działają na ustrój alkalizująco. Jeśli jednak wymiotujecie, to lepiej nie zaczynać nawadniania organizmu od nich, ponieważ mogą dodatkowo podrażniać śluzówkę i tak już zmaltretowanego żołądka. Dobrze zrobić również sok pomidorowy. Pomoże uzupełnić niedobory potasu, które stoją za drżeniem rąk i kołataniem serca. Warto również sięgnąć po fermetowane napoje mleczne – również mają działanie zasadotwórcze i pomagają w odtruwaniu ustroju. Unikajcie niesteroidowych
Kate's Kitchenczosnku 1 łyżka mąki pszennej 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej papryki w proszku olej do smażenia majeranek, sól, pieprz do smaku, ostra papryka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 180 g śmietany 18% Mięso kroję w kostkę, obtaczam w mące, smażę na oleju. Dodaję do gotującej się wody. Na patelni po mięsie smażę cebulę w piórka, paprykę pokrojoną
MojaQchnia.plSkładniki: 800 g fasoli białej z puszki 5 łyżeczek przecieru pomidorowego sól, pieprz, majeranek 1 cebula 200 g kiełbasy podwawelskiej Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka dolewamy wody około 1 cm ponad poziom fasoli, doprawiamy przyprawami i gotujemy. Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie przekładamy do naszej fasoli, dodajemy przecier i dokładnie mieszamy
Moje-pitraszenieSkładniki: ok. 70 dkg szynki wieprzowej 1 średnia cukinia, u mnie 1/3 dużej 1 duża cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka i ostra papryka 1 łyżeczka ziół Małgosi 1 … Czytaj dalej Gulasz wieprzowy z cukinią
czarrna od kuchniSkładniki: -1/2 mielonego mięsa z indyka -po 1/3 papryki czerwonej, żółtej i zielonej -jedna papryczka chili -4 ząbki czosnku -8 łyżeczek przecieru pomidorowego -1 łyżeczka cukru -sól, pieprz do smaku -łyżeczka suszonego oregano -220 ml wody zimnej przegotowanej -olej Mięso wysmażamy na odrobinie oleju aż będzie rumiane i chrupkie. Na osobnej patelni podsmażamy obrany i drobno pokrojony w plasterki
Kulinarne przemysleniainnej ryby) 1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków bułka tarta 1 żółtko 2 łyżki mąki ziemniaczanej natka pietruszki sól pieprz Sos: 1 cebula 1 puszka ananasów 1 łyżka przecieru pomidorowego 200 g. mrożonej marchewki z groszkiem 4 płaty papryki marynowanej 1 łyżka octu jabłkowego 1,5 szklanki wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filety rozmrozić (jeśli
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniealbo można przygotować własny sos słodko-kwaśny: sok z limonki 2 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki wody 4 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200g ryżu (basmati, jaśminowy) 1 łyżka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Polędwiczkę przekroić wzdłuż, a następnie pokroić w cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem
Obiad gotowyprzemian żółte i czerwone pomidory, przekładając je plasterkami mozzarelli oraz listkami kolorowej bazylii. Posypałam prażonymi ziarnami, polałam oliwą... I powoli zaczynam się zastanawiać, jak przetrwam do następnego sezonu pomidorowego?;) Składniki: pomidory (najlepiej mięsiste, mogą być różnego koloru) ser mozzarella oliwa sól morska lub himalajska pieprz świeża bazylia prażone pestki słonecznika, dyni, sezam Pomidory i mozzarelle pokroić w plastry, ułożyć
Obiad gotowytłuszczu na papierowym ręczniku. Gulasz: 500g szynki wieprzowej (lub łopatki) 2 cebule 1 duża marchew 2 papryki (u mnie czerwona i żółta) 1 duży mięsisty pomidor (lub łyżka koncentratu pomidorowego) 1 ząbek czosnku 1 gałązka rozmarynu 1 łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka mąki sól pieprz czarny 3 łyżki oleju natka pietruszki Mięso i paprykę pokroić
Obiad gotowyprzyjemnie pikantne i cała przyjemność polega na jedzeniu ich rękami:) Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 100ml piwa 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki szczypta chili pieprz świeżo mielony kilka gałązek świeżego tymianku Żeberka pokroić na kawałki, żeby
Obiad gotowyziela angielskiego 15 ziaren jałowca 15 ziaren pieprzu czarnego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka kolendry (utłuczonej w moździerzu) 2 gałązki rozmarynu 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka miodu gryczanego 2 łyżki smalcu gęsiego 1 łyżka oleju Grzyby połamać na mniejsze kawałki, zalać wrzątkiem, odstawić na pół godziny, a następnie ugotować (ok 20 minut), odcedzić, wywar
Obiad gotowyszklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Dodatki: 300g mięsa mielonego 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso i warzywa. Przyprawiamy, dodajemy koncentrat, całość studzimy. 2. Drożdże
Szefowa kuchniukładamy na wyłożonej folią aluminiową blasze, przykrywamy znowu folią i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 200 stopni ) na 45 minut. Podajemy z sosami, np . sos grzybowy lub sos pomidorowy oraz z dowolnymi surówkami . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniaMój poniedziałkowy obiadek :) Składniki (2 porcje): puszka pomidorów słoiczek koncentratu pomidorowego 250ml mleka kokosowego około 300g piersi z kurczaka sól. pieprz, chilli, słodka i ostra papryka, imbir, kurkuma jako dodatek ryż brązowy Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawach i odstawiamy do lodówki na około 30 minut mięso smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni kiedy kurczak nie będzie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKatsu sos Składniki: 1 czerwona cebula 1 łyżka masła 90 g suszonych śliwek 1 ząbek czosnku 100 ml wody 60 ml balsamicznego octu 60 ml ryżowego octu 50 g pomidorowego przecieru 3 łyżki sojowego sosu 2 łyżki musztardy 1 łyżka sosu worchestire 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka winnego octu ½ łyżeczki pieprzu dowolnego rodzaju szczypta kminu rzymskiego Pokrój cebulę
codojedzenia