nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona. Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była bardzo miękka i aromatyczna. Co ciekawe, smakowała lepiej niż wyglądała – dobrze
Kuchnia Bazyliinalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była bardzo miękka i aromatyczna. Co ciekawe, smakowała lepiej niż wyglądała – dobrze
Kuchnia Bazyliibrak czasu na jego realizację.Na blogu mam kilka słodkich propozycji, które nadadzą się na Prima Aprilis.Może ktoś się skusi i zrobi komuś słodkiego psikusa. Arbuz Piwo Ziemniaczki Banany Pień drzewa Jajka sadzone
Moje domowe kucharzeniepomysł na mięso kurczaka, to pokroić go w kostkę, obsmażyć, zalać bulionem z dodatkiem musztardy, dusić kilka minut, a następnie zagęścić sos mąką. Do tego jakaś smaczna surówka i ziemniaczki i… obiad gotowy, podano do stołu;) 2-3 filety z kurczaka 1 szkl. bulionu 1 łyżka musztardy np sarepskiej 1 płaska łyżka mąki 1-2 łyżki natki pietruszki
Smaki Na TalerzuŚwietnie smakują polane sosem lub jako dodatek do mięsnych potraw. Lekkie i zdrowe, bez panierki i smażenia w głębokim tłuszczu. Przygotowanie: 20 minut Koszt: Tanie Dzisiaj na talerzach wylądowały ziemniaczki w nieco innej formie. Jeśli komuś zostały z poprzedniego dnia lub ma ochotę na świeże, ale w nowej wersji, ten przepis jest właśnie rozwiązaniem. Wystarczyło dodać pietruszki, aby kotleciki nabrały
Zdrowie i pysznie na talerzuprzez ok. 40 minut. W kubeczku mieszamy mąkę z odrobiną wody i dodajemy do sosu. Zmniejszamy ogień pod zrazami i dusimy aż sos zgęstnieje. Danie to możecie podać z ziemniaczkami i sałatką z ogórka kiszonego i cebulki. Smacznego! Artykuł Delikatne i kruche zrazy z karkówki pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piórka cebulka i czosnek. Wszystko podlane brandy lub winem i krótko gotowane w bulionie. Na koniec zagęszczone passatą pomidorową i minimalną ilością mąki Najlepiej smakuje podany z ryżem, ziemniaczkami lub po prostu z pieczywem. Sosik jest lekko kwaśny (dużo zależy od tego, jak kwaśną mamy passatę pomidorową) - taki ma być - w razie wątpliwości, polecam dodawać passatę stopniowo. SKŁADNIKI
cool and mintyilości dobrze rozgrzanego klarowanego masła lub oleju, po około 2 minuty z każdej strony, aż panierka się przyrumieni. Podajemy z sosem koperkowym (wszystkie składniki mieszamy w miseczce) i np. ziemniaczkami puree
cool and mintyinaczej. Miałam w domu soczewicę w puszce, świeży szpinak i resztkę mleka kokosowego – idealnie pasowały do dorsza w boczku. Jeśli nie lubicie soczewicy – można wykorzystać ugotowane, młode ziemniaczki, zaś równie dobrze jak szpinak sprawdzi się jarmuż. Dorsz w boczku: 300 g polędwicy z dorsza lub innej białej ryby kilka plasterków wędzonego boczku lub pancetty 2 gałązki rozmarynu
Poezja smakudraże (oczywiście nie wszystkie, polecam wpis – jak cukier wpływa na mózg dziecka – 13 potwierdzonych przypadków ) płatki śniadaniowe (czytaj etykiety zwłaszcza płatków smakowych) gotowe obiady mrożone (kotleciki, rybki, ziemniaczki…) gotowe pakowane rogaliki i drożdżówki napoje czekoladowe i smakowe w proszku czekoladowe i orzechowe kremy do pieczywa (polecam zrobienie własnego czyt wpis – domowa nutella bez cukru i masło
W Kawiarencewywaru, mieszamy tak aby nie było gęste i dodajemy do naszego sosu z karkówką) Całość gotuje jeszcze z około 10 minut doprawiając jeszcze ewentualnie do smaku. Karkówkę podałam z ziemniaczkami i np. ogórkiem kiszonym. Smacznego
Gotowanie...to proste !Szarpane kotleciki drobiowe z camembertem Proste i szybkie w wykonaniu kotleciki z kurczaka, warzyw i sera, które smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Możemy je podać z ziemniaczkami, frytkami lub ryżem albo w bułce – w formie burgerów. Świetny pomysł na pyszny, rodzinny obiad! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 łyżka majonezu 2 jajka 2 łyżki mąki
Blog z Apetytemstron płatkami migdałowymi i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub innymi ulubionymi dodatkami
Kuchnia MagdaLenyupał najlepszy jest chłodnik. Ten, według bułgarskiego przepisu Fiolki, jest przepyszny i orzeźwiający. Doskonały sam lub do młodych ziemniaczków z koperkiem. Składniki: dwa średnie ogórki pęczek rzodkiewek 2 duże jogurty naturalne (mogą być greckie) ząbek czosnku dwie garście posiekanego koperku sól, pieprz chlust oliwy z oliwek opcjonalnie: posiekane włoskie orzechy Ogórki obieramy i ścieramy na tarce. Ja odlewam wodę. dodajemy
Cytryna&Co.