zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:612/1190)

PRZECIER Z CUKINII DO PIZZY 593

cebuli 1 łyzka soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 0,5 łyżki ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 3 słoiczki przecieru pomidorowego Wykonanie: Cukinię obrać i wydrążyć,starkować na tarce o buraczanych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zasypać solą, wymieszać razem z cukinią, odstawić na 8 godzin.Po tym czasie razem z sokiem zlewamy do garnka

Z Majeczką w kuchni
Fasolka szparagowa w sosie warzywnym 163

zeszklić cebulę. Następnie dodać startą marchewkę i selera. Chwilę razem smażyć. Potem warzywa podlać wodą, przykryć i dusić kilka minut aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pokrojona paprykę, przecier pomidorowy i pomidory krojone. Wszystko razem dusić aby pomidory się prawie rozpadły, doprawić do smaku przyprawami. Gdy warzywny sos będzie gotowy dodać ugotowaną wcześniej fasolkę. Dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze chwile

Monia miesza i gotuje
Leczo 129

pokrojoną w kostkę, dodać kiełbasę(też w kostkę)i chwile razem dusić po czym dodać cukinie i paprykę (w kostkę). Jak wszystko zmięknie dodać pomidory. Można dodać odrobinę koncentratu pomidorowego ale nie koniecznie. Doprawić przyprawą do leczo solą i pieprzem. i Gotowe

Dziś Ja gotuje
Tuńczyk z selerem naciowym 160

selera naciowego  2 puszki tuńczyka w sosie własnym  1 cebula  3 ząbki czosnku  3 gałązki natki pietruszki  3 gałązki koperku  1 łyżka koncentratu pomidorowego  1 łyżeczka oregano  1 łyżka majeranku  1 łyżeczka tymianku  pieprz i sól do smaku  2 - 3 łyżki oleju do smażenia  makaron pełnoziarnisty do podania

Kuchcik gotuje
Zapiekanka z gnocchi, mięsem mielonym i warzywami 160

mnie z suszonymi pomidorami) 1/2 cukinii 1 czerwona papryka 300-400 g mięsa mielonego z indyka fasolka szparagowa 1 mała puszka kukurydzy z chili pomidorki koktajlowe sól pieprz suszone pomidorowy z bazylią i chili oliwa  1. Gnocchi ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Fasolkę umyłam, obcięłam końcówki również ugotowałam. Cukinię i paprykę pokroiłam. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

kruche babeczki
Keczup z cukinii. 202

zachęcam do wypróbowania. Składniki: 1,5 kg cukinii 1/2 kg cebuli garść soli 2 szklanki cukru 1 szklanka octu 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej bazylii 2 słoiczki koncentratu pomidorowego (400 g.) 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej Wykonanie: Cebulę i cukinie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (z cukinii wydrążyć

Agusiowe smakołyki
Cukinia w pomidorach-do słoików 378

nasion ) 500 g czerwonej cebuli 1 łyżka soli(u mnie czubata) 1/2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego(najlepiej domowy) 2 duże pomidory Przygotowanie: cukinię oczyszczamy z nasion  i kroimy na plasterki(ja kroiłam wzdłuż na 4 części cukinię i wtedy na plasterki ,żeby były mniejsze) cebule

Swojskie jedzonko
Papryka nadziewana kaszą gryczaną,oscypkiem, mięsem i cukinią 136

całości, wymieszaj. Dosmacz przyprawami jakie lubisz. Nadziewaj pozbawione gniazd nasiennych papryki dociskając palcami farsz. Papryki "zamknij" odkrojoną końcówką z "antenką". Przełóż do naczynia do zapiekania. W misce rozrób sos pomidorowy z oliwą z oliwek, oregano i bazylią.  Zalej nim paprykę. Piecz najpierw pod przykryciem około pół godziny, następnie odkryj i zapiekaj około 15 minut . Podawaj na ciepło

Z Kuchni Do Kuchni
KASZA GRYCZANA SMAŻONA Z KURKAMI 197

mieszając, aż warzywa zmiękną i zrobią się szkliste. Nie rumienimy.  Dodajemy kurki i pokrojonego pomidora. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i szczyptą chili. Smażymy około 5 minut, aż sos pomidorowy odparuje.  Dodajemy kaszę gryczaną, starty na tarce ząbek czosnku i natkę pietruszki. Smażymy mieszając przez  1-2 minuty. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem

cool and minty
Przecier z pomidorów z ziołami. 159

Dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam prosty przepis na przecier pomidorowy z ziołami. Zapraszam :) 3 kg dojrzałych pomidorów 3 łyżki soli 2 łyżki suszonej bazylii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka pieprzu  Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki.Następnie dodać przyprawy. Przełożyć wszystko do dużego garnka, gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając.Pomidory gotujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Spaghetti pomidorowe z oliwkami 173

makaronu spaghetti malma 1 kg mięsa mielonego wołowego 150-200 g oliwek całych zielonych bez pestek 2 puszki pomidorów krojonych 4 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 kartonik przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku 1 płaska łyżka suszonego oregano i bazylii PRZYGOTOWANIE: Cebulę i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej

ClauditteMissCooking
Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów 127

dlatego, że po spróbowaniu pasty kupionej w markecie (bardzo drogiej jak na opakowanie 115g) zobaczyłam jak smakuje moim dzieciom! Nie trzeba chyba przekonywać, że dzieci lubią pomidory, zupę pomidorową, itp. Moje lubią też suszone pomidory, dlatego często je dodaję do różnych dań, głównie obiadowych, ale i sałatek. I ku mojemu zaskoczeniu, zajada się nią też mój mąż. Sklepowa pasta

Kolorowy Przepisownik
Leczo z makaronem. 152

danie jest pyszne :) Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam :)   3 łyżki oliwy   2 średnie cukinie młode 2 cebule 500 g cienkich kiełbasek 2 łyżki przecieru pomidorowego 5 pieczarek 1 czerwona papryka 1 łyżka czerwonej papryki w proszku 1 łyżka suszonej bazylii 1 ząbek czosnku lub łyżeczka suszonego sól, pieprz do smaku szczypta chili do smaku

Sama słodycz i szczypta chili
Leczo. 167

pewno nie ostatnie :) Składniki: 3 papryki czerwone 2 papryki żółte 2 papryki zielone 1 nie duża cukinia 4 pomidory 2 cebule 500 g. kiełbasy śląskiej 1/2 szklanki przecieru pomidorowego z kartonika sól, pieprz, papryka słodka trochę oleju do smażenia Wykonanie: Cebulę pokroić w dużą kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Podsmażyć chwilę i dodać sparzone

Agusiowe smakołyki
Młoda kapusta z koncentratem pomidorowym 137

domu, w szczególności jako dodatek do dania głównego... Jestem ogromnym fanem zasmażanej kapusty i dzisiaj mam dla Was właśnie przepis na pyszną młodą zasmażaną kapustę z dodatkiem koncentratu pomidorowego. W przepisie nie mogło również zabraknąć  świeżego koperku, który nadaje cudownego smaku i aromatu. Taki dodatek do obiadu będzie się świetnie komponował z młodymi ziemniaczkami i kotletami mielonymi. Smacznego

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania