codziennie ;) Ta wersja jest bardzo bogata i może służyć do zadań specjalnych. Jakich? Do robienia mocnego wrażenia ;) Pulpeciki w sosie marinara będą idealnie pasowały do makaronu, ale z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem też im będzie dobrze! Składniki: Klopsiki: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 mała cebula 5 łyżek startego parmezanu 3 suszone pomidory 2 jajka 3 łyżki bułki tartej
zadanie-gotowaniezeszkli to dodać obgotowane grzyby. Całość chwilę smażyć. Delikatnie posolić. Na sam koniec wbić jajka i smażyć tak długo, aż się zetną. Jajecznicę posmakować i ewentualnie doprawić. Podawać z ziemniakami lub pieczywem
Ugotowaćpracusiowi ale oczywiście od samego rana poniosło mnie do kuchni, bo dzień bez gotowania, to dzień stracony :-) Dzisiaj mamy niedzielę, więc u mnie w domu będzie na bank rosół, ziemniaki z mizerią i udkiem z kurczaka ale, to w moim jak ja to nazywam prawdziwym domu. W warszawskim raczej nie robię takich obiadów, wiecznie coś muszę zmajstrować, zamieszać
pieprzny smaczekpowrotem pulpety do garnka. Doprawić sos solą, pieprzem. W razie, gdy by był zbyt kwaśny dodać szczyptę cukru. Na koniec dodać do sosu świeżo posiekany koper. Pulpety podawać z ziemniakami, kluskami, bądź ryżem czy kaszą i surówką. Smacznego :) Źródło przepisu
Wołowina od rekinapieprz Surówka z kapusty kiszonej: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ posiekana drobno kapusta kiszona natka pietruszki posiekana sól pieprz cukier do smaku olej `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Grzyby gotujemy,odcedzamy i siekamy drobno ,dodajemy do zmielonych ziemniaków.Wsypujemy mąki tyle, aby ciasto się skleiło,solimy i pieprzymy oraz dodajemy jałowiec tłuczony.Wyrabiamy i kształtujemy owalne kotlety.Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor. Wodę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiminut. Powinien mieć gęstość miodu. Polędwiczkę pokroić na medaliony grubości 1,5 do 2 cm. Ułożyć na talerzach i polać sosem jagodowym. Podawać z sałatą, ulubionymi warzywami, pieczonymi ziemniakami lub ryżem
zadanie-gotowanietroszkę pracy ale jestem pewna, że smakowo Was zaskoczą :) A może już takie przyrządzaliście? :) Nie podaję dokładnych proporcji, gdyż moim zdaniem są one zbędne :) Możecie je podać np. do ziemniaków, surówki czy mizerii :) Składniki: cukinia sól, pieprz, vegeta mąka jajko bułka tarta tłuszcz do smażenia ( u mnie margaryna) Cukinię obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na równe części
My simple kitchenKlopski duszone w kapuście to doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Potrawę bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem. SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 1/2 główki kapusty, 1 cebula, 1 marchewka, 2 łyżki masła, 1/2 pęczka koperku, 1/2 łyżki przyprawy warzywnej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela
Tradycyjna kuchnia Kasiszpikulcem i sprawdź czy jest już gotowe. Filet wraz z sosem wykładamy na talerze i dopiero kroimy na plasterki. Pyszota, możecie jeść z ciepłą bagietką, chlebem żytnim bądź pieczonymi ziemniakami. Smakuje wybornie! Smacznego
SMYKWKUCHNIzwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką
Bajeczna Kuchniaowoce, sałaty, komponowały się idealnie z ciepłym kozim serem serwowanym na grzance. Wszystko to, polane musem mango stworzyło smaczną, spójną całość. Polędwica wołowa w sosie truskawkowym z warzywami i ziemniakami – 65zł W tym daniu szczególną uwagę zwróciłam na truskawki połączone z balsamico oraz świeże, smaczne warzywa. Wszystkie te składniki były doskonałe. Mięso jednak między nimi zniknęło, a przecież powinno
Kuchnia Bazyliitata .Pełna była mięsa i warzyw , pycha... 35 dag.żeberek 5 dag.boczku wędzonego 4-5 ogórków kiszonych 1 Pietruszka starta kawałek selera starty 1 duża Marchewka kostka 4 ziemniaki ok. 100 ml.śmietany 2 łyżki masła cukier do smaku 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 5 ziaren ziela jalowca liście maggi lub z butelki pęczek koperku 1.5 litra
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirozpłaszczamy dłonią i kładziemy na środku pieczarkę. Formujemy okrągłą kulkę z pieczarka w środku. Pozostałe masło klarowane rozgrzewamy i smażymy klopsy na złoto ze wszystkich stron. Serwujemy z dodatkiem ziemniaków/ryżu i surówki
Pyry na Gazoleju 2 - 3 łyżki sosu Chimichurri ( klik ) sól, pieprz sok z cytryny do doprawienia oliwa z oliwek lub olej z pomidorów przygotowanie Obrany bób rozgnieść praską do ziemniaków lub widelcem, niezbyt dokładnie, dodać bardzo drobno posiekane pomidory, sos Chimichurri, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem. O ile pasta jest za sucha dolać więcej oliwy lub oleju z pomidorów. Doprawić
Stare Garyśmietanę i gotować z 2 minuty, wsypac posiekany koperek piersi wyjąć z jajek, obtoczyć w tartej bułce, na gorącym oleju smażyć na rumiano kotlety podać z sosem i np. ziemniakami tłuczonymi z koperkiem - obiad jest pysznie smaczny..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię