj ze mną
Rumpuć 117

przesmażyłem pokrojoną w kostkę łopatkę, boczek wędzony i cebulę. Dodałem do wywaru. Następnie dodałem obrane warzywa: poszatkowaną białą kapustę, rozdrobnioną kapustę kiszoną, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Na koniec dodałem przecier pomidorowy i pokrojone kawałki kwaśnego jabłka. Zupę doprawiłem solą, pieprzem i kminkiem

R'n'G Kitchen
Wegańska kalafiornica z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 180

się nadaje do jedzenia podczas przeprowadzania diety dr. Dąbrowskiej. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię

Kulinarne przygody Gatity
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 238

będziemy się rozkoszować rybą po grecku w wersji light. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki

Kulinarne przygody Gatity
Pomidorowy kapuśniak z ziemniakami 164

Póki młoda kapusta w ogródku żal z jej dobrodziejstw nie korzystać,  zawiera wiele cennych składników mineralnych w tym magnezu, potasu, cynku, kwasu foliowego i witamin

Wanilia i Kardamon
Surówka z kapusty kiszonej i pora 125

kroimy. Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy cukier i oliwę. Mieszamy 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-kapusty-kiszonej-pora/ MieszamWGarnku   Artykuł Surówka z kapusty kiszonej i pora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jednogarnkowe danie – z kapustą, kiełbasą i ziemniakami 262

Jeśli zajdzie potrzeba, podlewać danie odrobiną wody, żeby się nie przypaliło. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/jednogarnkowe-danie-kapusta-kielbasa-ziemniakami/ MieszamWGarnku   Artykuł Jednogarnkowe danie – z kapustą, kiełbasą i ziemniakami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek 128

Składniki surówki umyć i pokroić. Wrzucić warzywa do miski, polać sosem, wymieszać. Posypać natką. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/jesienna-surowka-kapusty-pekinskiej-antonowek/ BosowKuchni Artykuł Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami (przepis na zupę i łazanki) 199

rozrzucamy po stolnicy aby się nie posklejały.  Gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Tak przygotowane łazanki mogą być świątecznym makaronem do wigilijnej zupy grzybowej, ale można je podawać także na różne sposoby – np. z kapustą i grzybami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Przechowywanie żywności 163

potrawy zwracaj uwagę na to co już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą

moj przepis na
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI- IDEALNE DO BARSZCZU 247

wiem jak u Was, ale u mnie bez barszczu nie ma Wigilii. Jest to obowiązkowa zupa. Taka już u mnie tradycja. A do barszczu koniecznie krokiety. Z kapustą i grzybami- nie mogłoby być inaczej. Ich przygotowanie nie jest pracochłonne, zobaczcie sami   Składniki: naleśniki: 1 szklanka mąki 2 szklanki mleka 1 jajko odrobina soli olej do smażenia farsz

Z Majeczką w kuchni
Zupa jarzynowa z fasolą 170

Pyszna pożywna zupa na jesienne chłody Składniki • 3 ziemniaki • 1 cebula • 1/2 małej główki kapusty włoskiej • 2 marchewki • 1 słoik fasolki białej • 2 pietruszki • kawałek selera • biała część z poru • pęczek ziół pietruszka lubczyk oregano • 2,5 l rosołu • 1 ząbek czosnku • sól • pieprz • kawałek papryczki chili Sposób przygotowania 1. • Cebulę por pokroić w paski przysmażyć na oliwie dodać

W królestwie smaków Beaty