zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:614/1196)

Spaghetti z sosem pomidorowym i ziołową posypką chlebową 204

gotując go kilka minut, aby nadmiar wody wyparował a powstał sos (który dodatkowo możecie potraktować blenderem dla bardziej aksamitnej konsystencji).  Składniki: 250 g makaronu spaghetti słoik domowego sosu pomidorowego ( klik ) 2 kromki pszennego chleba 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie, chili odrobina skórki z cytryny świeża bazylia oliwa  Zaczynamy od przygotowania posypki chlebowej. 2 kromki pieczywa

My simple kitchen
Paprykarz z tuńczykiem 172

pietruszka kawałek selera kawałek pora  1 cebula 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili pieprzu cayenne świeżo mielony pieprz sól 2 łyżeczki octu balsamicznego Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie,osączyć i wystudzić. Marchew,pietruszkę i seler

Kolorowa kuchnia Elki
Pulled pork - szarpana wieprzowina 221

świeżej papryczki chili lub łyżeczka zmielonej  0,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżka papryki wędzonej lub słodkiej  1 łyżeczka pieprzu  1 łyżeczka miodu  1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu balsamicznego  1 łyżka oleju  Dokładnie rozpuścić sól w wodzie i dodać przyprawy.Umyte i osuszone mięso zanurzyć w solance i włożyć na co najmniej 8 godzin

Dobra karma
Big Adriano – klimatyczne miejsce, ale… 259

pepperoni, pieczarek, mozzarelli, pomidorów. Ale niestety były one chłodne w porównaniu do samego ciasta – może za późno wyłożone na ciasto, a po rozkrojeniu na cały talerz wypłynął sos pomidorowy. Kochani szykujcie się też na nie lada gimnastykę – jeśli zamówicie jedną pizzę na dwoje, to będziecie musieli się nagimnastykować, aby przełożyć kawałek pizzy na swój talerz – przydałaby się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos koperkowy – przepyszny! 185

koperkowy przygotowałam do pulpetów z mięsa mielonego. To była odmiana od sosu pomidorowego i sosu serowego. Do sosu dodałam odrobinę cukru, co sprawiło, że sos był nietypowy i bardzo smaczny – dodam też, że sos ten przygotowałam sama – nie szukałam ściągawki w przepisach książkowych czy też w internecie. Oto mój ekspryment. Składniki na:... Read More The post Sos koperkowy

Magiczny Garnek
Pasta pomidorowa z wołowiną 213

się wieprzowina czy kurczak. Składniki: 250 g pieczonej wołowiny (użyłam resztek z obiadu wołowiny pulled pork) 50 g pomidorów suszonych z oleju 3-4 jogurtu naturalnego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100 g ogórka kiszonego Wszystkie składniki oprócz ogórka wrzucić do blendera i zmiksować. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę ogórka i wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem

Delicious Titbits
Indyjski wege kebab 167

mrożonego 2 duże cebule 200 g groszku mrożonego 2 kostki szpinaku mrożónego w brykiecie  3 świeże ostre papryczki 3 ząbki czosnku 4 cm korzenia imbiru 2 łyżki przecieru pomidorowego pęczek kolendry - opcjonalnie PRZYPRAWY: 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka kolendry mielonej 2 łyżeczki soli DODATKOWO: sezam do obtoczenia * olej do smażenia * Lepiej użyć jasnego sezamu ze względów

Kuchnia od dwojga
Leczo albo paprykarz 218

się najadł. Zasmakowało również bardzo mojemu narzeczonemu i od czasu do czasu muszę mu je zrobić. Składniki 4 duże papryki 6  małych cebul 5 mniejszych kiełbas 140g przecieru pomidorowego Cebule obrać, drobno pokroić, wrzucić do garnka na rozgrzany olej. Podsmażyć aż się zeszkli. W międzyczasie pokroić w kostkę paprykę, dodać do cebuli, razem wymieszać i wszystko razem dusić

Delusional Trine
Śledzie zielone po kaszubsku 291

wiele czasu, a śledziki powszechnie smakują. 1 kg filetów śledzia zielonego 2 duże cebule musztarda Zalewa: 1 szklanka wody po pół szklanki oleju i octu 10% 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego  majeranek, cukier           Płaty śledziowe rozmrozić. Gdy są jeszcze lekko zmrożone zdjąć ostrożnie skórkę, przekroić wzdłuż na pół. Cebulę pokroić w piórka. Rozłożyć przepłukane płaty

Praktyczna pl
Sos z makaronem w 30 minut 219

warunkiem, że wszystkie składniki macie w spiżarni. U mnie zawsze znajdzie się przysłowiowa paczka makaronu, pomidory z kartonu i tuńczyk… Tak, tak dzisiejszy sos z makaronem to sos pomidorowy, mocno czosnkowy z tuńczykiem i anchois. Przypomina puttanesca . Jeśli znacie to danie to przepis na pewno Wam przypadnie do smaku. Anchois to francuska nazwa na przetwory z solonej sardeli jednak

codojedzenia
Boeuf Strogonow - wersja oryginalna 224

warunkiem, że przygotujesz go w pierwotnej wersji - z polędwicy wołowej. Bo tylko polędwica nadaje się do krótkiej obróbki termicznej. Stogonow funkcjonuje w niezliczonej ilości wariantów, z dodatkiem pomidorów, koncentratu pomidorowego, pieczarek, papryki, czy ogórków kiszonych. Panuje nie tylko dowolność w doborze dodatków, ale i wyborze mięsa. Istniej wersja nawet z kurczakiem. Choć polędwica wołowa lekko nadszarpnie domowy budżet warto zainwestować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka po bretońsku 154

toteż od czasu do czasu gotuje mu taką fasolkę. Czego to się nie robi z miłości ;) Składniki: 250g białej fasoli jaś 2 duże cebule 200g kiełbasy  140g przecieru pomidorowego Fasolę przepłukujemy zimną wodą, następnie zalewamy zimną wodą i zostawiamy do napęcznienia na minimum 3 godziny, ja zostawiam na całą noc. Następnie gotujemy w tej samej wodzie przez minimum godzinę

Delusional Trine
Gdy wódeczka się rozlała, czyli jak domowo poradzić sobie z kacem + przepis 170

działają na ustrój alkalizująco. Jeśli jednak wymiotujecie, to lepiej nie zaczynać nawadniania organizmu od nich, ponieważ mogą dodatkowo podrażniać śluzówkę i tak już zmaltretowanego żołądka. Dobrze zrobić również sok pomidorowy. Pomoże uzupełnić niedobory potasu, które stoją za drżeniem rąk i kołataniem serca. Warto również sięgnąć po fermetowane napoje mleczne – również mają działanie zasadotwórcze i pomagają w odtruwaniu ustroju. Unikajcie niesteroidowych

Kate's Kitchen
Placki ziemniaczane z sosem mięsnym 172

czosnku 1 łyżka mąki pszennej 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej papryki w proszku olej do smażenia majeranek, sól, pieprz do smaku, ostra papryka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 180 g śmietany 18%   Mięso kroję w kostkę, obtaczam w mące, smażę na oleju. Dodaję do gotującej się wody. Na patelni po mięsie smażę cebulę w piórka, paprykę pokrojoną

MojaQchnia.pl
Fasolka po bretońsku. 400

Składniki: 800 g fasoli białej z puszki 5 łyżeczek przecieru pomidorowego sól, pieprz, majeranek 1 cebula 200 g kiełbasy podwawelskiej Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka dolewamy wody około 1 cm ponad poziom fasoli, doprawiamy przyprawami i gotujemy. Cebulę oraz kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie przekładamy do naszej fasoli, dodajemy przecier i dokładnie mieszamy

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania