Print Zupa pomidorowa Przepis dodany przez Marcin Porcja 4 Czas Przygotowania 1 godz Czas Gotowania 1 godz Poziom Łatwy Wyśmienita zupa pomidorowa, o konsystencji kremu, z makaronem tarte. Smak pomidorowej znany jest od lat Polakom. Proste danie, ale pyszne. Serdecznie zapraszam do odkrycia tej przepysznej pomidorowej tajemnicy. Składniki 1 porcja rosołowa, noga, lub skrzydełka z kurczaka Koncentrat pomidorowy(...)łyżeczki octu i cukru. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Zupa pomidorowa","image":["http:\/\/nieziemskiapetyt.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/przepis023.jpg","http:\/\/nieziemskiapetyt.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/przepis023-500x500.jpg","http:\/\/nieziemskiapetyt.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/przepis023-500x375.jpg","http:\/\/nieziemskiapetyt.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/przepis023-480x270.jpg"],"description":"Wy\u015bmienita zupa pomidorowa, o konsystencji kremu, z makaronem tarte. Smak pomidorowej znany jest od lat Polakom. Proste
NieziemskiApetyt.plJestem ogromnym fanem zup. Nie ważne, czy są to kremy, czy może zupy „z wkładką”, to bardzo chętnie się za nie zabieram… Tym razem zabieram Was w kulinarną podróż do Ameryki Południowej, a dokładniej do Meksyku. Zupa meksykańska w moim wydaniu jest prosta w przygotowaniu i wyjątkowa(...)smaku… Zupa meksykańska Co w niej takiego wyjątkowego? Przede wszystkim jest to wegańska zupa meksykańska bez mięsa , ale za to z roślinnym zamiennikiem. Nadaje to dzisiejszej zupie tradycyjnego wyglądu i smaku, ale zjeść ją może każdy. Jednym z najistotniejszych składników, który przez wielu jest pomijany, to kakao. To dzięki niemu zupa nabiera wyjątkowego charakteru! Czym udekorować zupę? Ja najczęściej
Blendmanmini starter w postaci super gorącego kremu z kalafiora, udekorowanego odrobiną oliwy z oliwek. Konsystencja była wręcz aksamitna a smak po prostu fantastyczny. Następnego dnia rozpoczęłam poszukiwania przepisu na zupę krem . Zanim znalazłam tę właściwą recepturę, "zmarnowałam" kilka kalafiorów, przybyło mi trochę siwych włosów na głowie, a mąż parę razy zamiast zupy na obiad, dostał kanapki. No ale w końcu
W mojej holenderskiej kuchnikonsystencję. Pod koniec gotowania dodajemy szpinak i łączymy go z resztą, jednocześnie pozwalając, aby się podgrzał. Gotową zupę konsumujemy w uzyskanej postaci lub ją miksujemy, gdy przestygnie, aby uzyskać zupę krem. Wedle uznania przyprawiamy ją solą i pieprzem. Smacznego. Przepis inspirowany Zupą kokosową ze szpinakiem i patatami z książki Potrawy z warzyw , wyd. Olesiejuk
Weganizm infantylnyDzisiejszy obiad zajął mi 15 min bez kitu, chyba jest to najszybsza zupa świata. A do tego bardzo smaczna, delikatna i zapewne kochana przez dzieci
pieprzny smaczekZalać ok. 1,5 litra wrzącej wody i dodać sól do smaku, zioła, gotować 10 minut. ? Dorzucić do zupy pokrojoną cukinię i gotować jeszcze 15 minut. ? Gdy warzywa będą miękkie, wrzucić umyty szpinak i koperek, następnie zagotować. ? Zmiksować zupę na krem, doprawić solą i pieprzem. ? Szparagi przełamać i odrzucić łykowatą część. ? Gotować w osolonej wodzie przez 7 minut, odcedzić
To co kochamminut. • Dorzucić do zupy pokrojoną cukinię i gotować jeszcze 15 minut. • Gdy warzywa będą miękkie, wrzucić umyty szpinak i koperek, następnie zagotować. • Zmiksować zupę na krem, doprawić solą i pieprzem. • Szparagi przełamać i odrzucić łykowatą część. • Gotować w osolonej wodzie przez 7 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. • Podawać zupę posypaną
To co kochamPóki jeszcze nie ma prawdziwej wiosny, to wykorzystałam zimne dni na rozgrzewającą zupę z boczniaków. Oczywiście wyszła rewelacyjna. Papryczka chilli, którą dodałam jest głównym wodzirejem
pieprzny smaczekbyło zbyt dużo, by zupa nie wyszła zbyt rzadka. Gdy kalafior zmięknie, doprawiamy sporą ilością curry i gałką muszkatołową oraz dodajemy trochę śmietany lub jogurtu i miksujemy na krem. Gdy zupa jest za mało słona doprawiamy sosem sojowym lub solą. Podajemy polaną olejem lnianym. Lubicie takie połączenia? Jadacie olej lniany, czy tylko stosujecie zewnętrznie
Zofianasię bób w najprostszej postaci, czyli z masłem i koperkiem, względnie skwarkami, pieczoną kiełbasą lub prosciutto. Prosto – i tak jest najlepiej. Zupę z bobu robi się rzadko, a jeśli już to raczej w formie klasycznego kremu, jak z zielonego groszku (sprawdźcie przepis wg Nigeli Lawson) . Dobrze jest dodać do niej świeżego estragonu i sporo mleka. Smakuje, jak to bób(...)bulionem, wrzuć bouquet garni, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 30 minut. Krok 2 Wyciągnij bouquet garni, przypraw białym pieprzem i kurkumą. Zmiksuj blenderem na gładki krem. Posól do smaku. Dodaj wody jeśli zupa jest za gęsta. Smacznego! Artykuł Czwartek: Marokańska zupa z bobu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzZupa ogórkowa to moja ulubiona! Ale przygotowuję w różny sposób - na kościach, z mięsem drobiowym lub bezmięsną. W zależności od ochoty, a zawsze smakuje super! Moja
Kolorowy PrzepisownikPikantny i o pięknym kolorze krem kukurydziany podałam z wołowo-kukurydzianymi pulpecikami, śmietanką i rumianymi pieczarkami. Wbrew pozorom, słodycz zupki nie jest aż tak intensywna i z dodatkiem mięsa smakuje rewelacyjnie. Dziś zupką taką chcę poczęstować wszystkich twórców Akademii Kulinarnej Whirlpool z racji 3 urodzin. Mam nadzieję, że i Wam- Mistrzom spodoba się moja kuchnia i moje pichcenie. Życzę(...)ponownie ok 20 minut, dodajemy płynną śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem cayenne. Miksujemy. Zupę przecieramy przez sito bardzo dokładnie, a to co zostanie odkładamy. 2. Mięso łączymy z jajkiem, posiekanym drobno czosnkiem, startym serem, mąką i 1 zaokrągloną łyżką pozostałości z przecedzonego kremu. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki (powinno wyjść ok 8-10sztuk) i opiekamy
Kuchnia w czekoladzieTa bardzo łatwa w przygotowaniu zupa jest jedną z moich ulubionych. I to nie tylko dlatego, że zawiera kilka składników, robi się prawie sama i
Z Kuchni Do KuchniMimo kalendarzowej wiosny za oknem nadal mróz i śnieg. W związku z tym chciałybyśmy zaproponować Wam przepis na zupę krem z zielonego ogórka. Troche dla przypomnienia wiosny, a trochę na rozgrzanie ;) Jest to zupa niezwykle szybka w przygotowaniu, bardzo łatwa do zrobienia i bardzo smaczna! Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 lub 3 zielone ogórki 2 kostki
Kolizje SmakówPrzerabiania dyni ciąg dalszy.. tym razem trafiło na zupę krem ale z nutą ostrości dzięki papryczce chilli i sambal oelek. Miała być tylko z dyni, ale w lodówce leżała jedna biedna, smutna, niewykorzystana, pieczona papryka i postanowiłam ją dodać dla smaku i koloru zupy. I tak powstała prosta, szybka i smaczna. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik