z sosem - 500 przepisów (strona:23/34)

babeczki z dyni -- muffin di zucca 171

Podawać z sosem czosnkowym ,lub ketchupu Spróbuj. Smacznego. P.S. można dac też cebulke do smaku.. przepis z muffin di zucca ------- INGREDIENTI ¼ medio zucca 1 medio o 2 piccole zucchine carote - 1 pz . 2-3 spicchi di aglio Egg - . 2 pezzi pasto - 2-3 cucchiai . yogurt - 100 g formaggio - 100-200 su di me Grana Padano -link qui sale , pepe

w mojej kuchni
Szpecle, kluseczki---Speckle-noodles 191

Gotujemy chwilę od wypłynięcia na wierzch. Gotowe szpecle przekładamy, do miski Sposób podania szpecli zależy od gustu.Przysmażone na masełku. Na słodko, z owocami, czy na słono, z mięsem, sosem, boczkiem, jajkami, do zup… i nie tylko.  Wszystkie wersje  są pyszne. Szpecle, to danie, które się przygotowuje bardzo szybko z użyciem niewielkiej ilości składników. Smacznego.przepis z tarka

w mojej kuchni
kasza jaglana z czosnkiem askanskim-- porridge di miglio con aglio askanskim 128

zimnym, suchym miejscu, w przewiewnej torbie . W cieple szybko staną się miękkie, w plastiku zepsują się, a w lodówce szybciej spleśnieją. Szalotki można jeść surowe, dodawać do sosów i sałatek. Pokrojone w talarki i zrumienione używane są jako przybranie. Można je również marynować w ten sam sposób, co cebulę, choć w smaku będą łagodniejsze

w mojej kuchni
czarno białe ----in bianco e nero 177

chcemy , Albo przez wykrojniki do makaronu Pocięte paski makaronu zwijamy w w gniazda. Gotujemy, w osolonej wodzie 8-10minut.   Makaron uładamy na talerzu i podajemy z sosem z małżami i kalmarami...Smacznego

w mojej kuchni
śledzie na czerwono---falsa pista 166

Składniki 1/2 kg filetów śledziowych solonych 3 białe cebule 500ml mleka Marynata: 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1-1,5  szklanka czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki octu winnego 3-4 łyzki  cukru laska cynamonu 3 goździki 4-5 ziaren czarnego pieprzu

w mojej kuchni
Śledzie z orzechami----Herring con le noci 148

pokroić Orzechy z grubsza posiekać Cebulę pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem, odcedzić, skropić octem. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, pokrojone grzyby i orzechy, podsmażyć dwie, trzy minuty, dodać sos sojowy, doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Pokrojone śledzie układać warstwami w słoiku potem warstwa grzybowo - orzechowa , aż do wyczerpania składników, na wierzchu grzyby, zalać pozostałą oliwą i odstawić

w mojej kuchni
Wstążka karbowana z gulaszem 222

prostych wstążek, być może miała także przypominać zdobienia ówczesnych szat dworskich. Karbowane brzegi tego rodzaju makaronu to nie tylko ozdoba – przede wszystkim mają znaczenie praktyczne: dzięki nierównym brzegom każdy sos idealnie przylega do powierzchni dzięki czemu potrawa ma pełny i bogaty smak. Do dania piemonckiego użyłam karbowanej wstążki od  FABIJAŃSCY To makaron ekologiczy, 100% orkiszu, na wodzie zródlanej. Orkisz

Z Kuchni Do Kuchni
Miody Wileńskich 197

właściwościach zdrowotnych miodu chyba każdy słyszał i każdy wie. W mojej kuchni staram się go używać jak najczęściej. Dodaję go do wypieków, sosów do sałatek lub do słodzenia napoi. Teraz mam okazję wypróbować w mojej kuchni Miody Wileńskich . Ich pasieka liczy 80 uli i znajduje się na Warmii a tradycje pszczelarskie sięgają już trzech pokoleń.  W swojej ofercie mają

Ala piecze i gotuje
Grillowane Filety Mignon – idealne na romantyczną kolację w Walentynki 167

Mignon z czerwonym winem W ten sposób przygotowywany Filet Mignon jest pyszny! Składniki: 2 Filety Mignon o grubości około 4 cm do marynaty: ¼ szklanki wytrawnego czerwonego wina 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 łyżka świeżo startego imbiru 1 wyciśnięty ząbek czosnku ¼ łyżeczki płatków czerwonej papryki opcjonalnie ¼ łyżeczki soli Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty połączyć

naRuszcie
Lekki i zdrowe frytki z selera 397

daję ich dużo, lubię bardziej doprawione). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 o C na 20-25 minut. Obserwujmy, żeby były rumiane, miękkie i delikatnie chrupiące. Podajemy z ulubionymi sosami i zajadamy

Sajkofanka smaku
Magiczna woda numer 2 223

razem z nim), gdy kazałam mu wyjadać owoce ze szklanki, jednak oboje wiedzieliśmy, że ten chwilowy niesmak przyniesie nam tylko korzyści. Dlatego przygotowałam żurawinę na kilka sposobów. Zrobiłam sos (o którym możecie poczytać TUTAJ ), a nawet muffinki! Ta wersja zdecydowanie przypadła najbardziej do gustu mojemu kochanemu;) Ale tak naprawdę to woda podbiła moje serce. Jest pysznie aromatyczna, dodatkowo nawadnia organizm

Gotowanie to kochanie
Zapiekanka ziemniaczana. 1477

obgotowanych ziemniaków, posypujemy białym pieprzem, mieszanką ziołową oraz gałką muszkatołową, na ziemniaki kładziemy obrana oraz pokrojoną w talarki cebulę, na to kładziemy pokrojoną w paski paprykę przykrywamy mięsem z sosem pomidorowym. Przykrywamy pozostałymi ziemniakami posypujemy mieszanką ziołową oraz sola i pieprzem zmielonym czarnym. Na koniec przykrywamy wszystko startym serem żółtym. Przykrywały pokrywą żaroodporną wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy

kgwjanczewo
Oszukane gołąbki z wolnowaru 284

Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do wolnowaru , zalać sosem [ z przecieru i wody] i gotować.Na koniec dodać śmietanę i mąkę

Moje domowe kucharzenie
Śmietankowy gulasz z kurczaka 374

Śmietankowy gulasz z kurczaka... Soczyste kawałki filetu z piersi kurczaka. Plasterki pieczarek i paseczki papryki. Zatopione w delikatnym, śmietankowym sosie. Dobrze przyprawione słodką papryką. Posypane pachnącą natką pietruszki. Smaczny pomysł na obiad. Polecam!   Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 150 g pieczarek; 1 średnia cebula; 1 duża, czerwona papryka; 250 ml śmietanki o zawartości tłuszczu

Gospodyni Miejska
Placki otrębowe: 227

słodzik do smaku łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko wsypać do miski i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni, formując  niewielkie placki. P lacki podawać  z serkiem homogenizowanym lub sosem czekoladowym. Z porcji wychodzi około 4-5 placuszków

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania