ze slonecznikiem - 4999 przepisów (strona:179/334)

Pieczone buraki - dodatek do koktajli, obiadu, sałatek jak i ciast 186

Gotowe buraki ostudzić i obrać ze skórki. Do tych przepisów możecie wykorzystać pieczone buraki: 1. Sałatka z mieszanką sałat, pieczony burakami, czerwoną cebulką i gotowanymi jajkami. Całość posypana ziarnami słonecznika i polana sosem winegret wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej   (przepis  TUTAJ ) 2. Sałatka z pieczonymi burakami, fasolką szparagową i serem feta  (przepis TUTAJ ) 3. Carpaccio z pieczonymi

Ugotować
Zupa, krem czosnkowy ze szczypiorkiem 248

Gęsty, gorący i czosnkowy krem z czosnkiem. Dla miłośników czosnku i nie tylko :) Kolejna moja propozycja zup/kremu na moim blogu. Idealne zarówno z pestkami dyni, słonecznika, grzanek czy groszkiem ptysiowym. Spróbujcie i wybierzcie swoją ulubioną wersję. Składniki: - 2l wody - 500g ziemniaków - 3 marchewki - 1 pietruszka (korzeń) - 1 łyżka tłuszczu - ja użyłam oleju - 1 główka czosnku - sól, pieprz - 1 liść laurowy

CookYourself
Chleb pszenno-żytni 159

trzeba, doskonały! W przygotowaniu chleb jest bardzo prosty - możesz użyć mąki jak w przepisie lub tylko jednego rodzaju, zmienić otręby żytnie na pszenne, owsiane, czy zamienić na ziarna (np. słonecznik, siemię, itp.). Możesz też pominąć je całkowicie (zmniejsz wtedy ciut ilość płynu lub dodaj jeszcze odrobinę mąki). To, jakich składników użyjesz zależy wyłącznie od Ciebie, ale za każdym razem uzyskasz

Kolorowy Przepisownik
Pesto z czosnku niedźwiedziego 121

pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim . Pesto z czosnku  niedźwiedziego Czas przygotowania: 10 minut Składniki: pęczek listków czosnku niedźwiedziego 1 łyżka orzeszków ziemnych 1 łyżka sezamu 1 łyżka ziaren słonecznika sól ok 1/4 szklanki oliwy  z oliwek EV Wykonanie: Wszystkie składniki pesto wrzucamy do pojemnika, blendujemy. Ja lubię kiedy pesto jest w miarę jednolite, więc u mnie miksowanie trwa nieco

Kulinarne przygody Gatity
Zupa brokułowa z fasolą i pesto 171

czosnku 1 brokuł 2 szklanki ugotowanej fasoli (może być z puszki) 1 i ½ litra rosołku/wywaru sok z połowy cytryny sól i pieprz do smaku PESTO garść nasion słonecznika pęczek ziół ( ja miałam bazylię i mięta ale może być np. natka pietruszki) 5-6 łyżek oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku Instructions Cebulą

Cooking for Emily
Wegański sernik (z nerkowców, bez pieczenia) 220

diecie bezglutenowej) , jak i tym, co nie muszą się ograniczać :) Składniki (na tortownicę o śr. 18 cm) : Spód: 1 szklanka orzechów ziemnych (niesolonych i nieprażonych) lub 1 szklanka ziaren słonecznika 1 szklanka wiórków kokosowych płaska łyżka kakao 1 średni dojrzały banan  Masa serowa: 1 szklanka nerkowców (wcześniej namoczonych przez min. godzinę) 1 szklanka mleka kokosowego sok wyciśnięty

Domowa Cookierenka Agi
Czarno-biała babka Wielkanocna. 189

Może zainteresują Cię też inne przepisy: 1.  Sernik z tartym, ciemnym ciastem. 2.  Szybka sałatka z makaronem i marynowaną cebulką. 3.  Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 4.  Najpyszniejsze ciasto - sernik rosa

My World by Dagmara Rek
Pasztet wielkanocny 232

mnie smak i doprawienie idealne i z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Pasztet wielkanocny składniki: 400 g ciecierzycy z puszki 0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 łyżki słonecznika 1 por 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 0,5 słoiczka suszonych pomidorów lub około 15 kawałków 1,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki tymianku chilli sól i pieprz

Przysmaki Karolki
Domowa granola 249

żurawiny 100  g suszonych moreli 50 g siemienia lnianego w ziarnach 50 g otrębów owsianych 50 g orzechów laskowych lub włoskich 50 g nasion dyni 50 g nasion słonecznika 50 g migdałów (całych,w płatkach lub mielonych) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml miodu 200 ml niesłodzonego soku jabłkowego Sposób przygotowania: Rozgrzej

Menu Zdrowia
SAŁATKA WIOSENNA 177

Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni. Warzywa myję. Rzodkiewki, pomidory, czerwoną paprykę kroję w plastry. Na talerz wsypuję mix sałat. Następnie kładę plastry pomidorów, rzodkiewki, paprykę. Posypuję uprażonym slonecznikiem. Pieprzę i solę do smaku. Za pomocą łyżki robię kleksy jogurtu

Gotowanie Patki
SOS PESTO Z RUKOLI 109

listki) 3 ząbki czosnku 50g świeżo startego parmezanu ok. 130 ml oliwy i trochę do zalania sól morska i czarny pieprz do smaku *orzeszki pinii możemy zastąpić np. ziarnami słonecznika lub nerkowcem PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Orzeszki lekko prażymy na suchej patelni, przekładamy na talerz do wystygnięcia. Krok 2. Następnie orzeszki, rukolę, listki bazylii, obrany czosnek i starty parmezan umieszczamy

Moja Książka Kucharska
CHLEB PIENINSKI PSZENNO-ZYTNI Z ORKISZEM 122

orkiszowej ciemnej 1 łyżeczka miękkiego masła 1-2 łyżeczki otrąb pszennych 1 łyżeczka soli 340ml wody o temperaturze 20-25 stopni 7g drożdży instant ziarna do posypania : sezam, mak, słonecznik itp. PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Wszystkie składniki na chleb umieszczamy w misce, mieszamy szpatułką, aby otrzymać nierówne ciasto. Krok 2. Następnie wyrabiamy ciasto mikserem przez 10-15 minut (mieszadłami do ciasta

Moja Książka Kucharska
Domowa granola z bakaliami 141

Granola to mieszanina płatków zbożowych, orzechów, rodzynek lub suszonych owoców z cukrem lub miodem, pieczona do chrupkości. Oczywiście można ją wzbogacać innymi składnikami jak siemię lniane, słonecznik, sezam. Granola jest lekko słodka, chrupiąca, idealna na śniadanie z mlekiem lub jogurtem. U mnie również podjadamy ją bez dodatków, gdy nachodzi nas ochota na przekąskę. W sklepach znajdziemy duży wybór musli

Smak mojej kuchni
KOTLETY JAGLANO - SZPINAKOWE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BLW) 120

surówką i ulubionymi warzywami jako dodatki stworzą wyśmienite danie obiadowe lub kolacyjne. Polecam! Składniki na 7 sztuk: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 1 szklanka surowego szpinaku, 1/3 szklanki słonecznika łuskanego, 4 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Blendujemy wszystkie składniki. Lepimy kotlety o średnicy około 7 cm. Układamy na blaszce do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zielony wegaski krem do pieczywa, kaszy, makaronu 183

zielone. Wykombinowałam sobie krem, który teoretycznie jest do pieczywa, ale ja jadłam go jako dodatek do kaszy czy też wymieszany ze świeżo ugotowanym makaronem. Użyłam pestek dyni, ale pestki słonecznika też tu się sprawdzą, a nawet płatki migdałowe. ps. W lodówce wytrzyma około 5 dni, dłużej nie jestem pewna bo po 3 już wszystko zjadłam. Składniki: 1 ugotowany brokuł

greenscarf

Proponowane wyszukiwania