Kolejny mój pomysł na podanie zupy pomidorowej. Łączy ona w sobie świeże pomidory i pyszną, sycącą sakiewkę, która prócz pieczarek zawiera w sobie ser, szynkę raz
Kuchnia w czekoladziebrukwi już pisałam przy okazji przepisu na inny krem z brukwi . Tym razem krem czyli zupa jest bardzo aromatyczny, pyszny. dodatek pomidorów nadaje zupie charakteru. Bardzo pożywny i zdrowy obiad zaspokoi łaknienie wszystkich domowników. Kroimy, smażymy, podlewamy, dusimy, miksujemy i zajadamy. Szybko i smacznie. Krem z brukwi, selera i ziemniaków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDeszcz, wilgoć, wiatr…nic dziwnego, że zachciało mi się zupy. Kremowa zupa brokułowa jest syta, rozgrzewająca i wprawia mnie w błogi stan. Przemyciłam do niej
codojedzeniaZupa porowa z klopsikami to pomysł na pyszne wykorzystanie rosołu, który nam pozostał z obiadu w ilości niezadowalającej całą rodzinę. Jest prosta w wykonaniu, wystarczy tylko
Pieprzyć z FantazjąKlasyczna i pyszna, często króluje na polskich stołach. Podawana najczęściej z ryżem lub makaronem. Mowa oczywiście o pomidorowej. Przygotować ją można na wiele sposobów. Ja proponuje
PatiGotujeskładniki: 700 g miąższu z dyni 1 duża marchewka 500 ml bulionu 2 ząbki czosnku ok. 1 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki ostrej
Domowy Smak Jedzeniazalewamy bulionem i gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie. Wtedy do zupy dodajemy ząbki czosnku wyciśnięte z łupinek. Zdejmujemy z ognia i blendujemy na jednolity krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, możemy dodać więcej bulionu. Doprawiamy białym pieprzem. Wszystkie składniki pesto umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Gotową zupę przed podaniem dekorujemy kawałkami wędzonego pstrąga
Smakowity Blog Kulinarnywcześniej – szczelnie zamknięty może nawet tydzień czekać, aż najdzie nas ochota na zupę. Ja najbardziej lubię świeżo upieczony, gdy jest jeszcze ciepły. Groszek ptysiowy szczególnie polecam do zup kremów. W następnym wpisie pokażę do jakiej zupy pasuje idealnie. Składniki: 40 g masła (ciut mniej niż 1/4 kostki) 100 ml wody (niepełne pół szklanki) 80 g mąki (pół szklanki
Poezja smakujest trudne, choć trochę czasochłonne. Chipsy muszą być cieniutkie, żeby wyszły naprawdę chrupiące. Mi wyszło ich dużo, ale są tak dobre, że znikną nawet bez zupy, nie polecam więc robić ich mniej. Krem jest delikatny, gęsty i sycący, o wyraźnym smaku kalafiora z lekką nutą pietruszki. Chipsy za to są trochę słonawe, wyraziste i mocno chrupiące. Rewelacyjne. Spróbujcie koniecznie - taka(...)garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Czosnek przecisnąć przez praskę do garnka, chwilę podsmażać. Dodać warzywa. Gdy wchłoną tłuszcz, zalać buiolnem. Gotować około 20 minut, aż warzywa zmiękną. Zupę zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z tymiankiem i chipsami. Smacznego! Ja mam w tym tygodniu wakacje - w duńskich szkołach są ferie jesienne. Nie powiem, idea podoba
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDelikatna, kremowa, a zarazem sycąca zupa z białych warzyw z dodatkiem niebieskiego sera. Pyszna kombinacja smaków, obok której ciężko przejść obojętnie. Koniecznie spróbujcie. Składniki (ok. 1,5 l gotowej zupy): 1 (110 g) cebula kawałek (50 g) pora 1,5 (130 g) pietruszki 1/4 (80 g) selera 1 (100 g) ziemniak 0,5 (300 g) kalafiora 3 szklanki(...)gotować pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. 4) Na koniec dodać śmietankę kremówkę oraz ser i dokładnie wymieszać, aby ser się rozpuścił. 5) Całość zmiksować w blenderze kielichowym na gładki krem (można również użyć blendera ręcznego). 6) Podawać z boczkiem podsmażonym na suchej patelni i szczypiorkiem
Fitsweet.mewarzywo o ziemniaczano-orzechowym smaku, z wyglądu podobny jednak do mini selera lub imbiru. Można go przyrządzać na wiele różnych sposobów, a ja dzisiaj postawiłam na rozgrzewającą zupę. Gęsty krem z topinamburu z rozmarynem, prażonymi orzechami włoskimi i świeżą natką pietruszki oraz dodatkiem oliwy truflowej to zupa wyjątkowa, którą polecam dla całej rodziny, ponieważ topinambur ma bardzo dużo wartości odżywczych(...)minutę, uważając aby czosnek się nie spalił. Dodać topinambur i rozmaryn, całość przesmażyć jeszcze kilka minut. Wlać bulion i zagotować. Zdjąć z ognia i zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem do smaku oraz ewentualnie odrobiną śmietany. Przelać na talerze, skropić oliwą i udekorować orzechami oraz posiekaną natką pietruszki
wyzwania kuchennePodobno do dania wystarczy dodać szczyptę magii i będzie smakowało nieziemsko. W tym przepisie do kremu z cukinii dodałam zapewne dobrze Wam znany popcorn i ….. stworzyłam magiczne połączenie, które zachęci do zjedzenia zupy największych wrogów tego dania *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj drobno. W garnku o grubym dnie rozgrzej odrobinę(...)potem pokrój w kostkę. Dodaj cukinię do garnka, przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj około 25 minut. Po tym czasie wsyp do zupy 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i jedną łyżkę soku z cytryny. Zmiksuj zupę na gładki krem, spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku. Zupę przelej do misek i posyp popcornem i pietruszką tuż przed podaniem. Składniki 3 średniej wielkości
Eat me! Fit me!Niecodzienna zupa o wspaniałym smaku. Wspomnienie lata i wejście w jesień! Pyszna, prosta w przygotowaniu. Polecam zupę grzybową z botwinką. Będziecie zachwyceni! Składniki: - jedna laska
Z Kuchni Do KuchniPostanowiłam przyrządzić jedną z ulubionych naszych zup. Ostatnio kremy często goszczą na naszym stole. Mimo, że obranie i wydrążenie dyni jest nieco pracochłonne i wymaga trochę zręczności to pozostała część dodatków przygotowuje się błyskawicznie. Składniki: 1/2 dyni (ok 2kg) 2 duże marchewki 2 korzenie pietruszki 5 ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 liście laurowe(...)koniec gotowania dodajemy pietruszkę oraz koperek, a także wszystkie przyprawy (pieprz, sól, cukier, paprykę, curry i kurkumę). Całość zblendować na gładki krem. Dodać łyżkę masła oraz śmietankę. Ponownie zagotować. W razie potrzeby dodatkowo przyprawić do smaku. Zupę podawać posypaną pestkami dyni. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś! Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o tym przepisie. Nie zostawiaj
Słodki ZakątekWiele osób uważa, że podstawą udanej zupy jest mięsna wkładka - ja najbardziej lubię drobiową. Zupa ugotowana na piersi lub udku z kurczaka jest bardzo aromatyczna, a
Kolorowy Przepisownik