Pomidor wraca na mojego bloga, ostatni raz pojawił się podczas przygotowywania zupy pomidorowej, teraz zobaczycie jak powstaje sałatka z pomidorów. Jej zaletą jest to, że powstaje ona zaledwie z czterech składników, a przy tym jest bardzo pyszna i sycąca. Jej przygotowanie nie zajmie nam całego dnia w kuchni, bowiem zrobimy ją w 10 minut. Co więcej, jest bardzo łatwa
Kuchennyviral.plsalsa to mocno pomidorowy sos z dodatkiem mieszanki przypraw, który świetnie pasuje do zapiekanek, nachosów, kanapek na ciepło i zimno. Wprawdzie jego gotowanie zajmuje trochę czasu, ale moim zdaniem jest tego wart Składniki: 2 kg pomidorów 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki curry
Lamarida.plmielonego 300g ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka sól,pieprz (do smaku) sól czosnkowa 3 duże cebule posiekane w kostkę 3 łyżki margaryny 220-240g koncentratu pomidorowego 600-800ml wody WYKONANIE: 1. Kapustę wkładamy do zamrażarki na jakieś 3-4dni, dzięki temu zmięknie i nie musimy jej obgotowywać do ściągania liści. 2.Cebulę podsmamy
Dziś Ja gotujedodać lub jako marynatę użyć. Zastosowań pewnie wiele, przez zimę wypróbujemy. Zrobiłam kilka słoiczków, ale nie wiem czy jeszcze kilka nie zrobię. Składniki: 3 kg papryki 3 słoiki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki cukru 2 łyżki soli kilka sporych ząbków czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki Przygotowanie: na Thermomix podzieliłam na 3 partie (czyli 1 kg papryki itd) do naczynia miksującego
Gotowanie z pasjądałam chili w związku z tym, że będziemy jedli z Młodą ;) Składniki: 1 kg papryki czerwonej 150 g cukru 70 g oleju sól 1 mały koncentrat pomidorowy 50 g 1 liść laurowy 1-2 ząbki czosnku 70 g ocru Przygotowanie: do naczynia miksującego włożyć pokrojoną paprykę, dodać cukier, olej i sól - zmiksować czas 15s/obr 9 następnie gotujemy czas
Gotowanie z pasjąszybko, jest smaczny i zdrowy. Najlepiej pasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 500g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, sól, pieprz olej 1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso mielone. Kiedy
Szefowa kuchniokoło 15 - 20 minut w zależności od wielkości słoika, większe pasteryzuję dłużej. Po pasteryzacji słoiki układam do góry dnem na ściereczce, nakrywam ściereczką i pozostawiam do wystudzenia. Pikantny ketchup pomidorowy jest gotowy, można wstawić do spiżarki. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujepasteryzuję około 15 - 20 minut w zależności od wielkości słoika, większe pasteryzuję dłużej. Po pasteryzacji słoiki układam do góry dnem na ściereczce, nakrywam ściereczką i pozostawiam do wystudzenia. Ketchup pomidorowy jest gotowy, można wstawić do spiżarki. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujeketchup z cukinii, który idealnie sprawdzi się jako dip, sos do pizzy czy dodatek do różnego rodzaju dań. Składniki 1 duża cukinia 2 średnie cebule 1 średni słoiczek koncentratu pomidorowego 1-2 małe papryczki pepperoni – w zależności jaką ostrość chcemy uzyskać 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 2 łyżki […] Artykuł Keczup z cukinii i ostrej papryki pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.plSZINAKIEM Składniki: - 400g mięsa wieprzowego (np. łopatka) - 400g mięsa wołowego (np. łopatka) - 2 duże cebule - 2 marchewki - 3 łodygi selera naciowego - 3 cukinie - 4 ząbki czosnku - 690g przecieru pomidorowego - 1 opakowanie szpinaku - 1 opakowanie (250g) ricotty - 3 opakowania (375g) mozzarelli - 1 jajko - oliwa z oliwek - 1 papryczka chili - sól, pieprz, papryka słodka, bazylia - lampka czerwonego, wytrawnego wina Mięso zmielić
Zgrabne Gotowanieubiegłym. Składniki: 2 szklanki mąki zwykłej lub pełnoziarnistej 3/4 szklanki cukru pudru - może być też cukier zwykły. 180 g puree z dyni, trochę więcej niż słoiczek na przecier pomidorowy - Tutaj znajdziesz rozwiązanie jak przygotować takie puree. 3 jaja 3 łyżki śmietany 1 kostka miękkiego masła 1,5 łyżeczki sody 1/2 opakowania cukru wanilinowego 1-2 łyżeczek cynamonu (ja lubię
Justa próbuje gotowaćrana że skóry, pokrojoną w kostkę) 1 cebula( posiekana dość drobno) 1 puszka pomidorów (zblendowana) 2 ząbki czosnku (posiekane, bądź przeciśnięte) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżeczki słodkiej papryki, sól, może być jakaś doprawka uniwersalna, garstka świeżej natki pietruszki Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy czosnek. Dorzucamy oczyszczoną cielęcinę i dosłownie chwilę
Mamuśka wraca do formyłyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz czarny mielony SOS Z WARZYW: 2 małe cukinie zielone 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 3-4 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody lub bulionu drobiowego 1 łyżeczka octu balsamicznego natka pietruszki sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy olej rzepakowy do smażenia Fasolę zalać zimną wodą w proporcji dwa razy większej
https:KKuchniaMniamProsty przepis na pyszny makaron. Podstawą jej sos pomidorowy, do którego dodajemy słono-kwaśne kapary, słodką paprykę i marchewkę pociętą w wstążki. Warzywa zostają lekko twarde i chrupiące a przez to danie jest świeże i delikatne. W sam raz na sezon letni gdy mamy świeże papryki i marchewki, ale można też zrobić je jesienią lub zimą. Będzie niestety mniej słodsze
Milion Smakówprzygotowaniu i sycą. Możecie użyć dowolnego tofu i/lub mąki pszennej - tym samym tworząc wersję wytrawną, na słodko, z glutenem bądź bez. Koniecznie spróbujcie! (około 8 sztuk) 1 słoiczek tofu pomidorowego (175g; użyłam z eSłoneczka ) 1 jajko 50 ml mleka 2 łyżki mąki kukurydzianej (płaskie) sól Dodatkowo: olej/masło do smażenia Jajko roztrzepać z mlekiem, połączyć z tofu i na końcu
Di gotuje