zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:597/1196)

ŚLEDZIE PO SUŁTAŃSKU 151

pożałujecie – śledzie po sułtańsku wg tego przepisu są przepyszne. ŚLEDZIE PO SUŁTAŃSKU 1 kg śledzi (namoczyć na co najmniej 2 godziny) 4 duże cebule 1 koncentrat pomidorowy (190 g) 1 keczup (190 g) 2 łyżki cukru 10 dag rodzynek (sparzyć) 1 szkl oleju Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju i dodać wszystkie składniki oprócz śledzi. Poddusić i przestudzić

Pieguskowa Kuchnia
KARKÓWKA Z OGÓRKAMI KISZONYMI 208

KARKÓWKA Z OGÓRKAMI KISZONYMI 1 kg karkówki 1 kg pieczarek 4-5 cebul 4-5 ogórków kiszonych 3 łyżki keczupu 1 szkl kwasu z kiszonych ogórków 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz, sól, majeranek, mąka, olej do smażenia Karkówkę natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Obtoczyć w mące i usmażyć. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę a pieczarki w plasterki. Na rozgrzanym

Pieguskowa Kuchnia
KECZUP Z CUKINII 158

cebuli 2 łyżki soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 1 łyżka pieprzu czarnego mielonego 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka papryki ostrej mielonej 400 g koncentratu pomidorowego Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa posolić i odstawić na 3 godziny. Po upływie danego czasu dodać cukier i gotować 30 minut. Następnie dodać resztę

Pieguskowa Kuchnia
Gulasz z fasolki 304

Składniki: 1/2 kg schabu 1/2 kg fasolki szparagowej 1 nieduża cukinia 1 puszka marchewki z groszkiem 3 pomidory 2 cebule 1 słoiczek koncentratu pomidorowego sól, pieprz zioła Małgosi vegeta do … Czytaj dalej Gulasz z fasolki

czarrna od kuchni
PRZECIER Z CUKINII DO PIZZY 618

cebuli 1 łyzka soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 0,5 łyżki ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 3 słoiczki przecieru pomidorowego Wykonanie: Cukinię obrać i wydrążyć,starkować na tarce o buraczanych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zasypać solą, wymieszać razem z cukinią, odstawić na 8 godzin.Po tym czasie razem z sokiem zlewamy do garnka

Z Majeczką w kuchni
Fasolka szparagowa w sosie warzywnym 204

zeszklić cebulę. Następnie dodać startą marchewkę i selera. Chwilę razem smażyć. Potem warzywa podlać wodą, przykryć i dusić kilka minut aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pokrojona paprykę, przecier pomidorowy i pomidory krojone. Wszystko razem dusić aby pomidory się prawie rozpadły, doprawić do smaku przyprawami. Gdy warzywny sos będzie gotowy dodać ugotowaną wcześniej fasolkę. Dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze chwile

Monia miesza i gotuje
Leczo 155

pokrojoną w kostkę, dodać kiełbasę(też w kostkę)i chwile razem dusić po czym dodać cukinie i paprykę (w kostkę). Jak wszystko zmięknie dodać pomidory. Można dodać odrobinę koncentratu pomidorowego ale nie koniecznie. Doprawić przyprawą do leczo solą i pieprzem. i Gotowe

Dziś Ja gotuje
Tuńczyk z selerem naciowym 195

selera naciowego  2 puszki tuńczyka w sosie własnym  1 cebula  3 ząbki czosnku  3 gałązki natki pietruszki  3 gałązki koperku  1 łyżka koncentratu pomidorowego  1 łyżeczka oregano  1 łyżka majeranku  1 łyżeczka tymianku  pieprz i sól do smaku  2 - 3 łyżki oleju do smażenia  makaron pełnoziarnisty do podania

Kuchcik gotuje
Zapiekanka z gnocchi, mięsem mielonym i warzywami 195

mnie z suszonymi pomidorami) 1/2 cukinii 1 czerwona papryka 300-400 g mięsa mielonego z indyka fasolka szparagowa 1 mała puszka kukurydzy z chili pomidorki koktajlowe sól pieprz suszone pomidorowy z bazylią i chili oliwa  1. Gnocchi ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Fasolkę umyłam, obcięłam końcówki również ugotowałam. Cukinię i paprykę pokroiłam. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

kruche babeczki
Keczup z cukinii. 241

zachęcam do wypróbowania. Składniki: 1,5 kg cukinii 1/2 kg cebuli garść soli 2 szklanki cukru 1 szklanka octu 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej bazylii 2 słoiczki koncentratu pomidorowego (400 g.) 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej Wykonanie: Cebulę i cukinie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (z cukinii wydrążyć

Agusiowe smakołyki
Cukinia w pomidorach-do słoików 415

nasion ) 500 g czerwonej cebuli 1 łyżka soli(u mnie czubata) 1/2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego(najlepiej domowy) 2 duże pomidory Przygotowanie: cukinię oczyszczamy z nasion  i kroimy na plasterki(ja kroiłam wzdłuż na 4 części cukinię i wtedy na plasterki ,żeby były mniejsze) cebule

Swojskie jedzonko
Papryka nadziewana kaszą gryczaną,oscypkiem, mięsem i cukinią 173

całości, wymieszaj. Dosmacz przyprawami jakie lubisz. Nadziewaj pozbawione gniazd nasiennych papryki dociskając palcami farsz. Papryki "zamknij" odkrojoną końcówką z "antenką". Przełóż do naczynia do zapiekania. W misce rozrób sos pomidorowy z oliwą z oliwek, oregano i bazylią.  Zalej nim paprykę. Piecz najpierw pod przykryciem około pół godziny, następnie odkryj i zapiekaj około 15 minut . Podawaj na ciepło

Z Kuchni Do Kuchni
KASZA GRYCZANA SMAŻONA Z KURKAMI 238

mieszając, aż warzywa zmiękną i zrobią się szkliste. Nie rumienimy.  Dodajemy kurki i pokrojonego pomidora. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i szczyptą chili. Smażymy około 5 minut, aż sos pomidorowy odparuje.  Dodajemy kaszę gryczaną, starty na tarce ząbek czosnku i natkę pietruszki. Smażymy mieszając przez  1-2 minuty. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem

cool and minty
Przecier z pomidorów z ziołami. 187

Dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam prosty przepis na przecier pomidorowy z ziołami. Zapraszam :) 3 kg dojrzałych pomidorów 3 łyżki soli 2 łyżki suszonej bazylii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka pieprzu  Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki.Następnie dodać przyprawy. Przełożyć wszystko do dużego garnka, gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając.Pomidory gotujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Spaghetti pomidorowe z oliwkami 210

makaronu spaghetti malma 1 kg mięsa mielonego wołowego 150-200 g oliwek całych zielonych bez pestek 2 puszki pomidorów krojonych 4 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 kartonik przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku 1 płaska łyżka suszonego oregano i bazylii PRZYGOTOWANIE: Cebulę i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania