masło przełożyć szparagi. Chwilę podsmażać. Szparagi powinny być chrupiące. Wyłożyć na talerze. Polać sosem holenderskim Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Można podać z bagietką, młodymi ziemniakami, sadzonym jajkiem, z szynką. Co kto lubi :) Przepis na sos holenderski znajdziesz tutaj: http://myjemypijemy.blogspot.com/2015/05/sos-holenderski.html
Jemy Pijemyprzekładam do wątróbek z jabłkami. Podlewam winem, posypuję przyprawami i duszę pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Gotowe dosalam do smaku i podaję z ziemniakami z wody. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenukośnie na kawałki, przekładamy do gotowego sosu. Przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny, aby smaki się przegryzły. Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym z dodatkiem ziemniaków (gotowane, pieczone, w mundurkach…), to szybki i wspaniały obiad na letnie dni… i nie tylko. Zwolenników śledzi nie trzeba do nich przekonywać, a pozostałych zachęcam. Choćby dla samej serotoniny, potocznie
mojewypiekiinietylkoklasyczny schaboszczak nie cieszy jak dawniej. Przygotowanie dania zajmie ci 5 minut. Potem tylko siup na grilla lub do piekarnika i gotowe. Danie możesz podać z chrupiącym pieczywem, ziemniakami czy ryżem w każdej odsłonie, z warzywami lub bez towarzystwa. Daj znać jak smakował, bo jestem ciekawa czy u Ciebie w domu też zrobi taką furorę. Składniki: Pomysł na.... soczystego kurczaka
Wielki apetytmrożone zanurzamy w cieście. Następnie kładziemy na gorący olej i smażymy na wolnym ogniu na złocisto, w trakcie smażenia polewamy dodatkowo ciastem aby panierka była grubsza . Podajemy z młodymi ziemniakami i dowolną surówką. Zapraszam również do świata aromatycznych i tanich przypraw, warto tam zajrzeć ! Klik
Wanilia i Kardamonstężenia. Masa truskawkowa : ok. 700 g truskawek, umytych i odszypułkowanych 1 galaretka truskawkowa łyżka żelatyny 2 łyżki cukru szklanka wody Truskawki rozgnieść przy pomocy np. praski do ziemniaków. W garnku zagotować wodę, wsypać galaretkę, żelatynę i cukier, a następnie przemieszać. Odstawić z ognia i połączyć z owocami. Gdy zacznie tężeć wylać na masę jogurtową i ponownie włożyć
Kuchnia Elliecieście naleśnikowym. Rybka wychodzi naprawdę bardzo pysznie! Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Dorsz w cieście naleśnikowym Naszego pysznego dorsza można zjeść z frytkami, ziemniakami, sałatką ale ja bardzo lubię zrobić bułeczki z masełkiem czosnkowo-koperkowym. Składniki : 4 filety dorsza świeżego Vegetta sól pieprz 1-2 jajka mąka mleko Przygotowanie
Sprawdzone przepisy kulinarneDziś zapraszam na pyszny dodatek do obiadu czyli młodą kapustę z czosnkiem. Jest to pyszna, delikatna i bardzo prosta w przygotowaniu propozycja. Idealnie smakuje podana na gorąco z młodymi ziemniakami i rybą lub kotletem. składniki na 4 porcje mała główka młodej kapusty 5-6 ząbków czosnku 1 duża cebula lub 2 mniejsze 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
Smakowite Danianagrzanego piekarnika, włączam funkcję "grill". Piekę ok. 10-15 minut. Wykładam na talerze, polewając kawałki łososia w połowie sosem z pieczenia. Drugą połówkę sosem limonkowo-bazyliowym. Podaję z ziemniakami z wody i sałatą z kremowym vinegrettem. Smacznego
Kuchnia Prezydentowejłodygi (cieńsze można zostawić), porwałam na mniejsze kawałki. 2. Do blendera wrzuciłam mielone migdały, orzeszki piniowe, bazylię sól, pieprz, łyżeczkę cukru. Otarłam skórkę z limetki na tarce do ziemniaków, dodałam do składników, sok wycisnęłam i także wlałam do blendera z pozostałymi składnikami. Dolałam oliwę i dokładnie zmiksowałam na puree. 3. Wsypałam parmezan, sól, pieprz, cukier i dokładnie wymieszałam
Kuchnia Prezydentowejpodsmażałam jeszcze chwilę, zdjęłam z ognia, wlałam śmietanę, dokładnie przemieszałam, posypałam mąką i podgotowałam lekko na małym ogniu, doprawiłam do smaku, wsypałam pietruszkę, zdjęłam z ognia. Podawałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, sosem polałam karkówkę. Może niektórych zdziwi tak długi czas pieczenia, ale zapewniam, że karkówka upieczona w ten sposób jest wspaniale krucha i rozpływa się
Kuchnia Prezydentowejkładziemy słupek fety i 2-3 paseczki papryki, "zamykamy" dokładnie masą mięsną, obtaczamy w mące i smażymy z dwóch stron na złoto-brązowo. Podajemy z czym chcemy, makaronem, ziemniakami, kopytkami, jedynie z kaszą komponują się średnio moim zdaniem
Kuchnia Prezydentowejciasta naleśnikowego. Każde żabie udko maczam w cieście i wkładam na gorący tłuszcz, smażę z każdej strony kilka minut na złoto. Wyciągam na papierowy ręcznik. Podaję gorące z ziemniakami i sałatką z pomidorów na obiad, a jeśli na imprezę to przekładam do naczynia żaroodpornego i trzymam w ciepłym piekarniku zanim przyjdą goście. ;) Zapewniam, że nic nie stracą na soczystości
Kuchnia PrezydentowejAsiek, Pafka i Najsłodsza Babeczka - czyli Zuzia, przywożąc niezwykłe podarunki z Polski, czyli kiełbasę, ser i chleb! ;) Po serdecznym przywitaniu odbyła się uroczysta obiadokolacja (łosoś w balsamicznym sosie malinowym, ziemniaki, surówka z selera z orzechami i sałatka koreańska), następnie nie kończące się rozmowy, żarty i debaty. Zuzia, córeczka Asi i Pawła przez cały czas dbała o dokumentację spotkania
Kuchnia Prezydentowejnich łączą - aksamitna sierść i ostre pazury (zauważam podobieństwa do swojej osobowości...? ) :D, smutno mi, że nie mogę teraz mieć kota w domu, - miewam ataki ADHD, - przepadam za ziemniakami, kiedy miałam 9 lat znalazłam 100 zł wychodząc ze szkoły, niewiele myśląc skierowałam się do budki z frytkami i kupiłam za wszystkie te pieniądze ogromną, papierową torbą frytek (podwójna porcja
Kuchnia Prezydentowej