SKŁADNIKI 1 cebula, 1 cukinia zielona, 1 cukinia żółta, 2 papryki czerwone, 3 pomidory, 200 g suchej fasoli białej lub 1 puszka fasoli, kawałek cienkiej kiełbasy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ½ łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, majeranek, olej, 1 łyżka mąki WYKONANIE Fasolę zalewamy wodą, odstawiamy na noc. Gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w piórka. Papryki i cukinię myjemy, pozbawiamy nasion
słodki brateknawozów smakują najlepiej. Danie jest proste i szybkie w wykonaniu. Zapraszam do wypróbowania :) 3 łyżki oliwy 3 średnie cukinie młode 2 cebule 500 g cienkich kiełbasek 2 łyżki przecieru pomidorowego 5 pieczarek 1 czerwona papryka 1 łyżka czerwonej papryki w proszku 1 łyżka suszonej bazylii 1 ząbek czosnku lub łyżeczka suszonego sól, pieprz do smaku szczypta chili do smaku Cebulę
Sama słodycz i szczypta chilipapryki 100 g cebuli 150 g marchewki 210 g mięsa (u mnie kurczak) 50 g goudy 5 g oleju, reszta do smażenia pół opakowania drożdży instant 20 g koncentratu pomidorowego woda,przyprawy Przygotowanie: 1. Drożdże rozpuścić w letniej w wodzie ze szczyptą cukru i odstawić aby lekko urosły. następnie przelać je do mąki, dodać oleju i wymieszać. Dolewać wody
Zdrowie i pysznie na talerzuczas 😋 Te danie jest idealne na wynos jako lunch box, można je jeść zarówno na zimno jak i na ciepło 🎒 💼 Składniki ✔️ 3/4 szklanki kaszy jaglanej ✔️ 10 g koncentratu pomidorowego ✔️ 125 g mięsa (indyk) ✔️ 50 g papryki ✔️ 50 g cebuli ✔️ 50 marchewki ✔️ oliwa do smażenia Przygotowanie: 1. Ugotować kaszę, mięso pokroić w kostkę, doprawić i usmażyć. 2. Paprykę, cebulę pokroić
Zdrowie i pysznie na talerzuzachwytem. Polecam i Smacznego :) #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini 🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕 SKŁADNIKI: 🍕150 g Makaronu Rurki Mini Lubella 🍕8 Pieczarek 🍕2 Garście Szpinaku 🍕4 Łyżki Koncentratu pomidorowego 🍕10 dag Sera żółtego 🍕sól i pieprz do smaku 🍕1 łyżka masła 🍕1/2 łyżeczki czosnku PRZYGOTOWANIE: ✔Makaron Lubella gotujemy z osolonej wodzie ,krócej niż jest napisane
Gotowanie Patkipomidory ze stosunkowo małą ilością pestek i sezonie są one dość tanie. Poniżej znajdziecie przepis na pomidory w solance. Z takich pomidorów można zimą wykorzystać do zupy pomidorowej lub innych dań z pomidorami. Należy tylko pamiętać, żeby przygotowywane danie doprawiać solą dopiero po dodaniu pomidorów, ponieważ te są dość słone. Pomidory w solance Przygotuj durszlak odporny na działanie wysokiej
blog.moje-pasje.infonałóż łyżeczkę farszu, przykryj kolejnym plastrem (plastry powinny być zbliżonej średnicy, ewentualnie możesz dociąć brzegi nożem) i dokładnie przyciśnij brzegi. Podobnie postępuj z pozostałymi pierożkami. Na koniec został sos pomidorowy. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Ząbki czosnku drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć resztę cebuli i czosnek, a po dwóch minutach dodaj pomidory
Roślinna - blog wegańskiplastry mozzarella killa liści bazylii 1 łyżeczka oliwy Sos bolognese 500 g mielonego 2 ząbki czosnku 2 łodygi naciowego selera 1 cebula 200 ml czerwonego wina 2 łyżki pomidorowego przecieru 1 puszka pokrojonych pomidorów sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy 2 łyżki świeżego oregano, pokrojonego Obierz czosnek, cebulę i pokrój w kostkę. Zeszklij na oliwie, dodaj pokrojony seler
codojedzeniaoczywiście upiec pizzę samemu, bo spełnia ona wszelkie oczekiwania, bynajmniej moje. Poza tym za każdym razem można wymyśleć coś nowego choćby pizza z romesco. Na ogół używam biały lub pomidorowy sos do pizzy. Ostatnio zrobiłam nową porcję romesco. Wpadłam na pomysł, że resztę sosu wykorzystam do pizzy. Sos romesco ma delikatny słodki smak, dlatego warto go połączyć z feta
codojedzeniaciasto : 3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 3 łyżki oliwy 8 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki cukru farsz: 200 g mięsa mielonego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 5 pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduell (lub sama kukurydza) 4 łyżki startego sera żółtego Przygotowanie: ciasto: Z podanych
Bon appetit mon amietakie lubię najbardziej. Po upieczeniu mięsko jest aromatyczne, mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne. Składniki: 10 pałeczek z kurczaka 2 łyżki przecieru pomidorowego 5 łyżek ketchupu 2 łyżki miodu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu sól Wykonanie: Wszystkie
magiczna kuchnia KasiNaleśniki: 1 jajko 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta cukru 4 łyżki oleju Sos: 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego kilka łyżek pikantnego keczupu 2 duże ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie Farsz: 1 duża cebula 1 średnia czerwona papryka ok. 500 g pieczarek 6 parówek przyprawy: sól
Simply FoodJamie". Pieczona fasola w sosie BBQ 2czerwone cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki oliwa po 1 łyżeczce wędzonej papryki i kminu rzymskiego oraz chili w płatkach 1 słoik przecieru pomidorowego 2 puszki kolorowej fasoli 100 ml sosu BBQ kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka sporych ziemniaków do pieczenia Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Marchewki
Dzieje kuchennej Wiewiórywyjdzie nam gęsty aromatyczny sos. Bagietki pokroić na grzanki, posmarować masłem czosnkowym, lub skropić oliwą i podpiec na grilu lub w piekarniku. Na podpieczone grzanki położyć mix pomidorowy, kawałek mozzarelli i skropić sosem balsamicznym. Smacznego
Piekarz-Kucharz-Garkotłukziemniaków 200 g chorizo 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 200g śmietany 18% 100g twardego sera, u mnie cheddar 200g przecieru pomidorowego sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Chorizo kroimy w plastry, cebulę w piórka, ser ścieramy na tarce, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Ziemniaki obieramy, gotujemy
Szefowa kuchni