Pieczone plastry selera z ryżem, serem i pomidorem. Edyta Guhl. Walentynki bez cukru :-) Przepyszne danie warzywne to moja szczególna propozycja na Walentynki. Delikatne plastry selera połączone
dolcevitainmykitchenJak pierwszy raz spróbowałam karmelizowanego czosnku totalnie się z nim zakochałam! Teraz przygotowuję go zarówno jako dodatek do tart , jak i zapiekanek czy tez grzanek. Smakuje
Ostra na SłodkoSkładniki: 250 g kalafiora 400 g ziemniaków 1 czerwona papryka 100 g śmietany 30% 2 plastry sera żółtego 1 łyżka bulionu warzywnego suszony lubczyk suszony
Moja Galeria Smakurodzina. Sery wspaniale nadają się na kanapki, do zapiekanek, sałatek i w sumie wszystkiego na co akurat mamy ochotę. Zapraszam na stronę pani Czesławy SER KORYCIŃSKI. A ja dziś zapraszam na sezamowe kieszonki drobiowe, pyszna propozycja dla drobiożerców. Składniki: 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny sól 3 szklanki sezamu
Z Majeczką w kuchniTart with black lentils and carrots. Składniki . 100 g sera twarogowego 200 g mąki pszennej 100 g soczewicy czarnej 1 szklanka bulionu warzywnego 6 marchewek (50
Kulinarny karnet ChristopheraDanie jest nieco pracochłonne, więc polecam je przygotować w weekend. Dawno nie jadłam tak pysznej i sytej zapiekanki, która niemal ma wszystkie smaki! Składniki: Sos: 3
Truskawkowa FiestaDanie z kuchni greckiej. W oryginalnym przepisie zapieka się cebulę czerwoną. Składniki 800 g cebuli 500 g ziemniaków pokrojonych w plasterki pół szklanki bulionu warzywnego
R'n'G Kitchensię do zapiekanek, my zapieczemy je z grzybami, białą kapustą, kurczakiem i serem. Jeżeli ktoś szuka dania wegetariańskiego można śmiało pominąć kurczaka. Przepis Składniki: 600 g kapusty pekińskiej 500 g pieczarek Szpecle 300 g suszonych lub 800 g świeżych 400 g piersi z kurczaka sól i pieprz 60 g masła łyżeczka gałki muszkatołowej 125 ml bulionu warzywnego 150 g gęstej(...)wody szpecli mieszamy ze 100 g sera i układamy w formie do zapiekania. Następnie dodajemy kapustę i grzyby z kurczakiem. Całość przykrywamy pozostałą częścią szpecli wymieszanych z serem. Zapiekankę pieczemy w temperaturze 200’C przez około 10-15 minut. W międzyczasie kroimy w krążki cebulę i podsmażamy na maśle, aż będzie złoto brązowa. Po wyjęciu zapiekanki z pieca posypujemy
KasiaiKrzysiu.plprzełożyłem do niej mięsno-warzywną masę. Całość nakryłem ciastem , mocno docisnąłem jego krawędzie do brzegów formy. Nadmiar ciasta odkroiłem. Pośrodku ciasta wykroiłem otwór umożliwiający ulatnianie się powstającej podczas pieczenia pary. Z pozostałych skrawków ciasta wykroiłem dekoracje i „nakleiłem” na ciasto roztrzepanym widelcem żółtkiem. Pozostałym żółtkiem posmarowałem całą powierzchnię ciasta , łącznie z „naklejonymi” dekoracjami. Zapiekankę wstawiłem na ok. 30 minut
R'n'G Kitchenryżem, kaszą gryczaną, pieczonymi ziemniakami lub innymi dodatkami. Zapiekanka z tuńczykiem Chociaż czas przygotowania tego dania wynosi nawet 60 minut, jest bardzo proste w przygotowaniu. Zaskakuje swoim smakiem – jest tak samo pyszne jak wiele rybnych dań serwowanych przez restauracje w Gdyni. Niezbędne składniki to: 1 szklanka ryżu, 2 szklanki warzywnego bulionu, 1 puszka tuńczyka (najlepiej w kawałkach), 1 duża cebula
Moja smaczna kuchniaSzybka zapiekanka którą naje się cała rodzina. Wykorzystałam świeże kolby kukurydzy bo są bardzo słodkie, ale można dodać kukurydze z puszki odsączoną. Ryż dochodzi w zapiekance więc nie trzeba go wcześniej gotować. Skraca nam to czas przygotowania. U mnie znikła bardzo szybko, a myślałam że zostanie jeszcze na kolację. 2 kolby kukurydzy 1/2 papryki czerwonej 1 por biała część(...)wędzona, papryka słodka, papryczka chili 1 łyżeczka oregano 1 pierś z kurczaka olej rzepakowy 4 łyżki startego sera żółtego estragon, oregano świeże 500 ml przecieru pomidorowego 500 ml bulionu warzywnego 200 g ryżu risotto Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki, przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, paprykę wędzoną, słodką, chili, oregano suszone. Wlewam kilka łyżek oleju, mieszam i odstawiam
wesoła kuchnianiej metale ciężkie. Jak takie cudu warzywnego nie wykorzystać. Moje danie jest proste w przygotowaniu. Najwięcej czasu zajmie nam tarkowanie m.in. cukinii. To nic jednak przy smaku jaki otrzymamy na sam koniec – po upieczeniu. Gotowi? Zatem zabieramy się za tę pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – zapiekanka ziemniaczana – 4 składniki , albo wypróbujcie także propozycję na kolorową
Kuchennyviral.plniej metale ciężkie. Jak takie cudu warzywnego nie wykorzystać. Moje danie jest proste w przygotowaniu. Najwięcej czasu zajmie nam tarkowanie m.in. cukinii. To nic jednak przy smaku jaki otrzymamy na sam koniec – po upieczeniu. Gotowi? Zatem zabieramy się za tę pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – zapiekanka ziemniaczana – 4 składniki , albo wypróbujcie także propozycję na kolorową
Kuchennyviral.plkaszy kuskus Zapiekanka z kaszy kuskus to idealnie danie wegetariańskie dla wszystkich osób, które borykają się brakiem czasu. Jest to pełnowartościowy, smaczny oraz szybki w przygotowaniu posiłek, który doskonale nadaje się na letnie gorące dni. Składniki: (2 porcje) - kasza kuskus "Kupiec" - 1 szklanka - bulion warzywny - 1 szklanka - pomidor - 1 sztuka - bakłażan
Fit-aminaCoś w stylu omleta z dodatkiem warzyw. . . Często zdarza się, że przygotowane przez mnie warzywne dodatki do obiadu nie są zjedzone w całości i nikt nie
zielonacukinkazrobiłam już kilka sosów pieczarkowych, faszerowane pieczarki, pizzę, zapiekankę XD Nadal jednak pojawiają się nowe grzyby, więc tym razem (aby wykorzystać większą ilość) przygotowałam zupę, a resztę pieczarek cieniutko pokroiłam i postanowiłam ususzyć. Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami dla 4-6 osób Składniki: 600 g pieczarek 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1 średniej wielkości ziemniak 2 łyżki masła
PatiGotujeProste, smaczne zapiekanki z kapusty i pęczaku ze skwarkami. Składniki: -70 dkg kapusty -50 dkg obranych ziemniaków -8 dkg pęczaku -5 dkg wędzonego boczku -2 cebule -2 jajka -ok. 10 dkg mąki pszennej -olej -bułka tarta -przyprawy: sól, pieprz ziołowy i naturalny, czosnek niedźwiedzi -bulion warzywny Kapustę sparzamy w bulionie warzywnym i odsączamy. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie
Maminek kulinarnyMłode ziemniaczki najlepiej smakują mi z masłem, koperkiem i kubkiem kefiru. Jednak aby urozmaicić nasze menu i wykorzystać produkty z zakamarków lodówki, skomponowałam zapiekankę. I szczerze
Czerwień i błękit