Wreszcie rozpoczął się sezon na papryki i ich ceny spadły, tak więc można kupować je w większej ilości i używać jako główny składnik dań. Na początek
niecodziennikparyPomysł na tą zupę mam od synowej. Dzięki, bardzo wszystkim smakowała. Cebulkę i czosnek pokroić drobno i obsmażyć na oliwie. Dodać pokrojone pomidory i smażyć chwilkę
Kuchnia PokoleńŚwietna zupa krem ze słodkich ziemniaków z dodatkiem zielonej fasolki. Jeżeli uda Wam się upolować w sklepie kilka batatów zachęcam Was do przygotowania choć raz. Prosty przepis na rozgrzanie się jeszcze szare popołudnia. Dobrze doprawiona, podana z łyżką jogurtu naturalnego ze świeżym tymiankiem – wpadajcie na krem z batatów. Krem z batatów z tymiankiem Składniki […] Artykuł Krem z batatów
Pink EnvelopePrzepyszna zupka, smak ucieszył moje serducho. Po prostu mniam. Do garnka wlać wodę lub wywar. Wywar dodać wtedy jak nie chcecie dodać kostki rosołowej. Marchewki obrać
Kuchnia PokoleńKluski gnocchi podajemy na gorąco polane aromatycznym sosem grzybowym udekorowane kilkoma listkami bazylii. Gnocchi w sosie grzybowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gnocchi w sosie serowym Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Zupa grzybowa krem z leśnych grzybów Artykuł Gnocchi w sosie grzybowym – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuobrać. Wszystkie warzywa umieścić w garnku, zalać bulionem i gotować 15 minut. Przed końcem gotowania dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Następnie zmiksować zupę przy pomocy blendera, na gładki krem. Jeśli zupa była by za gęsta, dolać przegotowanej wody. Smacznego
kolorowotorcikowoskładniki: 1000 ml bulionu 100 g papryki czerwonej 150 g pomidorów 30 g cebuli 1 serek topiony kremowy 20 g kaszy jaglanej 200 ml śmietany sól
Domowy Smak JedzeniaUwielbiam zupy krem. Czasami nawet wolę je bardziej od tych zwyczajnych. Może dlatego, że w ich wypadku ciekawe połączenia smakowe odczuwa się nieco inaczej. Po dorwaniu niedawno selera naciowego pomyślałam, że i z niego taka zupa u mnie na pewno powstanie. :) I voila! 1 cały seler naciowy 1litr dobrego bulionu warzywnego 50g śmietankowego serka topionego 1 średnia cebula 1 łyżeczka
Kuchenna Kontrrewolucyazupy-kremu, można ją rozrzedzić, dodając więcej bulionu. Rozgrzewające przyprawy dają zupie moc energetyczną, która rozgrzeje nas skutecznie czego potrzebujemy szczególnie jesienną porą. Polecam, koniecznie wypróbujcie! Print Zupa z czerwonej soczewicy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna kremowa zupa o wspaniałym smaku. Course Zupy Cuisine Polska Keyword soczewica Prep Time 10 minutes Cook Time(...)mieszając. Do podsmażonych warzyw dodać soczewice , smażyć wszystko jeszcze 3 minuty. Następnie wlać pomidory i bulion , zupę gotować przez około 20 minut, do momentu, kiedy soczewica zrobi się miękka. Garnek z zupą zdjąć z ognia i zmiksować na gładki krem. Doprawić przyprawami, ewentualnie dolać więcej bulionu. Podawać z kiełkami lucerny . Smacznego ! Artykuł Zupa z czerwonej soczewicy
SprawdzonaKuchnia.plprostu uwielbiam:) Nie jest to taka typowa pomidorówka jaką najczęściej robi się w poniedziałek, na „poniedzielnym” rosole (dodając do niego koncentrat pomidorowy), tylko gęsta i mocno pomidorowa zupa-krem przygotowana na bazie pomidorów z puszki. Jadłam kiedyś podobną zupę w jednej z moich ulubionych restauracji (nie, nie chodzimy tam często, a jedynie od wielkiego dzwonu, ale zawsze czymś
Smaki Na Talerzupopołudnia. Potrawy tej pory roku powinny składać się z urzekającej kompozycji kolorowych, pastelowych smaków. Powinny być zapamiętane i wspominane przez cały rok. Dlatego dzisiaj zapraszamy Was na trójkolorową zupę krem, która idealnie pozwoli zapisać w Waszej pamięci smaki jesieni. Składniki: Ok. 2,5l wywaru warzywnego lub mięsnego 4-5 średnich marchewek Ok.1kg dyni 2 małe puszki(...)oczywiście co kto lubi :)). Po ok.10 minutach, wszystkie kremy rozdrabniamy blenderem. Na koniec doprawiamy solą i cytrynowym pieprzem – nie tyczy się to już oczywiście kremu z kukurydzy, którą moglibyśmy w ten sposób zepsuć. Do zupy idealnie pasują grzanki. Smacznego! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
Symfonia SmakówZupa krem ze świeżego groszku i zielonej fasolki. Smak podkręca kolendra i mięta, która dodaje tej zupie dużo świeżości. Koniecznie wypróbujcie, jest pyszna! Składniki: 400 g świeżego groszku (można użyć mrożonego) 100 g zielonej fasolki 1 ziemniak 1 cebula garść świeżej mięty garść świeżej kolendry 2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego 2 łyżki masła sól, pieprz Świeży groszek wyłuskać
Moja Galeria SmakuPrzedstawiam dzisiaj przepis na dosyć nietypową zupę. Krem z pieczonych gruszek i pietruszki z tymiankiem i śmietanką zaskoczył mnie swoim smakiem. Zaskoczył oczywiście pozytywnie:) Wcześniej słysząc o takim połączeniu jakoś nie mogłam się przełamać i żałuję, że nie zrobiłam jej wcześniej bo jest pyszna! Pietruszkę można swobodnie zastąpić pasternakiem, chociaż jest on trudniej dostępny w naszych sklepach. Zapraszam! Scroll down(...)gruszką i doprowadź całość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj zupę około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj zupę blenderem ręcznym lub dzbankowym na gładki krem. Przełóż zupę ponownie do rondla, wmieszaj śmietanę i podgrzej przez chwilę na średnim ogniu. Dopraw do smaku solą i pieprzem jeżeli to konieczne. Rozlej zupę do miseczek, posyp tymiankiem i serem
karmelowyPlanowałam dziś trochę zaszaleć w kuchni, ale koniec końców wygrała prostota - zupa krem. Pisałam już wielokrotnie, jak bardzo lubię tego typu zupy. Szczególnie te proste w przygotowaniu, szybkie i lekkie. Jak ta - zupa z czerwonej papryki. Zawiera dużo błonnika, a przy tym jest niskokaloryczna. Na kolację lub jako pierwsze danie obiadowe. Pycha! Składniki: 7 czerwonych papryk 1 cebula 4 ząbki
Powiedz dietom nieielony krem z warzyw. Ostatnio mój organizm upodobał sobie brokuła. Więc przygotowuję różne jego postaci w swojej diecie. Jestem zwolenniczką twierdzenia, że organizm sam wie czego mu potrzeba. Zupę krem przygotowałam z cukinią, szpinakiem z zielonym groszkiem a na wierzch kiełki lnu, które z łatwością wyhodujecie sami. Składniki: korzeń pietruszki 1 cm plaster selera oliwa z oliwek cukinia 2 ząbki(...)zakrycia warzyw, posolić i gotować ok 10 minut. Potem dodać pokrojoną cukinię i gotować 3 minuty. Dodać szpinak. Gotować kilka minut. Doprawić gałką i pieprzem. Następnie zmiksować zupę na krem. Podawać z kiełkami
AZgotuj!Pożywna, aromatyczna i bardzo smaczna zupa krem z cukinii. Zmiksowane warzywa smakują świetnie i doskonale sycą. Dodatkowo, jest to super pomysł na to, aby dzieciaczki zjadały masę warzyw ze smakiem i miały ochotę na dokładkę ;) Zupę można podać z grzankami (dobre kupisz w KLIK ), groszkiem ptysiowym lub chipsami z szynki,boczku lub polędwicy łososiowej (KLIK) 2 młode(...)kostkę rosołową, duszę chwilkę i zalewam wrzątkiem, ilość zależy od tego jaką chcemy gęstą zupę. Ja nalewam ciut ponad warzywa. Gotuję zupę do momentu aż warzywa będą dały się zmiksować. Dodaję łyżkę śmietany i miksuję na krem. Na koniec dodaję posiekany drobniutko koperek. SMACZNEGO!!! ZAPRASZAM PO PRZEPIS, NA PYSZNE PODUDZIA:) KLIK
Takie tam pichcenieSzybka, nieskomplikowana zupa krem, którą można przygotować w 30 minut. To zdecydowanie jedna z moich ulubionych. Wszystko czego potrzebujemy do jej przygotowania to brokuł, ziemniak, czosnek, przyprawy, jogurt i trochę wody. Niedużo, prawda? :) Zupa świetnie smakuje z prażonymi pestkami (słonecznik, dynia), orzechami (migdały, laskowe, nerkowce), pełnoziarnistymi grzankami, czy w mnie zdrowej wersji z groszkiem ptysiowym, czy serem. Dodatki można dobierać(...)Odlewamy wodę do innego garnuszka (nie wylewamy!) tak aby zostało jej ok 200-300 ml i blendujemy warzywa na gładki krem. Jeśli jest zbyt gęsty dolewamy bulionu tak aby uzyskać ulubioną konsystencję. Jogurt łączymy z kilkoma łyżkami gorącej zupy i dodajemy do całości. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do zupy. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut. Na koniec
DefinicjaSmaku