serii: Lars poleca. *przepis z książki Jadłonomii Marty Dymek* Składniki 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2-3 marchewki 2 łyżki sosu sojowego mała drobno posiekana cebula 1/2szklanki sezam 1/2szklanki słonecznik natka pietruszki 2-3łyżki bułki tartej mały chlust oleju rzepakowego/oliwy Czytaj więcej
U Fiolkigotuj pod przykryciem do miękkości 2. Do kaszy dodaj obrane owoce, jogurt i miód. 3. Zblenderuj. Dosłodź. 4. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. ze śliwkami z sosem winnym, orzechami,słonecznikiem... wspólnie jedzone z Siaśką kilka lat temu
U Fiolkiporcje) ok 440 g spaghetti z cukini (surowego) 8 łyżek oleju rydzowego Semco 8 łyżek wody sól, pieprz ziołowy do smaku spory pęczek świeżej, aromatycznej pietruszki 2 łyżki nasion słonecznika 1 łyżkę nasion lnu Przygotujcie spaghetti – w zależności od tego z jakiego przyrządu skorzystacie. Podzielcie je na dwie równe porcje i umieśćcie na talerzach. Teraz robimy sos i tutaj
Szybko Tanio SmacznieBezmięsna sałatka dla każdego. SKŁADNIKI: 1 świeży brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 4ogórki konserwowe 10 dag sera żółtego tartego 2 łyżki prażonej cebulki 2 łyżki prażonego słonecznika 1 cebula Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Brokuła myję, dzielę na różyczki. Gotuję ok 5min w osolonej wodzie. Odcedzam i studzę
Gotowanie Patkityle dobre i ma tyle zastosowań, że nawet swąd palonych blenderów mi tego uczucia nie zdemolował. Domowe masło orzechowe robię z orzeszków ziemnych (arachidowych). Można robić masła z migdałów, słonecznika, orzechów laskowych czy włoskich i takie masła też pojawią się na blogu. Jednak z arachidków jest moim masłem ukochanym. Orzeszki arachidowe mają bardzo dużo białka i co śmieszniejsze, należą
ladykitchen400g mąki pszennej + do podsypania 150g mąki gryczanej 25g świeżych drożdży 1½ szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: ½ szklanki ziaren słonecznika ¼ szklanki pestek dyni 2 łyżki nasion chia 2 łyżki siemienia lnianego Sposób przygotowania w Tefal Companion: Do garnka z założonym mieszadłem wlewamy wodę, dodajemy pokruszone drożdże oraz cukier i łyżkę
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 1 szklanka płatków jaglanych 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki otrąb 1/2 szklanki żurawiny 1/2 szklanki daktyli 1/4 szklanki płatków migdałowych 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki oleju kokosowego 150 g gorzkiej czekolady Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz
Via Gustoprosty chleb wieloziarnisty tak samo jak moja rodzina CHLEB WIELOZIARNISTY / 2 blaszki keksowe ok 30 cm długości 1 kg mąki krupczatki 6 łyżek siemienia lnianego 6 łyżek łuskanego słonecznika 1 szkl otrąb pszennych lub razowych 3 łyżki sezamu 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki soli 5 łyżek cukru 50 g świeżych drożdży 1 l ciepłej wody ( nie za gorącej żeby
Pieguskowa Kuchniatypu 450, 480 lub 550 1 płaska łyżka soli 400 ml letniej wody 1 łyżeczka suszonych drożdży 20 g siemienia lnianego 20 g sezamu lub pestek dyni 50 g słonecznika Sposób przygotowania: 1. W misce mieszamy wszystkie składniki. Najpierw mieszamy łyżką drewnianą lub ręką ok 5 minut, a potem mikserem z hakami do ciasta drożdżowego jeszcze 3 minuty. Ciasto będzie
Kuchnia domowa Anigłówka sałaty/u mnie zwykłej/ 1 czerwona papryka 2 ogórki 20 dag pomidorów koktajlowych 2 cebule ja dałam zwykłą ale lepiej dodać czerwoną 1 ser fetta -ulubiony garść prażonego słonecznika 10 oliwek Wykonanie
Ugotujmy Cośsmakuje 🙂 Polecam! Sałatka z buraka, rukoli i sera pleśniowego. Składniki dla 2 osób: 2 garści rukoli 1 duży pieczony burak 100 g sera pleśniowego posiekane orzechy włoskie (opcjonalnie prażony słonecznik) Składniki na dressing do sałatki z buraka: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu jabłkowego ½ łyżeczki miodu sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Oliwę, ocet i miód mieszamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwarto wprowadzić do swojej diety? soczewica ciecierzyca szpinak szparagi sałata rzymska brokuł różne odmiany fasoli brukselka burak awokado natka pietruszki kalafior quinoa pomarańcza, świeżo wyciskany sok z pomarańczy ziarna słonecznika Oczywiście nie są to wszystkie produkty. Ich wybór jest również zależny od rodzaju diety – np. w ciąży niektóre nie są wskazane. Dlatego poniższe przepisy należy potraktować jedynie jako
Słodkie okruszkisporą ilość mleczka kokosowego. Tym razem postanowiłem je ograniczyć i zastąpić o wiele zdrowszymi nerkowcami. Jeśli bardzo zależy Wam na zbiciu ceny ciasta, to nerkowce można z powodzeniem zastąpić słonecznikiem, a w miejsce orzechów pekan wsadzić orzechy włoskie. Jeśli jednak budżet Wam pozwala, to zachęcałbym do pozostania przy podanych składnikach, bo naprawdę warto! !!! Co do słodzenia, to ja użyłem erytrolu
Blendmanoryginale 1 szkl.) 1 cukier z prawdziwą wanilią lub laska wanilii 1 szkl. mąki 2,5 szkl. płatków owsianych 3/4 łyżeczki sody bakalie: morele, żurawina, rodzynki,orzechy, ziarna: słonecznika, siemienia lnianego- wg uznania WYKONANIE: cukier, masło, cukier waniliowy, jajka utrzeć na jednolitą masę, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, ciasto formować w kulki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, spłaszczamy ugniatając
Kuchnia Beatybardzo cieszy) bardzo dobrze wyważona ilość cynamonu, co sprawia, że batonik posiada nieco pikanterii. Całość jest bardzo słodka i mile widziane byłyby dodatki np. w postaci orzechów czy słonecznika ale i tak jest dobry sam w sobie ;) Podsumowanie: Jak pewnie zdążyliście zauważyć bardzo lubimy tego typu batoniki. Zawsze bardzo chętnie bierzemy je w podróż, do pracy czy na uczelnie. Według
Candy Pandas