 Zupa krem z pieczonego ziemniaka 214
Zupa krem z pieczonego ziemniaka 214następnie dodać upieczony por i obierki, gotować kolejne 15 minut. Gotowy wywar przecedzić – można ponownie włożyć włoszczyznę, dodać pokrojone ziemniaki gotować do miękkości. Całość zblendować. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i chrupkim boczkiem. Obierki
Mój pomysł na Zapiekane drobiowe kotlety 164
Zapiekane drobiowe kotlety 164grzanie dolne) na 10 minut, po czym skręcamy temperaturę do 180⁰, zmieniamy na grzałkę góra-dół i dopiekamy przez 10 minut. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami- np. ziemniaczki, surówki
Kuchnia w czekoladzie Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną 412
Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną 412kapusty zasmażanej z boczkiem, aczkolwiek bardziej delikatna w smaku i nieco szybsza w wykonaniu. Jest też super sałatką na ciepło do obiadu, a zwłaszcza do drobiowych kotletów i młodych ziemniaczków. Dzięki dodatkowi śmietanki kapusta ta jest bardzo delikatna w smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną – Składniki: 1 średnia główka młodej kapusty
Kulinarne Przeboje Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem 576
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem 576koperku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta zasmażana z boczkiem – z czym podawać? Kapusta taka idealnie pasuje do zwykłych kotletów schabowych, czy też kotletów mielonych. A do tego młode ziemniaczki z koperkiem albo grube smażone talarki ziemniaczane – pychota! Czasami jednak zajadamy młodą kapustę zasmażaną z boczkiem po prostu bez dodatków lub z pajdą chleba, szczególnie, gdy robimy młodą kapustę
Kulinarne Przeboje DORSZ W SOSIE MAŚLANO-WINNYM Z OLIWKAMI I POMIDORKAMI 163
DORSZ W SOSIE MAŚLANO-WINNYM Z OLIWKAMI I POMIDORKAMI 163wina i masła, to świetny sposób na szybki obiad z jednej patelni. Gotowy w 20 minut, przy minimalnym nakładzie pracy. Najlepszy z ugotowanym na sypko ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 350 g filetu/polędwicy z dorsza 50 g masła 4 ząbki czosnku 1/3 szklanki białego wytrawnego wina garść pomidorków cherry garść czarnych oliwek 1/2 łyżeczki syropu
cool and minty Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi 216
Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi 216Dziś pałki z kurczaka w koncentracie pomidorowym ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Idealna propozycja do ryżu czy makaronu, świetnie sprawdzą się też pieczone ziemniaczki. Jednym słowem dla każdego coś dobrego. Do tego dania nie musi być surówka bo są już warzywa ale jak ktoś musi ją mieć to może zrobić swoją ulubioną. Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami
Ewa w kuchni PULPETY Z INDYKA GOTOWANE W MARCHEWCE I KOPERKU 144
PULPETY Z INDYKA GOTOWANE W MARCHEWCE I KOPERKU 144razem polecam gotowane pulpety w marchewce i koperku. Klopsiki są pyszne, soczyste, aromatyczne. A wywar, który powstaje podczas gotowania mięsa wystarczy zaciągnąć mąką i mamy pyszny sosik do ziemniaczków :) Składniki na 5 niedużych pulpecików: * 150 g mięsa mielonego z indyka * odrobina soli do smaku * odrobina przyprawy do kurczaka * 1 nieduża marchewka * 3-4 gałązki posiekanej natki koperku * woda do gotowania
Zrób to smacznie Kozacki kapuśniak 268
Kozacki kapuśniak 268kapustę i gotowaliśmy do miękkości razem z borowikami. Pod koniec gotowania dodajemy powidła, jałowiec, podprawiamy zasmażką z mąki oraz smalcu i chwilę jeszcze gotujemy.Zupę można podawać z ugotowanymi ziemniaczkami, my dodaliśmy je do zupy. Smacznego! Pozdrawiamy, Sprawni w smaku
Sprawni w smaku Smażone filety śledziowe 281
Smażone filety śledziowe 281niewiele osób zdaje sobie sprawę, że ma wyjątkowy smak. Smażone filety śledziowe to danie idealnie nadające się na niedzielny obiad. Możemy podać je z frytkami, chlebem albo pieczonymi ziemniaczkami. Składniki 2-3 filety ze śledzia ze skórą sól sok z cytryny mąka olej do smażenia Przepis na smażone filety śledziowe Filety ze śledzia myjemy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować! Restauracja Słony | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 140
Restauracja Słony | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 140nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona. Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była bardzo miękka i aromatyczna. Co ciekawe, smakowała lepiej niż wyglądała – dobrze
Kuchnia Bazylii Restauracja Słony | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 148
Restauracja Słony | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 148nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była bardzo miękka i aromatyczna. Co ciekawe, smakowała lepiej niż wyglądała – dobrze
Kuchnia Bazylii Prima Aprilis -kilka propozycji 151
Prima Aprilis -kilka propozycji 151brak czasu na jego realizację.Na blogu mam kilka słodkich propozycji, które nadadzą się na Prima Aprilis.Może ktoś się skusi i zrobi komuś słodkiego psikusa. Arbuz Piwo Ziemniaczki Banany Pień drzewa Jajka sadzone
Moje domowe kucharzenie Kurczak w sosie musztardowym 224
Kurczak w sosie musztardowym 224pomysł na mięso kurczaka, to pokroić go w kostkę, obsmażyć, zalać bulionem z dodatkiem musztardy, dusić kilka minut, a następnie zagęścić sos mąką. Do tego jakaś smaczna surówka i ziemniaczki i… obiad gotowy, podano do stołu;) 2-3 filety z kurczaka 1 szkl. bulionu 1 łyżka musztardy np sarepskiej 1 płaska łyżka mąki 1-2 łyżki natki pietruszki
Smaki Na Talerzu