zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:908/1196)

KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY Z POMIDORAMI i KASZĄ JAGLANĄ 366

Pyszny kapuśniak z sezonowych warzyw. Z młodą kapustą, ziemniaczkami, marchewką i pietruszką. Ugotowany na domowym rosole, z dodatkiem passaty pomidorowej. Wyrazisty w smaku, szybki  

cool and minty
Zupa gulaszowa. 213

złego co by na dobre nie wyszło, proponuje pyszną rozgrzewającą zupę gulaszową z wołowiną, jest wyśmienita! zapraszam po pomysł... Składniki; 40 dag wołowiny puszka krojonych pomidorów 1 marchewka 1 pietruszka puszka czerwonej fasoli oliwa mąka do oprószenia mięsa 1 cebula sól, pieprz, papryka w proszku, oregano 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 zielona papryka 3 ziemniaki   Przygotowanie

Radość kipiąca uśmiechem.
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 208

białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką i fasolą pinto – Pasternak panierowany z sosem chrzanowo-kurkumowym z płatkami chabru i nagietka – Miodownik z pasternakiem – Sushi z marynowaną brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami

WojnaNaSmaki.pl
Barszcz ukrainski czyli Zupowy Wtorek odc.79 230

papryki wzbogacił smak ale nie był natrętny. Wspaniała, sycąca zupa. Polecam! Barszcz ukrainski  200 g buraków pokrojonych w słupki 200 g ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę 2 łyżki oleju 1 cebula, posiekana 1 marchew, starta na grubych oczkach 1 czerwona papryka, pokrojona w paski 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 pomidor, bez skórki, starty na tarce 1/2 małej białej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Turecka zupa z czerwonej soczewicy 248

Przepyszna sycąca i aromatyczna zupa krem z soczewicy - przepis kuchni tureckiej -  w oryginale zwana mercimek corbasi. Wypróbujcie koniecznie :) SKŁADNIKI 2 szklanki czerwonej soczewicy 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchew 1 duży ziemniak 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 l bulionu warzywnego sól, pieprz ostra papryka 4-5 listków świeżej mięty suszony tymianek

Moje Kuchenne Rewelacje
Parówki po angielsku (zamiast flaków) 272

taką nazwą znajduje się przepis w zeszycie mojej Mamy. Zupa doskonale sprawdza się podczas rodzinnych przyjęć, ponieważ przygotowanie zajmuje znacznie mniej czasu niż ugotowanie flaków czy rosołu. Smakuje wszystkim, kto jej spróbował. Ja gotowałam ją samodzielnie po raz pierwszy na życzenie Męża, bo bardzo mu smakuje i zawsze powtarzał, że powinnam i ja spróbować :) smak wyszedł identyczny jak w wykonaniu(...)Przepis wyróżniony w "Co na obiad?" serwisu Gotujmy.pl Składniki: 1 kg parówek 1/2 kg pieczarek 2-3 cebule 2-3 pory 1 kostka masła 82% tłuszczu 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego około 100 ml śmietany 30% 1 kostka rosołowa sól pieprz Sposób przygotowania: Cebule siekamy i dusimy na rozgrzanym maśle, po chwili dodajemy posiekane pory, a po 3 minutach pokrojone pieczarki

Kolorowy Przepisownik
Rosół drobiowo-wołowy 188

najlepszych zup serwowana w naszym domu. Klasyczny, długo, wolno gotowany rosół z dużą ilością lubczyku i włoszczyzny. Podany wyjątkowo z makaronem gwiazdki – idealny dla dzieci. Esencjonalny, domowy, na drobiu i kawałku wołowiny. Za każdym razem, w innym domu smakuje inaczej. Na drugi dzień można dodać przetarte świeże pomidory, passatę lub koncentrat i zrobić szybką pomidorową. Na taki rosół(...)Kilkakrotnie zdejmij łyżką cedzakową powstającą na powierzchni pianę. Wsyp łyżeczkę lubczyku suszonego. Rosół gotuj na maleńkim ogniu przez 3 do 5 godzin, co jakiś czas dolewając odrobinę zimnej wody. Zupę podawaj z makaronem. Smacznego Inspiracja: Książka Gotuję z Lewiatanem

Zasmakuj Kuchni
Zupa gulaszowa z kalafiorem 168

jedną z tych zup, które pomagają „oczyścić lodówkę” i zawsze wychodzą. No i te moje ukochane pomidory. Składniki: 500 g karkówki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu z mięsiwem 3 duże ziemniaki  3 marchewki 100 g fasolki szparagowej 150 g różyczek kalafiora 1 czerwona papryka 1,5 litra bulionu wołowego 330 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka słodkiej(...)różyczki kalafiora i paprykę pokrojoną w paski. Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy passatę, ostrą i słodką paprykę, mielony kminek. Zagotowujemy. Zagęszczamy zasmażką ( 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, chochla zupy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Letnia dieta odchudzająca – jak schudnąć w upalne dni? 36

aromatyczne w porównaniu do tych sprowadzanych z zagranicy. Wprowadzenie sezonowych warzyw do codziennych posiłków pozwala na ich urozmaicenie. Można je wykorzystać na wiele sposobów – idealnie sprawdzą się w: sałatkach, zupach, smoothie. Dzięki temu łatwo wzbogacimy naszą dietę o cenne składniki odżywcze i będziemy mogli delektować się letnimi smakami przez cały sezon. Świeżo wyciskane soki i smoothie – orzeźwienie i nawodnienie Świeżo(...)Obiad: Pieczony łosoś z brązowym ryżem oraz sałatką pomidorową, Kolacja: Omlet z dodatkiem pomidorów i bazylii. Wtorek: Śniadanie: Kanapki z razowego pieczywa z awokado i kiełkami, Obiad: Gulasz z indyka serwowany z duszonymi warzywami, Kolacja: Krewetki duszone w czosnku, podawane z cukinią. Środa: Śniadanie: Sałatka owocowa wzbogacona komosą ryżową, Obiad: Zupa kremowa z batatów i imbiru, Kolacja: Naleśniki gryczane

Marcepanowa kuchnia
Kremowa zupa marchewkowo-soczewicowa... 72

przeciśnięte przez praskę 4 duże marchewki, obrane i pokrojone na 2cm kawałki  1/4 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kurkumy 2 szklanki czerwonej soczewicy 2 łyżki pasty pomidorowej 8 szklanek wywaru warzywnego sól, do smaku opcjonalnie: jogurt naturalny, albo mleko kokosowe do podania 1. Rozgrzej oliwę w sporym garnku, na średnim ogniu. Dodaj cebulę, czosnek i marchewkę(...)sekund. 3. Dodaj soczewicę, pastę i wywar. Wymieszaj dokładnie. 4. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, albo do czasu, aż soczewica będzie miękka, a zupa zgęstnieje. 5. Użyj blendera ręcznego, 'żyrafy', do zmiksowania zupy w garnku. Alternatywnie: przelewaj porcje do blendera dzbanka i miksuj, aż zupa będzie gładka. 6. Posól do smaku i ewentualnie lekko

Lejdi of the house
Co zamiast fast food – menu na tydzień 173

ratatouille na wtorek. Równolegle zrobiliśmy też burgery z cieciorki i koziego sera na środę i ugotowaliśmy zupę brokułową z mielonymi migdałami . To danie na piątek, dlatego trafiło do zamrażalnika. Zupę podaliśmy z grzankami z koziego sera i gruszki, które zrobiliśmy w piątek rano. Jedyne danie, które przygotowaliśmy w środku tygodnia – na raty – to focaccia z kaszanką. We wtorkowy(...)food proponujemy wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera . Przepis pochodzi z programu Karola Okrasy , lekko go tylko zmieniliśmy jeśli chodzi o podanie. Karol Okrasa podał je w sosie pomidorowym. My serwujemy na ciepło, w bułce, z sałatą i pomidorem. Burger według tego przepisu jest jednym z ulubionych Eugeniusza – stawia go na równi z hamburgerami z wołowiny. Trzeba

Niedzielny kucharz
Dwutygodniowa dieta jogurtowa: skuteczny jadłospis i zasady 82

grillowany kurczak podany z sałatką grecką (z pomidorami, ogórkiem i fetą), Kolacja: ryż z mieszanką warzyw (marchewka, brokuły). Dzień 2: Śniadanie: jajecznica smażona na maśle z dodatkiem pomidorów, Obiad: zupa jarzynowa oraz pełnoziarnista kanapka z serem, Kolacja: kasza gryczana serwowana z pieczonymi burakami. Dzień 3: Śniadanie: smoothie na bazie banana i szpinaku, Obiad: sałatka tuńczykowa (tuńczyk w sosie własnym, kukurydza(...)kaszą jęczmienną, Kolacja: kremowa zupa dyniowa. Dzień 6: Śniadanie: chia pudding przygotowany na mleku kokosowym, Obiad: quinoa ze smażonymi warzywami (cukinia, papryka), Kolacja: pełnoziarniste kanapki z awokado i jajkiem ugotowanym na twardo. Dzień 7: Śniadanie: piekarnikowe płatki owsiane zapiekane w formie babeczek, Obiad: sałatka cesarska (grillowany kurczak oraz sałata rzymska), Kolacja: makaron pełnoziarnisty w sosie pomidorowym. Tydzień

Marcepanowa kuchnia
Jakie potrawy na święta Bożego Narodzenia zrobić? Lista 121

barszcz czerwony z uszkami, najczęściej faszerowanymi kapustą i grzybami, zupa grzybowa z makaronem, przygotowana z borowików, podgrzybków i kurek oraz zabielona śmietaną, karp pieczony, smażony, w galarecie bądź po żydowsku – zależnie od upodobań gości, ryba po grecku – smażona miruna, tilapia lub dorsz, przykryta warstwą marchewki i pietruszki w sosie pomidorowym, śledź w śmietanie lub oleju, z cebulą oraz kwaśnym

Rozdomowiona
"Makarony świata. Kulinarna podróż dookoła świata" Beata Pawlikowska 170

przepisów. Tutaj wędrówkę zaczynamy od Birmy  i kokosowej zupy krem z makaronem, następnie jest Brazylia i makaron gryczany z burakami i czosnkiem, w Chinach makaron kamut z paprykowym sosem, na Filipinach makaron ryżowy z bobem i wczorajszym curry, Hawaje to makron ryżowy z brokułami i mango w orzechowo - pomidorowym sosie. Są też makarony z Hongkongu, Indii, Indonezji, Japonii

kruche babeczki
Przepisy na upalne lato - chłodniki, śniadania, kolacje i lody 252

tuńczyka 5.  Bruschetta z pomidorową salsą 6.  Bruschetta caponata 7.  Grzanki a'la caprese 8.  Tosty z pastą z awokado, z dodatkiem gruszki i suszonych pomidorów 9.  Pasta z grillowanych bakłażanów z dodatkiem bazylii i oregano 10.  Wiejski twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i jajkiem ZUPY CHŁODNIKI 1. Chłodnik ogórkowo-koperkowy z rzodkiewką

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania