koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z surówką z kiszonej kapusty oraz ziemniakami posypanymi koperkiem.kotlety rybne z miruny i z koperkiem
Bon Appetit Małgorzatygołąbki), Możemy pomóc sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy w piekarniku około 10 minut w 190 stopniach C. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.roladki drobiowe z włoskim akcentem
Bon Appetit Małgorzatyprzepis bo smalec jest tu konieczny! :)Przepis pochodzi z książki Grzegorza Ostrowskiego "Kulinarne Wspomnienia z wakacji" . Ja recepturę trochę zmodyfikowałam. Zrobiłam bogracz w wersji gulaszu a nie zupy. Pominęłam ziemniaki oraz makaron. Podałam go z plackami ziemniaczanymi. Składniki:75 dag wołowiny6 szklanek bulionu może być z kostki2 cebule3 dojrzałe pomidory2 duże, czerwone papryki3 ząbki czosnku2 łyżki smalcułyżka mielonego kminu
Bon Appetit Małgorzatygrillowaniem mięso wyjmujemy z lodówki by nabrało temperatury pokojowej. Następnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron średnio po 4 minuty z każdej. Taka karkówka najlepsza z pieczonymi ziemniakami oraz letnią sałatką. karkówka bejcowana w piwie i kawie
Bon Appetit Małgorzatyrobię śledzie w oleju jedynie z cebulą ale tym razem postanowiłam urozmaicić je z grzybkami marynowanymi. Można zrobić też wersję z korniszonami. Są doskonałe do chleba jak i do ziemniaków w łupinach :)Składniki:300 g matyjasów (śledzi solonych)1 słoiczek grzybków marynowanych (najlepiej podgrzybków)2 cebuleok. 300 ml oleju pieprzNajpierw śledzie moczymy z nadmiaru wody, (najlepiej przez noc). Następnie
Bon Appetit Małgorzatykształt grubszych wałeczków.3. Każdy wałeczek obtaczamy w bułce tartej, lekko spłaszczamy.4. Gotowe mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.5. Takie mielone najlepiej mi smakują z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.Smacznego
Kuchnia domowa AniNa niedziele miał być rosół...ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie i zrobiłam zupę z kurczakiem i białą fasolą. Pycha!Składniki:2 piersi z kurczaka1 puszka
Kuchnia domowa Anirzadki, to dodajemy mąki (ok. 1 łyżkę lub wedle uznania), a jeśli za gęsty to delikatnie podlewamy wodą.7. Gotowy sos podajemy z tym na co mamy ochotę - ziemniakami, kaszami, ryżem, kopytkami, śląskimi kluskami itp. itd. :) A do tego np. ogórek kiszony :)Smacznego!!! Źródło: Domowe gotowanie
Kuchnia domowa AniPyszne kotlety drobiowe, na które przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis, Dania z kurczaka (nr 3/2012). Polecam jako drugie danie z ziemniakami, ryżem, kaszami i surówkami.Składniki:25 dag piersi z kurczaka2 szklanki płatków owianych1,5 szklanki mleka3 jajka1 czerwona paprykakawałek pora20 dag sera żółtego1 cebula1 mały pomidorbazylia, oreganosól, pieprzkopereknatka pietruszkiolejSposób przygotowania:1. Płatki owsiane zalewamy mlekiem, odstawiamy na pół
Kuchnia domowa AniSkładniki:80 dag truskawek20 dag jagódcukier do smakusok z cytryny do smaku 1 żel-fix (lub koniturex)Sposób przygotowania:1. Umyte owoce rozgniatamy np. za pomocą tłuczka do ziemniaków.2. Owoce stawiamy na gazie, dodajemy konfiturex i dokładnie mieszamy.3. Dodajemy cukier do smaku (w zależności od kwaśności owoców). Gotujemy jeszcze chwilę (ok. 5 minut).4. Gorący dżem przekładamy do słoików
Kuchnia domowa Anisolimy.3. Składniki panierki mieszamy. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.4. Kotlety podałam z ziemniakami z wody, papryką z miodem i sałatką z cukinii i papryki.Smacznego!!!A teraz Władysławowo :) Władysławowo Władysławowo - plaża Władysławowo - Ocean Park Władysławowo - Dom Rybaka Władysławowo - port
Kuchnia domowa AniPyszne warzywne danie, można podać jako jarzynkę do ziemniaków, ryżu lub kaszy, świetnie smakuje też z makaronem i daniami z grilla. Przepis znalazłam w Przyślij przepis (nr 69 - 8/2013). Składniki:1 cukinia (u mnie 300g)pół czerwonej paprykipół żółtej papryki1 cebula2 pomidory3 ząbki czosnkuolej2 łyżeczki ziół prowansalskich (w oryginale oregano)sól, pieprzSposób przygotowania:1. Cukinię, papryki i pomidory myjemy
Kuchnia domowa Aniśmietaną i zimną wodą. Wlać do sosu i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Na koniec dodać kilka igiełek rozmarynu i troszkę posiekanego tymianku. Wymieszać.5. Gulasz podałam do ziemniaków i duszonej kapusty z koperkiem.Smacznego
Kuchnia domowa AniPrzewspaniałe danie rybne! Przepis znalazłam na blogu u Pani Danusi, gdzie bardzo lubię zaglądać :) Nie tylko dlatego, że pani Danusia ma takie imię jak moja mama
Kuchnia domowa AniPrzyszła pora na podstawowe kotlety mielone. Niegdyś były zmorą, jako dziecko bardzo ich nie lubiłam, teraz robię raz na jakiś czas i mi smakują :) Najlepiej z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.Składniki:50 dag mielonego mięsa wieprzowego1 jajko1 sucha kajzerkamleko lub woda do namoczenia kajzerki1 cebulka1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka solipieprz do smakumajeranek suszonybułka tartaolej do smażenia Sposób
Kuchnia domowa Ani