z sosem - 500 przepisów (strona:19/34)

Makaron z sosem truskawkowo-jagodowym 154

przebrać, umyć, dodać do truskawek. 3. Do owoców dodać cukier, cukier waniliowy oraz jogurt naturalny. 4. Całość zmiksować. 5. Ugotować makaron. 6. Ugotowany i przelany zimną wodą makaron polać sosem

A Ty Smakuj Mnie
Kurczak na marchewce 126

przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (opcja  "góra-dół" ). Piec do miękkości mięsa (40-60 min.), a następnie ściągnąć przykrywkę naczynia, mięso polać powstałym sosem i ponownie wstawić do piekarnika (opcja "góra") aby skórka się zapiekła

A Ty Smakuj Mnie
Placuszki z serem i pieczarkami 202

Pierś pokroić w kostkę. 4. Cebulę obrać i drobno pokroić. 5. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i doprawić solą oraz pieprzem. 6. Smażyć jak placki ziemniaczane. 7. Podawać z sosem czosnkowym

A Ty Smakuj Mnie
Pieczarkowe pulpeciki w jasnym sosie 193

Składniki: 50 dag mięsa mielonego 15 dag pieczarek + 10 dag do sosu 1 bułka 2 cebule 1 marchewka 1 korzeń pietruszki mały kawałek selera 1 kostka rosołowa 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka mąki 1 jajko mąka do obtaczania sól, pieprz 1 łyżka posiekanego kopru (świeży lub mrożony) Sposób przygotowania

A Ty Smakuj Mnie
Sałatka à la grecka 296

miseczki miąższ, mieszamy go z oliwą z oliwek i posiekanymi ziołami. Do większej miski przekładamy makaron, dodajemy połówki pomidorków koktajlowych, oliwki oraz cebulę pokrojoną w krążki lub piórka. Wlewamy sos i wszystko razem mieszamy. Na samym końcu dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.   Smacznego

bistro mama
Tagliatelle z krewetkami, suszonymi pomidorami, polane sosem serowym Gorgonzola 265

Świeży makaron Tagliatelle, krewetki, do tego suszone pomidory, natka pietruszki i sos Gorgonzola to idealna propozycja na obiad każdego dnia :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pieczeń chwała południa 201

bułką, cebulą, czosnkiem, musztardą, keczupem oraz przyprawami. 5. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć mięso, wierzch posmarować keczupem. Piec w 190C ok 1 godziny. Podawać na ciepło z sosem pomidorowym lub na zimno jako przystawkę - wtedy należy przygotować ją dzień wcześniej i wstawić na całą noc do lodówki aby dobrze stężała. Mojemu mężowi najbardziej smakuje pokrojona w grube plastry

Kto ugości moich gości?
Kasza gryczana z pieczarkami i oliwkami 241

Przygotowanie: Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku i pieczarek, dodajemy tymianek i czerwoną paprykę w proszku. Gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy ocet balsamiczny, a gdy odpruje i powstanie gęsty sos doprawiamy do smaku i podajemy z kaszą gryczaną

Moja smaczna kuchnia
Tarte tatin 225

połowę cukru. Czekamy aż cukier się rozpuści, zbrązowieje i zacznie delikatnie bulgotać. Wtedy wrzucamy jabłka i smażymy około 15 minut obracając co jakiś czas. Mają oblepić się karmelem, a sos ma zgęstnieć.  Ciasto francuskie ma mieć kształt koła, a jego promień ma być ok. 2cm większy od promienia naczynia, w którym będziemy piec tartę (2cm większe z każdej strony

W kuchni wieczorem
ZWIJAM WARZYWA 210

cytryny, aby podkręcić nieco smak warzyw. Po usmażeniu przestudzić i zmiksować na dość gładką pastę. Gotowy farsz rozsmarować na naleśnikach. Można podawać od razu. Ja zapiekałam je z odrobiną sosu pomidorowego i żółtym serem. Smacznego

KUCHARNIA
DZIECKO W DOMU, CZYLI RYŻ Z JABŁKAMI 255

cytryny. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, przełożyć do niego masę ryżową. Na górę dodać piórka pozostałego masła. Zapiekać ok. 20-25 minut w temperaturze 170 stopni. Można podać z sosem waniliowym. Smacznego

KUCHARNIA
KREM KOKOSOWY Z RABARBAREM 167

momentu zagotowania, ok. 2-3 min. (nie gotować za długo, aby rabarbar zachował kształt i nie rozpadł się). Ostudzić.  Przed podaniem na każdy z kremów nałożyć sos rabarbarowy. Smacznego

KUCHARNIA
WĘDZONY, PIECZONY, CIEPŁY, ZIMNY 189

łososia pokroić na mniejsze kawałki i razem z koperkiem dodać do śmietany. Wymieszać. Naczynia żaroodporne wysmarować oliwą. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Przestudzony makaron dodać do miski z sosem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do miseczek, na wierzchu posypać startym żółtym serem. Zapiekać ok. 20-30 minut. Gotowe można skropić cytryną (wręcz wskazane:). Smakuje doskonale zarówno na ciepło

KUCHARNIA
Na upał. Słodkie wspomnienia. Podróż w czasie. Semifreddo. 209

pokruszone bezy. Masę przelać do miseczek (ja przelałam do formy keksowej). Zamrozić.  Po ok. 2-3 godzinach deser nadaje się do jedzenia. Można podawać z pokruszonymi bezikami i/lub sosem malinowym. Ja dorosłym podałam z ajerkoniakiem.  P.S. Jakiś czas temu Tysiaczek z blogu domowesmaczki zaprosiła mnie do zabawy w 10 zdjęcie - dziękuję! Z dość sporym opóźnieniem, za co przepraszam

KUCHARNIA
Polski król. Ali Baba. I co z tego wyrosło. Czyli słodka historia pewnej baby. Savarin. 174

zimno i na ciepło. W przypadku podawania jej na zimno otwór babki wypełnia się bitą śmietaną i wiśniami, ugotowanymi w słodkim syropie. Savarin na ciepło podaje się z gorącym sosem owocowym (morelowym, porzeczkowym, truskawkowym), aromatyzowanym likierem. Otwór w tym przypadku wypełnia się owocami, ugotowanymi w syropie. Ciasto podstawowe przygotowuje się zazwyczaj dzień wcześniej, w następnym dniu jest ono wypełniane

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania