Pamiętacie ziemniaki w mundurkach z nadzieniem z indyka i sos pomidorowy z pieczoną cebulką ? Otóż wykorzystałam oba te przepisy do zrobienia rolady kanapkowej - puszystej i smakowitej. Smak całości podkręcają świeże zioła, nadzienie pomidorowe oraz aromatyczna, suszona szynka. Sos pomidorowy Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji(...)dowolnej suszonej szynki folia plastikowa spożywcza zimna woda do gotowania Przygotowanie wszystkie składniki oprócz plastrów szynki, sosu pomidorowego i wody połącz w sposób opisany w przepisie: Ziemniaki w mundurkach z aromatycznym farszem z indyka na płaskiej powierzchni rozwiń folię plastikową, tak aby z lewej i prawej strony zostało ok. 10 cm po środku ułóż plastry szynki
Szybko Szybkowardzień. Wersja z wędzonym łososiem przyjemnie zaskoczy nie jedno podniebienie. Sałatkę jarzynową można dowolnie modyfikować zmieniając proporcje poszczególnych składników. składniki na 3 porcje 5 średnich ugotowanych w mundurkach ziemniaków 2 ugotowane marchewki 1 mały por 1 duże kwaskowate jabłko puszka groszku konserwowego 150 g wędzonego łososia sos 4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego czarny pieprz sól przepis
Smakowite Danialasach tak, że na pewno przyda się Wam ten przepis. Składniki : 20 dkg marynowanych podgrzybków 15 dkg wędzonej szynki 1 świeży ogórek 5 szt. średniej wielkości ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 średnia cebula 1 pomidor około 1/2 szklanki śmietany 18 % 3-4 łyżki dobrego majonezu pęczek świeżej natki pietruszki sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania
Przepisy i porady kulinarnestartego imbiru szczypta chilli 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 kg posiekanych pomidorów bez skórki 150 g jogurtu naturalnego sól pieprz chilli Pulpeciki : 300 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków 150 g warzyw, kukurydza z puszki, zielony groszek 1 duża kajzerka okrojona ze skórki, pokrojona w kostkę 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej
R'n'G KitchenKlasyczny, prosty przepis na śledzie w śmietanie, które pysznie smakują podane z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami. Składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 średnie cebule ok 200 ml śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy mały pęczek pietruszki pieprz Przygotowanie Śledzie moczymy przez noc w zimnej wodzie. Następnie kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w piórka i na 10 minut
e-PrzepisyKulinarnerównie pyszna i naprawdę warto by znalazła się na świątecznym stole. Polecam Wam gorąco. SKŁADNIKI: 2 duże buraki ugotowane w łupinach 4 ugotowane marchewki (lekko twardawe) 3 ugotowane w mundurkach ziemniaki (lekko twardawe) 1 czerwona cebula 6 filetów śledziowych świeżo mielony pieprz ocet winny 2 łyżki majonezu 200 g gęstego jogurtu naturalnego (2% tłuszczu) Filety śledziowe namocz przez godzinę
Kuchnia bezglutenowaGnocchi. Można je podawać z dowolnym sosem lub po prostu polane masłem z cebulką. Do przygotowania kluseczek użyłam mąki Młynów Stoisław. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 500 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków około 1,5 szklanki mąki pszennej koszalińskiej Młynów Stoisław 1 jajko 2 łyżeczki soli lub do smaku 3 łyżki masła 1 cebula Wykonanie: Z ugotowanych jeszcze ciepłych ziemniaków
Sama słodycz i szczypta chilimożna dodać posiekaną natkę lub dymkę. Sałatka ziemniaczana z bobem i ogórkiem małosolnym Składniki: 1 ogórek małosolny 4 łyżki posiekanego koperku 200 g ugotowanego bobu kilka dużych, ugotowanych w mundurkach ziemniaków sól do smaku Przygotowanie: Bób i ziemniaki obieramy ze skóry. Ziemniaki i ogórka małosolnego kroimy w kostkę i razem z bobem przekładamy do miski. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy
Moja smaczna kuchniaodstawiona już jego porcja zniknęła w tajemniczych okolicznościach? Cóż, frittata jest po prostu zbyt smaczna, aby się jej oprzeć. Spróbujcie sami. Bierzemy: - 5-6 niezbyt dużych ugotowanych w mundurkach ziemniaków - 1 średnia cebula - 0,5 kg mielonego mięsa - kawałek cukinii - 0,5 czerwonej papryki - 0,5 żółtej papryki - 5 dużych jajek - trochę oliwy z oliwek - 2 łyżki sosu sojowego
I tu będę miała takie tenieco słodsze od zwykłych ziemniaczanych klusek i mają przyjemny posmak buraczka. Sos śmietanowo - serowy z dodatkiem rozmarynu idealnie dopełnił smak dania. Składniki: około 700 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 ugotowany duży burak lub 2 mniejsze 1 jajko szczypta soli 2 szklanki mąki (lub więcej, wszystko zależy od rodzaju ziemniaków) 200 ml śmietany 30% łyżka masła 120 g sera
na moim stole...sałatkę warzywną ze śledziem . Do sałatki użyłam kukurydzy i groszku od Bonduelle i przyprawy od Eco Blik. Pyszna i prosta w przygotowaniu . Zapraszam :) Składniki : 3 ugotowane w mundurkach ziemniaki 1/2 szklanki kukurydzy od Bonduelle 1/2 szklanki groszku od Bonduelle 1 jabłko 1 cebula 1 duża ugotowana marchewka 3 płaty śledziowe sól , pieprz do smaku
Sama słodycz i szczypta chilikawałek kalorycznego, chrupkiego ciasta z miękkim, bogatym, serowo-warzywnym nadzieniem. W pracy nie robimy quiche na cieście kruchym, ale na gotowym cieście francuskim. Na dno kładzie się gotowane w mundurkach ziemniaki w cienkich plastrach, na to cebulę, ser, następnie szpinak i brokuły, ponownie ser i nieco świeżych pomidorów na wierzch. Zalewa się masą jajeczno-śmietanową i piecze. Proste, szybkie
Kuchnia Prezydentowejmożna pokroić w dowolnej wielkości kawałki, używając specjalnej maty z podziałką..Kopytkomania służyć może nie tylko do kopytek..posiada ona trzy rodzaje wymiennych końcówek. • 1 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • około 3 szkl. mąki pszennej • 1 jajko • sól Ugotować ziemniaki i przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.Umieścić ciasto w pojemniku [ kopytkomanii
Moje domowe kucharzenieugotowane pietruszki 1 mały ugotowany seler 4-6 ogórów kiszonych 1 malutka czerwona cebula 6-8 jajek na twardo 1 jabłko 1 puszka kukurydzy 4-6 ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 nieduży por białą część) == = Sos: 6-8 łyżek majonezu sól pieprz trochę kwaśnej śmietany ząbek czosnku sok z cytryny === = sposób przygotowania: Ugotowane warzywa ,obieramy i kroimy , w równą kostkę
w mojej kuchniDanie wywodzące się z wielkopolski. Szybkie i przede wszystkim tanie, czyli stereotypowo idealne dla poznaniaków. :-) Ziemniaki gotowane w mundurkach mają inny smak niż te gotowane przez nas do obiadu. Już ten fakt nadaje daniu wyjątkowości. Ziemniaki koniecznie muszą być gorące a twaróg zimny - wtedy smakuje idealnie i niepowtarzalnie. 3-4 ziemniaki 200g twarogu 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki kwaśnej śmietany(...)łyżki posiekanego koperku sól, pieprz 1. Twaróg mieszamy ze śmietaną, solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Chłodzimy. 2. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy. 3. Gorące ziemniaki posypujemy koperkiem, podajemy z dobrze schłodzonym twarogiem
Szefowa kuchni