ze slonecznikiem - 4999 przepisów (strona:189/334)

Magiczna brama. Unge - Sklep cynamonowo-oliwkowy | RZESZÓW | 123

coś sprawdzonego. Wiele osób martwi się o kaloryczność miodu. Jak jest naprawdę? Jedna łyżeczka to tylko 40 kcal. Warto więc zacząć używać pszczelego daru. Oleje - kokosowy, z pestek słonecznika, lniany, konopny, oliwa z oliwek i wiele innych. Znajdziecie tutaj chyba każdy możliwy olej i oliwę. Nie wiecie do czego ich używać? Zapytajcie - Pani Oliwka to skarbnica wiedzy.  Ser feta

Czarnawisienka
Co może zboże? Płatki zbożowe Lubella 148

cały proces przemiany materii. Obniża on także cholesterol we krwi. Płatki jęczmienne – dla chrupania Co zawierają? płatki jęczmienne crunch jęczmienny, czyli chrupiące musli prażone ziarna dyni i słonecznika Płatki jęczmienne są bogate w mikroelementy pozytywnie wpływające na nasze zdrowie, takie jak fosfor, błonnik, wapń i tak samo jak płatki żytnie pozytywnie wpływają na układ pokarmowy. Dodatkowo zawierają niacynę, która

Kuchnia Bazylii
Chleb razowy orkiszowo-żytni na zakwasie 132

jest lepszy i zdrowszy od tego kupnego. W dodatku każdy może dopasować chleb do swoich upodobań smakowych, a to dodając kminek, czarnuszkę, pomidory czy podprażoną cebulkę. O dodatkach jak słonecznik czy siemię nie wspominam Domowy chlebek można piec na raz w większej ilości i potem go mrozić. To dobre rozwiązanie szczególnie wtedy, kiedy mieszkasz sama. Chleb wystarczy pokroić na kromki

Mieszam w Garnku
Warsztaty z Fairy w FoodLabStudio 182

karmelu. Polędwica wołowa w ziołach.  Tatar z prażonym papierem ryżowym z trzema kolorowymi majonezami.  To danie według mnie było najlepsze: pure z dyni, z jarmużem rażonymi pestkami słonecznika z surowym topinamburem oraz z rukwią wodna.  Pstrąg na pure z kalafiora z prażonymi nerkowcami.  Beza włoska z granatem.  Serdecznie dziękuję Fairy Polska za możliwość uczestnictwa

AZgotuj!
Topinambur pieczony z rozmarynem i pomarańczą 444

Topinambur od jakiegoś czasu wraca do łask i na nasze stoły, ale ciągle jest to warzywo mało popularne . Topinambur to inaczej słonecznik bulwiasty i zjadamy bulwy tej rośliny. W smaku są nieco słodkie, orzechowe. Niektórzy twierdzą, że są podobne do ziemniaków chociaż to według mnie bardzo luźne porównanie. Ale na pewno można ich używać zamiast ziemniaków jako dodatek do różnych

Smaczna Pyza
Chleb żytni na zakwasie 190

wymieszałam masę + 100 ml i ponownie wymieszałam masę) 1 łyżka soli 1 garść płatków owsianych górskich + trochę do posypania chleba z wierzchu 1 garść pestek słonecznika - opcjonalnie Zakwas, mąkę, sól, a na końcu wodę (w dwóch ratach tak, jak opisałam powyżej) dokładnie wymieszałam Włączyłam piecyk na 50 stopni, potem wyłączyłam i włączyłam opcję lampki Keksówkę wysmarowałam oliwą z pestek

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Bezglutenowe ekologiczne pieczywo - chleb i obwarzanki :) 183

usatysfakcjonował mnie na tyle, abym wróciła do nich ponownie.  CHLEB RUSTYKALNY woda * skrobia kukurydziana (24%) * pełnoziarnista mąka amarantusowa * naturalny zakwas ryżowy (mąka ryżowa, woda) * siemię lniane * ziarna słonecznika * sezam * olej słonecznikowy * mąka ryżowa * łuski płesznika * błonnik jabłkowy * białko grochowe *  dekstroza * drożdże * sól morska * substancja zagęszczająca: guma guar * ksantan * przyprawy  Ponownie w kartonie znajdują się dwa opakowania

Zdrowie na języku :P
Daktylowe kulki młodości z masłem orzechowym 214

www.galeriaherbat.pl gdzie jutro (29 listopada) jest darmowa wysyłka - warto skorzystać.  Składniki na 6-7 dużych kul mocy lub 10 małych: 30 suszonych daktyli 1/2 szkl. pestek słonecznika 2 łyżki nasion chia od Galeria Herbat  (świetna cena!) 1/2 szkl. wiórek kokosowych 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka płynnego miodu Sezam do obtoczenia Przygotowanie: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy

Czarnawisienka
MÓJ DZIEŃ Z LUBELLĄ 184

żurawiną ) – 1 szkl * orzechy nerkowce – 1 garstka * suszone figi – 3 szt * daktyle – 8 szt * masło orzechowe – 3 łyżki * pestki dyni – 1 łyżka * pestki słonecznika -1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Suszone owoce moczymy we wrzątku przez ok. 15 minut, odsączamy siekamy. Dodajemy masło orzechowe, miksujemy. Wrzucamy płatki ryżowe Lubella oraz pestki i posiekane, podprażone orzechy, wszystko

Ostra na Słodko
Smalec domowy 4-smakowy 117

Jedno smażenie – 4 smaki domowego smalcu. Składniki: • 1 kg słoniny Śliwkowy • 100 g śliwek suszonych • 1 mała cebula • 1 łyżeczka majeranku Jabłkowy • 1 jabłko • 3 łyżki czubate nasion słonecznika • 1/2 łyżeczki tymianku suszonego Cebulowy • 1 duża cebula • 2 liście laurowe • 3 łyżki czubate posiekanych pistacji • 1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego Czosnkowy • 4 ząbki czosnku • 4 łyżki czubate pestek dynii

To co kocham
Muffinki śniadaniowe z ziarnami 129

poranek, kiedy to  można zrobić rodzinie smaczną i pachnącą niespodziankę. Składniki na 15 muffinek: Składniki suche • 2 szklanki mąki • 4 łyżki nasion sezamu • 4 łyżki nasion słonecznika • 6 łyżek pestek dyni • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki suszonego oregano • 1/2 łyżeczki soli • 100 g sera żółtego startego na drobnej tarce Składniki mokre • 2 jajka

To co kocham
Chrupiące ogórki greckie 116

lekką, dietetyczną kolację. Może to być również dodatek do obiadu lub przekąska między głównymi posiłkami. Zamiast sezamu czarnego można użyć zwykły jasny lub inne ziarna, np. słonecznika czy pestki dyni. Składniki: • 4 ogórki gruntowe ok. 10 cm • 4 łyżki jogurtu greckiego • 2 łyżki płatków migdałowych • kilka orzechów włoskich • szczypta czarnego sezamu

To co kocham
Kremowa zupa brokułowa ze szpinakiem 164

zupę można jeść z różnymi dodatkami. Na głodne brzuchy może to być kasza jaglana czy ryż, a na mniej głodne płatki migdałowe, pestki dyni czy słonecznika. Składniki: • 1 brokuł • 3 ziemniaki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 1 mała cukinia • 2 garści szpinaku • 3 łyżki oliwy • sól, pieprz do smaku • czarny sezam i płatki migdałów

To co kocham
Farfalle ze słonecznikowym pesto 109

najwdzięczniejszy temat na obiad. Wszystko dodać można, i tak świetnie smakuje. Tutaj wersja w 20 min. Składniki 300 g makaronu farfalle 1 garść świeżego oregano 2-3 łyżki pestek słonecznika 1/3 szklanki startego parmezanu 100 ml oleju rzepakowego pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania