idealny, pachnący, poleca się do upieczenia. Rośnie tylko około godziny a piecze się 30 - 40 minut, czyli w 2 godziny mamy pyszny, pachnący chleb. Najprostszy chleb na drożdżach ze słonecznikiem i prażoną cebulką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebobu 30 g fasolki szparagowej 2 jajka ugotowane na twardo Pesto: Mała garść pietruszki Mała garść świeżej bazylii Mała garść rukoli Mała garść orzechów pistacjowych, laskowych lub dowolnym nasion: słonecznika, dyni 1/4 szklanki parmezanu 1 ząbek czosnku Sok z połowy cytryny Kilka łyżek oliwy Sól i popieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj jajka na twardo. Około 10 minut. Ziemniaki
Niedzielny kucharzSkładniki: Kawałek dojrzałego arbuza Kostka sera feta 250 g pomidorków koktajlowych 150 g prosciutto lub innej suszonej szynki (szwarcwaldzkiej, serano) 1/2 szklanki komosy, albo innej dorodnej kaszy Garść nasion słonecznika lub dyni lub orzechów laskowych Garść rukoli lub roszponki lub bazylii Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz kaszę pod zimną wodą, przełóż do rondelka, zalej wrzątkiem i ugotuj do miękkości. Krok
Niedzielny kucharzbobu 30 g fasolki szparagowej 2 jajka ugotowane na twardo Pesto: Mała garść pietruszki Mała garść świeżej bazylii Mała garść rukoli Mała garść orzechów pistacjowych, laskowych lub dowolnym nasion: słonecznika, dyni 1/4 szklanki parmezanu 1 ząbek czosnku Sok z połowy cytryny Kilka łyżek oliwy Sól i popieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj jajka na twardo. Około 10 minut. Ziemniaki
Niedzielny kucharzskładników i zapiec. Może to zabrzmi nieskromnie, ale jeszcze nigdy nie zrobiłam niedobrej tarty. Tarta z marchewką też wyszła pyszna! bardzo smaczna tarta z fioletową marchewką, boczkiem, oscypkiem i słonecznikiem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzabryndzy, tosty francuskie z chałki, krem cytrynowy (lemom crud), ciemnie pieczywo (21 zł) energetyczne śniadanie - łosoś wędzony, awokado, jajka w koszulkach, kremowy serek z rzodkiewką, młody szpinak, ziarna słonecznika, domowy chleb bananowy, ciemne pieczywo (21 zł) śniadanie polskie - jajecznica, grilowany boczek, żółty serek, kremowy serek z warzywami, frankfurterki, sałatka warzywna śniadanie krakowskie - sadzone jajka, bajgiel z pastą z pstrąga, sałatka
Kulinarne przygody Gatitypodawany z sałatka z gruszka i orzechami laskowymi (21 zł). Danie pięknie się prezentuje i doskonale smakuje sałatka z krewetkami, pomidorowym pistou i camembertem w cieście filo z prażonym słonecznikiem i aromatyzowana zielona oliwą (31 zł). Sałatka jest rewelacyjna, idealnym jej dopełnieniem jest dressing, którym została polana, a krewetki są chrupiące ziemniaczana zapiekanka z kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem
Kulinarne przygody Gatityprzygotowanie 2 porcji Składniki na placki 3 jajka 2 garści kukurydzy Pół cukinii Pół pęczka szczypiorku 10 łyżek płatków owsianych 2-3 łyżki miksu pestek dyni i słonecznika Czubryca zielona, pieprz, sól Karmelizowane warzywa Czerwona papryka Pół czerwonej cebuli Ocet balsamiczny Pasta ajvar Łyżeczka miodu PLACKI Płatki owsiane oraz pestki zmielić na mąkę, część pestek można zostawić w większych
HealthyCreationsbardzo zyskuje na smaku i jest po prostu przepyszna. Polecam Wam! przepis na truskawki pod kruszonką z owsianki - 15 łyżek płatków ( owsiane, błyskawiczne, jęczmienne, górskie -mieszanka) - kilka łyżek ziaren ( słonecznik, dynia) - kilka łyżeczek nasion chia - suszona żurawina - syrop z agawy - olej kokosowy (zamiennie masło) - truskawki Kokilki wysmaruj tłuszczem, poukładaj owoce, posyp mieszanką, skrop syropem z agawy i olejem kokosowym. Pieczemy
SMYKWKUCHNIjednego stołu i spożywają wspólnie posiłek. Jest to czas gdzie można porozmawiać i dowiedzieć się nieco o kulturze i kuchni hiszpańskiej. Szparagi z majonezem, awokado i batonik ze słonecznika Ananas obtoczony „włosami anielskimi” z lodami kokosowymi ”Flan” podany z marakują i kremem waniliowym La paella Valenciana Artykuł Praktyki w restauracjach pochodzi z serwisu Kuchnia hiszpańska - przepisy "Gotuj po hiszpańsku
Gotuj po hiszpańskuczekoladową Składniki: 3 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki posiekanych migdałów 1/2 szklanki poppingu z amarantusa 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/4 szklanki sezamu 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki rodzynek 3 łyżki suchego maku 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki kardamonu 2 łyżki syropu klonowego lub z agawy 2 łyżki oleju
Moja Mama GotujeMusli: 1.Płatki (owsiane, pszenne, orkiszowe, żytnie, itp) 2.Otręby (owsiane, pszenne, orkiszowe, żytnie itp.) 3.Orzechy (włoskie, migdały, ziemne, laskowe itp.) 4.Ziarna / Pestki (siemię lniane, pestki dyni, pestki słonecznika, sezam itp.) 5.Dodatki smakowe (suszone owoce, wiórka kokosowe itp.) 6.Dodatek płynny (oleje, miody itp.) Składniki: 200g płatków owsianych górskich 200g płatków orkiszowych 100g migdałów 100g suszonej żurawiny
Smacznie Pysznie Kalorycznieosoby na redukcji) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie śmietana 30% lub śmietanka kokosowa opcjonalnie starty parmezan płatki migdałów , pestki dyni lub słonecznika chipsy z boczku Szparagi umyć, osuszyć i odłamać lub odkroić twarde i grube końce. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W garnku roztopić tłuszcz, zeszklić cebulę i dodać obrany
Ola la LCHForzechów arachidowych, bez cukru i innych dodatków) 2 łyżki siemienia lnianego roztartego w moździerzu ½ tabliczki gorzkiej czekolady 70% ½ szkl. wiórków kokosowych 4 płaskie łyżki miodu ½ szkl. ulubionych pestek np. słonecznika Na suchej patelni, na małym ogniu prażymy płatki owsiane, tak by zaczęły się lekko rumienić i ładnie pachnieć. Podobnie postępujemy z pestkami. Dorzucamy je do płatków. Czekoladę siekamy drobno
Dzieje kuchennej WiewióryTradycyjnie składniki na pesto uciera się w marmurowym moździerzu, jeśli go nie posiadacie lub chcecie ułatwić sobie pracę, użyjcie blendera Opcjonalnie orzeszki piniowe można zastąpić orzechami nerkowca lub ziarnami słonecznika, jednak polecam użyć oryginalnych składników, bo smak będzie się nieco różnić. Składniki: około 300 g makaronu spaghetti 1 duża doniczka bazylii 40 g orzeszków piniowych 1 ząbek czosnku 2 łyżki
Oryginalny smak