zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:602/1196)

Bigos z młodej kapusty / Młoda kapusta z kiełbasą 914

kapustę. Polecam, polecam, polecam! Można dodać do niego jeszcze posiekany koperek. 1 duża główka kapusty 400g dobrej jakości kiełbasy 3-4 łyżki masła vegeta, pieprz 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 1. Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Kiełbasę kroimy w kostkę.  2. W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę

Szefowa kuchni
Leczo z kiełbasą 183

Składniki 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte cukinia 4 ząbki czosnku 2-3 kawałki kiełbasy myśliwskiej 3 cebule 3-4 pomidory 90 g przecieru pomidorowego puszka pomidorów z puszki sól, pieprz słodka i ostra papryka kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie Umyte warzywa pokroić w paski (wcześniej usunąć z papryk i pomidorów pestki). W większym garnku podsmażyć

Gaździnka warzy
Golonka w bigosie z młodej kapusty 199

patelni z odrobiną oleju podsmażyć pokrojony drobno boczek wędzony, dodać cebulkę pokrojoną drobno. Smażyć tak długo aż cebulka zmięknie a skwarki zrobią się chrupiące. Dodać poszatkowaną kapustę, przecier pomidorowy i grzybki suszone. Smażyć aż kapusta zmięknie. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Odstawić na później. Jak mięso już jest prawie miękkie to włożyć zawartość patelni

Kuchnia Pokoleń
Leczo 150

żółta papryka 1 czerwona papryka 1 cebula biała 30 dag kiełbasy wiejskiej 2 duże dojrzałe pomidory 10 pieczarek olej pietruszka – natka słodka papryka mielona ostra papryka mielona koncentrat pomidorowy pieprz   Do garnka wlewam olej. Wrzucam cebulkę pokrojoną w lostkę, chwilę duszę mieszając. Wrzucam obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Dodaję obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę kiełbasę

MojaQchnia.pl
Bigos z młodej kapusty 207

wiejska tradycyjna Hańderek 300 g kiełbasy śląskiej 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki przyprawy do bigosu i kapusty 2 łyżeczki suszonych pomidorów około 2 szkl bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu  Przygotowanie: Kapustę grubo poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasy w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej lekko podsmażyć cebulę dodać kiełbasy i podsmażać do momentu aż kiełbasa

Ala piecze i gotuje
Gołąbki bez zawijania. 291

Składniki: 1/2 kg mięsa zmielonego ( ja miałam szynkę) 3/4 szklanki ryżu ugotowanego na pół twardo 1/2 główki małej kapusty 1 cebula 1 jajko 500 ml bulionu 250 ml przecieru pomidorowego (ja miałam swojski, ale może być z kartonika) przyprawy (sól, pieprz, bazylia,majeranek, papryka słodka, czosnek granulowany) olej do smażenia Wykonanie: Mięso włożyć do miski, wymieszać z ryżem ugotowanym

Agusiowe smakołyki
Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką. 642

smaczny obiad.  Składniki: ziemniaki 1 cebula parówki ser Ilość ziemniaków i parówek zależy od tego jakie duże masz naczynie żaroodporne. Sos: 200 ml śmietany 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy do smaku Wszystkie składniki mieszamy. Jeżeli masz w domu fix knorr np. do zapiekanki, czy lasagne - możesz go użyć również. Sos możesz zrobić według swojego uznania, ja za każdym razem

My World by Dagmara Rek
GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN 255

Gotowanie na żywo w kuchni Dzień Dobry TVN . Trema mnie nie zjadła! Ugotowałam m.in. zupę pomidorową z pieczoną papryką, przygotowałam sałatkę z listkowanej brukselki z pesto bazyliowo-jabłkowym, zmiksowałam koktajl szpinakowo-jabłkowy z melisą oraz koktajl jagodowo-jabłkowy z limonką. Artykuł GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN pochodzi z serwisu

Looking for Cooking
Bitki w sosie 177

Bitki w sosie marchewkowym.. schab lub polędwica cebula marchewka susz warzywny   koncentrat pomidorowy sól, pieprz listek, ziele, majeranek bulion  Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebule, susz warzywny, starte na tarce marchewki oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodać koncentrat .Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody

Moje domowe kucharzenie
Sosy i dipy na grilla! 566

ziół polecam aromatyczny sos, również na bazie cukinii. Jego przygotowanie, choć wymaga nieco czasu, jest bardzo proste, a raz przygotowany sos będzie nam służył przez długi czas! Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Dla tych, którzy cenią niebanalne połączenia, doskonale sprawdzi się czatnej z mango i cebuli. Te nietypowe smaki przypadną do gustu wszystkim miłośnikom grillowania! Czatnej z mango i cebuli

MarcinChef
Makaron z mięsem i pieczarkami 196

mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki) 500 g małych pieczarek 200 g makaronu pełnoziarnistego świderki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki chili 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego sól do smaku

Kuchcik gotuje
Bulgur duszony w pomidorach 300

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 mała cukinia 2 cebule 1 szklanka kaszy bulgur 300 ml domowego przecieru pomidorowego sól, pieprz przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę i … Czytaj dalej Bulgur duszony w pomidorach

czarrna od kuchni
Sprawdzone przepisy na grilla! 374

grilla! Szisz kebab: wołowina na grilla! WIEPRZOWINA: Szaszłyki wieprzowe z polędwicy DODATKI: Czatnej z mango i cebuli Marynowana cebula – do mięs i na grilla Ketchup z cukinii Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Szaszłyki caprese Pieczone ziemniaki: spiralki z ziemniaków

MarcinChef
Wołowina po burgundzku 146

wołowego,2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, 1/4 selera 600g wołowiny 2 marchewki 300g pieczarek 1 cebula 1 por 2 łyżki przecieru pomidorowego 250 ml wina burgundzkiego (np. hermitrage) 2 łyżki oleju słonecznikowego sól, pieprz cayenne 1 łyżka śmietany 18% Wykonanie: Składniki marynaty wymieszać ze sobą w naczyniu, wołowinę umyć, osuszyć, pokroić

Raj dla Podniebienia
Wytrawne naleśniki z cukinią i kolorowymi paprykami 125

szklanki wody mineralnej tłuszcz do smażenia nadzienie 1 duża cukinia 3 kolorowe papryki 1 cebula 250g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego oregano suszone bazylia sól, pieprz 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub 1 duży pomidor świeży oliwa do smażenia 3-4 łyżki majonezu Wykonanie: naleśniki: składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na gładką masę. Na patelni rozpuścić tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki na złoty

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania