żurek firmy Jamar 158Najszybszy żurek na świecie - idealne rozwiązanie dla osób które chcą stworzyć szybkie danie, wystarczy rozgrzać gotowy żurek dodać ewentualne dodatki i gotowe :) Ma delikatny posmak kwasowości
Dziś Ja gotuje
BATONIKI ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW (KUCHNIA DŁUGOWIECZNYCH) 192podkreśla autorka głównym narzędziem do zmiany diety jest smak. Dlatego w książce tej znajdziemy przepisy na potrawy nie tylko zdrowe, ale także bardzo smaczne. Książka zawiera przepisy na zupy, dania warzywne, potrawy bogate w ziarna oraz białko, zdrowe przekąski, aromatyczne dodatki, ożywcze toniki i eliksiry, a także zdrowe słodkości. Jest w czym wybierać, a przepisy są naprawdę proste w przygotowaniu
Kuchnia MagdaLeny
Barszcz Czerwony z Uszkami 175SKŁADNIKI: 30 dag buraków czerwonych 1 marchewka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 6 ziarenek pieprzu koncentrat z buraczków odrobina soku z cytryny
Dziś Ja gotuje
Po prostu rosół! 291Rosół to zupa, której przygotowanie dla niektórych może kojarzyć się z wejściem w posiadanie wiedzy tajemnej i nic dziwnego bo do rosołu należy podchodzić z należytym
Book of spells
Gulasz doenjang jjigae z tofu i cukinią, czyli koreańska zupa miso 261obok sosu sojowego, gochugaru (ususzonych) i gochujang (sfermentowanych płatków koreańskich papryczek chilli), jeden z podstawowych produktów obecnych w każdej koreańskiej kuchni. Niektórzy nazywają gulasz doenjang jjigae mocno warzywną koreańską zupą miso Bardzo prosta a jednocześnie pełna bogatego i zachwycającego smaku umami, którym cieszy się cała nasza rodzina, łącznie z maluchem Polecam! Składniki: 2 średnie ziemniaki 1 cebula 1 mała cukinia
Lamarida.pl
Zupa Pomidorowa na Bazie Mojego Przecieru Pomidorowego 137SKŁADNIKI: 1l. bulionu 1 duża marchewka 4-5 łyżek makaronu muszelki 1 łyżka koncentratu pomidorowego (kupnego) 180g koncentratu pomidorowego (mojego) 1łyżka natki pietruszki sól pieprz WYKONANIE
Dziś Ja gotuje
Sałatka jarzynowa bez groszku z zieloną ciecierzycą i czarnuszką 191była zawsze obecna na dosłownie każdej rodzinnej imprezie. Rozgotowane i wygotowane ze smaku warzywa z rosołu wraz zielonym groszkiem z puszki skutecznie mnie odstraszały. Przygotowując jednak ostatnio wywar warzywny do zupy grzybowej, została mi dość smaczna włoszczyzna. Szkoda było ją wyrzucić. Do tego miałam ugotowaną parę dni wcześniej zieloną ciecierzycę (green chana), której część zużyłam do wigilijnej kapusty z grzybami
Moja Delicja
Sałatka jarzynowa bez groszku z zieloną ciecierzycą i czarnuszką 208była zawsze obecna na dosłownie każdej rodzinnej imprezie. Rozgotowane i wygotowane ze smaku warzywa z rosołu wraz zielonym groszkiem z puszki skutecznie mnie odstraszały. Przygotowując jednak ostatnio wywar warzywny do zupy grzybowej, została mi dość smaczna włoszczyzna. Szkoda było ją wyrzucić. Do tego miałam ugotowaną parę dni wcześniej zieloną ciecierzycę (green chana), której część zużyłam do wigilijnej kapusty z grzybami
Moja Delicja
Rosół z żołądków drobiowych i kaszy jaglanej 192Życie studenckie zmusza mnie do szybkich, tanich i zdrowych posiłków. Rosół mogę jeść w każdej postaci. Postawiłam na żołądki drobiowe, a do tego kasza jaglana. Zdrowie
Truskawkowa Fiesta
Jak zaoszczędzić i przedłużyć przydatność żywności do spożycia? 231mielone 4 miesiące 12 miesięcy Mięso 6 miesięcy 24-26 miesięcy Każdy produkt po zapakowaniu próżniowym należy podpisać. Osobiście najczęściej pakuję warzywa. Bardzo często przygotowuje w domu najróżniejsze zupy, sosy warzywne do ryżu itd. Dzięki pakowaniu próżniowemu mam w prosty sposób wszystko odpowiednio poporcjowane, a „nadwyżki” jedzenia się nie marnują. Tak jak widoczny na zdjęciu miks różnych warzyw
Słodkie okruszki
Pulpety w białym sosie z warzywami 169mleku z warzywami. Składniki: Pulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowego ząbek czosnku jajko bułka tarta sól, pieprz Ponadto: 2/3 szklanki bulionu 2/3 szklanki mleka 2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.) 2 łyżki masła 2 łyżki mąki natka pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy
e-PrzepisyKulinarne
Pulpety w białym sosie z warzywami 275mleku z warzywami. Składniki: Pulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowego ząbek czosnku jajko bułka tarta sól, pieprz Ponadto: 2/3 szklanki bulionu 2/3 szklanki mleka 2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.) 2 łyżki masła 2 łyżki mąki natka pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy
e-PrzepisyKulinarne
Ciecierzyca a'la po bretońsku 216W łatwy sposób można dokonać zamienników znanych dań. Ja postanowiłam zmodyfikować danie z fasolą na jej zamienić - ciecierzycę! Również spaniały smak! :) Składniki: 200g suchej ciecierzycy 2
Truskawkowa Fiesta
Kluski bezglutenowe parzone , z mąki ryżowej 158przykryć, gotować 1 -2 minuty od zagotowania, uważać aby nie przegotować. Nie wkładać naraz za dużo klusek, powinny swobodnie pływać. W czasie gotowania zwiększą swoją objętość. Podawać do zup, dań warzywnych, mięsnych. Podałam z kaczką teriyaki. zastawa
królestwo garów