Odżywcza, delikatna i smaczna zupa na obiad. Składniki: Marchewka 45 dag Cebula biała 1 szt. Wywar drobiowy 850 ml (może być z kostki) Pomarańcza 1
Tradycyjna KuchniaZupa jest dobrym rozwiązaniem, gdy nie mamy czasu na gotowanie obiadu w dzień. Ja z reguły gotuję zupy wieczorem jeśli wiem, że rano nie będę miała
Niebieski kubek z kawagroszek ptysiowy czy czosnkowe grzanki. Ogromną zaletą tego dania jest to, że szybko je przygotujemy, zupa jest niedroga oraz składniki są łatwo dostępne. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1R'); Składniki: 3 pory (tylko biała część) 1 l bulionu warzywnego 3 ziemniaki 3 łyżki masła 3 łyżki gęstej śmietany 18% sól, pieprz Posiekana natka pietruszki(...)uważać aby poru się nie przyrumieniły. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę. Również wrzucamy je do pora. Całość mieszamy i wlewamy bulion warzywny. Wszystko gotujmy dalej na małym ogniu. Gdy ziemniaki będą miękkie, całą zupę blendujemy na gładką masę. Przyprawiamy do smaku pieprzem, gałką muszkatołową oraz jeżeli jet konieczność szczyptą soli. Na koniec dodajemy śmietanę oraz posiekana natkę pietruszki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepokroić w plastry i ułożyć na talerzach obok makaronu. Całość obsypać kukurydzą i posiekanym szczypiorkiem. Jak już wspomniałam, makarony stanowią ważną część japońskich dań . Podaje się je z zupami, daniami warzywnymi i mięsnymi. To także istotny składnik popularnych japońskich zup miso czy ramenu. Makaron soba pochodzi z początków XVII wieku. Już wtedy powstawały pierwsze manufaktury(jak nazwalibyśmy
Codzienna kuchnia niecodziennakupiłam brukselkę i fasolkę szparagową. Nie każdy lubi te warzywa, ale zupa skradnie serce dla wszystkich! Składniki: 2 garści fasolki szparagowej 4-5 brukselek 1 średnia marchew 1/2 pietruszki kawałek selera 2 łyżki ryżu białego 1 łyżeczka koncentratu pomidorwego 2 skrzydełka kurczaka przyprawy: jarzynka bez soli, susz warzywny, suszone pomidory, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, pieprz 1,5l wody
Truskawkowa FiestaPropozycja na delikatny warzywny obiad, zupa szparagowa. Potrzebujemy pęczek szparagów 500g, włoszczyznę w słupkach 500g, ziemniaki 500g, wodę i przyprawy: sól, liść, ziele... opcjonalnie koperek, śmietanę. Szparagi płuczemy solidnie w zimnej wodzie i obcinamy twarde końcówki. Potem kroimy na 3-5cm, a ziemniaki w kostkę. Wszystko wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą 2-3litry. Gotujemy około
chleba naszegoUwielbiam zupy krem, które zawierają wszystko w jednym. Na sklepowych półkach gdzie, nie gdzie można znaleźć jeszcze kolby kukurydzy. Ja oczywiście skusiłam się na jej kupno
Truskawkowa Fiestapracy, bo niestety płynne lancze mają to do siebie, że zawsze potrafi się z nich coś „ulać”:-). Nawet słoik zamykany z uszczelką nie zawsze daje gwarancję szczelności. Taką zupę instant szybciej można też odgrzać. Zalewamy wrzątkiem składniki, mieszamy i wstawiamy na chwilę do mikrofali. Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie pietruszki Kawałek białej rzepy lub białej rzodkiewki (z 15 centymetrów(...)rzepy i papryki, pokrój w kostkę, a resztę zmiksuj na gładki krem. Krok 2 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Krok 3 W słoiku na dnie układaj krem warzywny, dalej posiekane warzywa, makaron, fasolę i bazylię. Przed jedzeniem zalej wrzątkiem, wymieszaj, wlej oliwę, posól, popierz, podawaj z parmezanem. Smaczneo! Danie pochodzi z menu na tydzień: Dieta z pudełka
Niedzielny kucharzczerwony kolor zupy, a także odpowiadającą konkretnej odmianie chilli ostrość. Podstawą tej zupy jest także bulion drobiowy, ale jeśli w olicie bardziej warzywne smaki, to przyrządźcie bulion warzywny. W zupie znajdziecie dużo kolorowych dodatków, a także grzyby. Ich ilość zależy od Was, ja użyłam sporo warzyw, a także tofu, można dodać także krewetki, ale ich dodatek nie jest konieczny. Użyjcie
Cooking Monsterbardzo szybkie i proste. Najlepszy jest groszek mrożony lub świeży. Zdecydowanie odradzam używania groszku z puszki. Dodając do zupy odrobinę śmietany, sprawimy, że nasza zupa stanie się jeszcze bardziej kremowa. Składniki: 1 l bulionu warzywnego 3 szklanki mrożonego lub świeżego groszku 1/2 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki masła Pęczek świeżej mięty Sól, pieprz Sposób przygotowania: Do dużego garnka wrzucamy masło
CookMagPROPOZYCJA NA DETOKS CUKROWY 2016 Aromatyczny, pełen zakręconych smaków bulion warzywny może być podstawą wielu zupnych wariacji. Za oknem zimno, a ciało domaga się natychmiastowych rozgrzewaczy. Stawiam na talerz pikantnej zupy, do której można dodać kilka zgrillowanych, podsmażonych lub surowych, zaparzonych gorącym wywarem dodatków. Wypity w kubku też jest całkiem OK. Przepis pomimo długiej ilości... Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuCoś mnie ostatnio naszło na zupy-kremy :) Lubię. Była już brokułowa . A dzisiaj znowu krem na pierwsze danie - warzywny. Oczywiście, jeśli ktoś nie lubi kremów, to wystarczy klasycznej warzywnej nie miksować :) Składniki: 5 niedużych ziemniaków 2 garści fasolki szparagowej mrożonej 2 nieduże marchewki 1/2 selera 2 pietruszki kawałek zielonej części pora pieprz sól 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta(...)ognień, przykrywamy garnek i gotujemy ok. 20 minut. Pod koniec gotowania, jeśli ktoś lubi może dodać woreczek kaszy jęczmiennej i gotować jeszcze ok. 15 minut Jeśli chcemy zrobić zupę-krem warzywny, przekładamy dwie chochelki - na jedną porcję - do malaksera lub miksujemy mikserem końcówką do rozdrabniania Zjadamy :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzupa dyniowa tej jesieni. Kiedyś dynia mogła dla mnie nie istnieć, teraz przerabiam ją na wszystkie możliwe sposoby, ale i tak najbardziej smakują mi zupy. Wkrótce curry warzywne z dynią i zupa pieczarkowo-dyniowa. A dzisiaj dla bardzo głodnych polecam do mojego kremu dyniowego dodatek w postaci ryżu lub kaszy jaglanej
To co kochamKolejna propozycja na szybką zupę w 20 minut. Sycąca i bardzo dobrze rozgrzewająca. W sam raz w zimowe popołudnia. Składniki: 4 łyżki czerwonej soczewicy 1 pomidor
Truskawkowa FiestaPyszna zupa dyniowo- warzywna podana na dwa różne sposoby. Dwa pyszne sposoby! ;-) Pierwsza propozycja to zupa z dyni podana ze świeżym awokado, dresingiem bazyliowym, jogurtem i pestkami dyni, drugi z kwaśną śmietanką, płatkami migdałowymi i świeżym selerem naciowym. Podajcie z grzankami z bagietki prowansalskiej i macie obiad jak w najlepszej restauracji ;-))) SKŁADNIKI NA ZUPĘ Z DYNI: - 1 seler naciowy
SMYKWKUCHNIsię na czerwoną. Z tego co mi wiadomo soczewica zawiera duża białka, więc śmiało mogą ją jeść wegetarianie. Nie chciałam, aby zupa była taka prosta - dodałam dynię. Smak był bardzo wykwintny z nutą pikantności. ;) Składniki: 2l bulionu warzywnego (marchew, pietruszka, seler) 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 startej dyni Hokkaido 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 2 średnie ziemniaki
Truskawkowa Fiesta