zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:615/1190)

Fit pierożki z kalarepy z farszem paprykowym 189

nałóż łyżeczkę farszu, przykryj kolejnym plastrem (plastry powinny być zbliżonej średnicy, ewentualnie możesz dociąć brzegi nożem) i dokładnie przyciśnij brzegi. Podobnie postępuj z pozostałymi pierożkami. Na koniec został sos pomidorowy. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Ząbki czosnku drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć resztę cebuli i czosnek, a po dwóch minutach dodaj pomidory

Roślinna - blog wegański
Burgery bolognese- jak wykorzystać resztki obiadowe 193

plastry mozzarella killa liści bazylii 1 łyżeczka oliwy Sos bolognese 500 g mielonego 2 ząbki czosnku 2 łodygi naciowego selera 1 cebula 200 ml czerwonego wina 2 łyżki pomidorowego przecieru 1 puszka pokrojonych pomidorów sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy 2 łyżki świeżego oregano, pokrojonego Obierz czosnek, cebulę i pokrój w kostkę. Zeszklij na oliwie, dodaj pokrojony seler

codojedzenia
Karminadle z fasolką szparagową i chili 206

zapomnieć o tym, że są smażone. Smażone na niewielkiej ilości oleju rzepakowego, odsączone na papierowym ręczniku, można mi wybaczyć;) Aromatyczne karminadle zawdzięczają także swój smak przyprawom i suszonemu pomidorowi... Nie mogło być inaczej! Do tego puree z mlekiem i ulubione dodatki - smacznego:) Składniki (na 9 kotletów): 330 g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka, karkówka lub schab) 1 mała cebulka

Zasmakuj Kuchni
Pizza z romesco na razowym spodzie 151

oczywiście upiec pizzę samemu, bo spełnia ona wszelkie oczekiwania, bynajmniej moje. Poza tym za każdym razem można wymyśleć coś nowego choćby pizza z romesco. Na ogół używam biały lub pomidorowy sos do pizzy. Ostatnio zrobiłam nową porcję romesco. Wpadłam na pomysł, że resztę sosu wykorzystam do pizzy. Sos romesco ma delikatny słodki smak, dlatego warto go połączyć z feta

codojedzenia
Odrywane mini tacos 156

ciasto : 3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 3 łyżki oliwy 8 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki cukru farsz: 200 g mięsa mielonego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 5 pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduell (lub sama kukurydza) 4 łyżki startego sera żółtego Przygotowanie: ciasto: Z podanych

Bon appetit mon amie
Kurczak w sosie barbecue 137

takie lubię najbardziej. Po upieczeniu    mięsko jest aromatyczne, mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne.           Składniki: 10 pałeczek z kurczaka   2 łyżki przecieru pomidorowego 5 łyżek ketchupu 2 łyżki miodu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu sól   Wykonanie:   Wszystkie

magiczna kuchnia Kasi
Naleśniki z farszem "pizzowym" 205

Naleśniki: 1 jajko 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta cukru 4 łyżki oleju  Sos: 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego kilka łyżek pikantnego keczupu 2 duże ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie  Farsz: 1 duża cebula 1 średnia czerwona papryka ok. 500 g pieczarek 6 parówek przyprawy: sól

Simply Food
Pieczona fasola w sosie BBQ 170

Jamie". Pieczona fasola w sosie BBQ 2czerwone cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki oliwa po 1 łyżeczce wędzonej papryki i kminu rzymskiego oraz chili w płatkach 1 słoik przecieru pomidorowego 2 puszki kolorowej fasoli 100 ml sosu BBQ kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka sporych ziemniaków do pieczenia Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Marchewki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Aromatyczna bruschetta 179

wyjdzie nam gęsty aromatyczny sos.  Bagietki pokroić na grzanki, posmarować masłem czosnkowym, lub skropić oliwą i podpiec na grilu lub w piekarniku.  Na podpieczone grzanki położyć mix pomidorowy,  kawałek mozzarelli i skropić sosem balsamicznym. Smacznego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pikantna zapiekanka ziemniaczana z chorizo 137

ziemniaków 200 g chorizo 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 200g śmietany 18% 100g twardego sera, u mnie cheddar 200g przecieru pomidorowego sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Chorizo kroimy w plastry, cebulę w piórka, ser ścieramy na tarce, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Ziemniaki obieramy, gotujemy

Szefowa kuchni
Pulpeciki jaglane z batatem i botwinką (FIT, bez glutenu) 158

łyżeczki pieprzu szczypta gałki muszkatołowej sól do smaku Do sosu: 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka majeranku sól i pieprz do smaku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany 30% Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Wrzucamy na osolony wrzątek w proporcji 1:2 (2 szklanki wody) i gotujemy na małym

Kolorowy Przepisownik
Torcik makaronowo łososiowy 163

dzielę na dwie części. Na patelnię przekładam połowę makaronu dodaję sos pomidorowo paprykowy, pokrojony ser żółty, doprawiam solą, pieprzem według uznania. Formę o średnicy 23 cm smaruję, wykładam makaron pomidorowy. Filet z łososia kroję na małe kawałki, przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, przyprawę do ryby i odstawiam na 30 minut do lodówki. Na patelni przesmażam pokrojoną cebulę i czosnek

wesoła kuchnia
Wątróbka w marynacie marokańskiej z zielonym groszkiem. 172

wątróbki drobiowej 1 pomidor bez skórki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy z oliwek Marynata; 100 ml wody 50 ml oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 2 przeciśnięte ząbki czosnku pół łyżeczki kurkumy mielonej Skworcu łyżeczka startego imbiru łyżeczka papryki słodkiej lub odrobina chili Skworcu 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego Skworcu 1 łyżeczka mielonego

Radość kipiąca uśmiechem.
PIZZA Z CUKINIĄ 137

pomidorów i mozzarelli smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI Ciasto: 30 g drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek, ok. 2 szkl. mąki, ¾ szkl. ciepłej wody Nadzienie: sos pomidorowy, 1 mała cukinia, kawałek kabanosa, pomidor, mozzarella, bazylia WYKONANIE Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy sól, 1łyżkę mąki oraz ½ szkl. ciepłej wody. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 minut

słodki bratek
Chili con carne 165

czerwonej [400g] - łącznie z zalewą 1 puszka pomidorów w puszce bez skórki [400g] - krojonych 1/2 puszki kukurydzy 1 papryka czerwona - duża 1 papryka zielona - śœrednia 1/2 szkl. soku pomidorowego - lub więcej, wedle uznania olej - do smażenia Posiekaną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać mięso mielone i smażyć aż zbrązowieje ok 15 minut. Dołożyć pokrojone

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję