szczawiu. Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 3 osób: 3 wypatroszone pstrągi 1,5 kg soli morskiej 1 cytryna 20 g liści szczawiu 2 białka Do podania: gotowane młode ziemniaki z masełkiem cytryna pokrojona w ćwiartki CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Bezpośrednio do dużej miski ucieramy skórkę z cytryny (resztę cytryny kroimy w plastry), dodajemy sól
My Culinary Artokoło 2 szklanek bulionu w 1 szklance rozrabiamy sos pieczeniowy z mąką , wlewamy do mięsa i mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą . Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przypraw firmy Rafex dostępnych - http://rafex.eu
Sama słodycz i szczypta chiliobrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać z pozostałymi, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Podawać z młodymi ziemniakami. chłodnik serowy
O kuchni z uczuciempoziom- wstawić blaszkę i grillować około 20 minut, następnie przełączyć na termoobieg na 5 minut - termoobieg odparuje nadmiar płynu i przypiecze na chrupiąco podałam z ziemniakami młodymi i sałatą ze śmietaną - szaszłyki są pyszne, pachną grillem i szybko się zjadają................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMoją ulubioną zupą z buraków jest barszcz ukraiński, ale na pierwszym miejscu jest czysty barszcz z uszkami z grzybowym farszem. Potem barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i dopiero potem botwinka. Staram się jednak, aby choć raz w sezonie ugotować zupę z młodych buraczków z liśćmi. Ostatnia wersja zawierała młode brokuły. Dzisiaj podaję przepis... Składniki: 1 pęczek botwinki z małymi burakami
Czerwień i błękitwielu Polaków lato kojarzy się z obiadem w postaci świeżych ziemniaków z masełkiem i koperkiem, jajkiem sadzonym i mizerią J Esencja dzieciństwa i kuchni polskiej w jednym. Dzisiaj chciałybyśmy nieco przełamać tradycje i zaproponować mizerie z cukinii. Ta potrawa doskonale pokazuje, że niekiedy tworzenie nowych dań i odchodzenie od tradycji może zaowocować czymś naprawdę pysznym! Potrawa wolna od glutenu
Kolizje SmakówDopadła i mnie ochota na bigos z nowej kapusty a to wszystko za sprawą Marzenki z Kulinarne Szaleństwa Maniusi . Robi się go znacznie szybciej niż
Krakowskie smaki Aniróżowe czyli tak zwane medium rare. Do wołowej polędwicy polecam klasyczny sos z czerwonego wina ugotowany na cielęcym bulionie. Sos jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Mięso podałam z młodymi ziemniakami jak również z gnocchi . Ekstra lampka wina do obiadu wskazana. Grillowana polędwica wołowa Składniki: 4 porcje 600 g polędwicy wołowej sól i pieprz do smaku 1 gałązka świeżego rozmarynu olej
codojedzeniakrok do zrzuceniu kilku kilogramów, chociaż przesadnie gruby nie byłem. Wiązało się też to z dietą jaką sobie narzuciłem, odstawione białe pieczywo, cukier, sól, mączne rzeczy, fast foody, masło, ziemniaki i zwiększenie owoców, warzyw i surówek wszelkiej maści. Jadłem raczej mięso plus warzywa, bez żadnych zapychaczy. Ciągnęło mnie, żeby zacząć biegać, ale najzwyczajniej bałem się zacząć. Obecnie zacząć biegać jest
Bananowe Poleprodukt jest w promocji i może poleżeć dłużej niż kilka dni czy tydzień, to kupuj więcej - ja np. kupuję mrożone warzywa, pomidory w puszce w Lidlu, ryż, kaszę jaglaną, ziemniaki itp. i w sytuacji awaryjnej obiad jak znalazł. To samo tyczy się owoców i warzyw, których nie trzeba zjadać natychmiast - jak jest promocja, warto zakupić więcej. Tak robiłam
Bananowe Poleminut. W przypadku gdy sos jest zbyt rzadki możemy go zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Wlać do sosu i chwilkę gotować Można podawać kurczaka z ziemniakami, kaszą, ryżem lub pieczywem. gulasz z kurczaka po węgiersku
O kuchni z uczuciemMłoda kapusta to dodatek idealny do wiosennych jak i letnich obiadów. Bardzo lubię smak i zapach świeżej kapusty i koperku... Poniższe danie najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i sadzonym jajkiem. Składniki: 1 główka młodej kapusty 1/2 pęczka koperku 1,5 szklanki wody sok z cytryny 100 g masła sól, pieprz Kapustę obrać, pozbawić głąba, umyć i poszatkować. W dużym
Ugotowaćsosie śmietanowym z dodatkiem marchewki i cebulki. Danie idealne na delegację (wystarczy gorące mięso wraz z sosem przelać do słoików) jak i szybki obiad. Do poniższego dania pasują młode ziemniaki jak i ugotowany ryż. Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem polędwicy wieprzowej to zachęcam do przygotowania polędwicy w sosie gorgonzola lub w sosie pieczarkowym . Składniki: polędwica wieprzowa
Ugotowaćowoców morza, a także bulionów i marynat. Rozmaryn idealnie dopełnia również walory smakowe potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb. Jest nieodzowny w potrawach z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i grzybami. Ponadto doskonale komponuje się z czosnkiem oraz takimi przyprawami jak majeranek i cząber. Aromatyczne właściwości rozmarynu powodują, że jest wykorzystywany do marynat octowych i olejowych lub po prostu wrzucany
Garniec MagalieZapewne i Wy, podobnie jak ja, wyczekujecie na wiosenne warzywa i owoce ... W sklepach pojawiła się już młoda kapusta, jest i botwina, młode ziemniaki ... Powoli wiosna wita nas również kulinarnie! Aby jakoś umilić czas oczekiwania na wiosenne sałatki, proponuję Wam równie zdrową i aromatyczną sałatkę z jarmużu, kapusty i pomarańczy. Zalet jarmużu nie muszę chyba wymieniać, bo każdy pewnie już
Garniec Magalie