z rurkami - 1000 przepisów (strona:41/67)

Penne quatro formaggio 160

formaggio, delikatnego makaronu i winnej sałaty gwarantuje niezapomniane wrażenia smakowe, moim zdaniem to włoski smak w najczystszym wydaniu! Składniki (porcja na 2-3 osoby): 350 g makaronu penne (krótkie rurki) 150 g serka ricotta (ja dałam "Mój ulubiony", jest bardzo zbliżony w smaku, ale można dać każdy inny niekwaśny, tłusty serek biały) 150 g sera gorgonzola 150 g mozzarelli

Kuchnia Prezydentowej
Makaron z kurczakiem i warzywami 645

warzywa i mięso w tym czasie przygotowujemy. Potem składniki ze sobą mieszamy i smaczne, kolorowe z chrupiącymi warzywami w kilka minut danie mamy.  Składniki: 150 g makaronu rurki, 1 pierś z kurczaka, 1 biała cebula, 1 marchew, 150 g cukinii, ½ papryki czerwonej, 3 łyżki pomidorów krojonych w sosie własnym z chili, olej rzepakowy Rapso, sól do smaku, pieprz

Moniki Smakołyki
SUFLET Z NALEŚNIKÓW 176

zrobiłam ciasto wieczorem i odstawiłam na noc do lodówki). Smażyć naleśniki. Nadzienie: ~200g mrożonych truskawek Owoce rozmrozić i zmiksować. Nadzieniem smarować naleśniki, zwinąć je w rurki, przeciąć na pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba ich przecinać, można ułożyć je dowolnie, dopasowując do kształtu naczynia) Masa sufletowa: ~75g jogurtu naturalnego ~4 tabl. stewii ~jajko ~łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie

chili & sugar
Makaron z sosem orzechowo-śmietanowym 95

makaron przeszedł na piątkę!  Zresztą tego makaronu było tyle, że do pracy jeszcze zaniosłem w ramach lanczu i poczęstowałem Igora i Karolinę. Oboje chwalili :) makaron (wstążki, świderki, rurki, co kto ma) 100 g orzechów laskowych 200 ml śmietany 18% 40 g masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku lubczyk suszony tarty parmezan sól

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z makaronem 202

szedł, myślałem, że się przy tych miskach to pobiją :) Nie podaję jakichś konkretnych proporcji, po prostu ile będziecie chcieli tyle dacie poszczególnych składników. Napiszę tylko co dać trzeba. makaron rurki papryka świeży ogórek koperek cebula ser feta szynka oliwki sól pieprz ocet balsamiczny Makaron gotujemy, odlewamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ogórka, paprykę i szynkę kroimy w kostkę, cebulę

Marder&Marder Manufacture
"Noc Kupały" - poncz pokrzywowy z granatem, płatkami róży i nutą lubczyku 143

formie herbaty Posti pół łyżeczki suszonego lubczyku  syrop z płatków róży (lub dla fanów wersji alkoholowej różana nalewka ) sok z granatu 100% 2 łodyżki świeżego lubczyku (jak rurki) kostki lodu ze świeżą miętą limonka do dekoracji Łodyżki lubczyku wcześniej zamrażamy, posłużą nam za dodatkowe "kostki lodu" i oddadzą w ten sposób swój smak. :) Do tych zwykłych dodajemy

Kuchenna Kontrrewolucya
Pudding adwocatowy dla dorosłych 143

Coś słodkiego dla dorosłych :) Składniki: 250 ml likieru jajecznego, 3 łyżki żelatyny, 250 ml śmietany 30%, 5 dag cukru pudru, opakowanie herbatników, rurek, lub biszkoptów podłużnych. Wykonanie: Żelatynę zalać odrobiną wrzątku i rozpuścić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, wlać likier, następnie letnią żelatynę i całość zmiksować. Rozlać do pucharków, ozdobić herbatnikami i odstawić w chłodne miejsce

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka makaronowa z cukinią i parówkami. 305

Masz ochotę na pożywny obiadek ? Lubisz makaron ?  Jesteś fanem cukinii i chrupiących parówek ? Jeśli tak - to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Składniki ( 4 porcje ) : makaron rurki pełnoziarniste - 30dkg parówki - 30dkg czerwona cebula - 1szt cukinia - 1szt masło - 3 czubate łyżki keczup - 1szklanka suszone zioła prowansalskie sól , pieprz Sposób przygotowania : W garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek wrzuć makaron

Bazylia kontra Rozmaryn
Deser "Kubuś" 279

rozpuszczamy w 200ml wrzątku. Studzimy. Mleko ubijamy ze śnieżką, a następnie dodajemy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę. Miksujemy. Wylewamy na warstwę budyniową i odstawiamy do stężenia. Deser można udekorować rurkami i borówkami. Podajemy schłodzony. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Makaron w sosie truskawkowym 303

tylko pojawią się pierwsze polskie truskawki to od razu przygotowuje makaron w sosie truskawkowym. Danie idealne dla osób zabieganych jak i wegetarian. Do poniższego przepisu możecie użyć makaronu typu rurki, świderek jak i spaghetti :) Jeżeli chcecie bardziej sycący obiad to przygotujcie makaron z twarogiem i sosem truskawkowym (przepis tutaj ). Składniki na 2 porcje: 0,5 kg truskawek (z szypułkami

Ugotować
Penne z bakłażanem i pomidorkami 134

zdrowe oraz dobrze wyglądające, które niewielkim nakładem czasu i pracy można przyrządzić o każdej porze dnia. W tego rodzaju kompozycjach bardzo często stosuje się właśnie makaron typu skośno cięte rurki (penne) i wydaje się on nadawać do tego najlepiej. Nie jest wszakże powiedziane, że nie można wykorzystać makaronu innego rodzaju, który akurat jest pod ręką. Zamiast pomidorków koktajlowych można

Kulinarna Pokusa
Makaron ze szparagami, pomidorem i piersią kurczaka w sosie śmietanowym 128

się zredukuje, to dodać do niego ugotowane szparagi, posiekany koperek i pociętego na mniejsze kawałki pomidora. Całość jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Podawać z ugotowanym al dente makaronem, np. rurkami

Ugotować
Cannelloni ze świeżymi pomidorami i szpinakiem 89

Makaron rurki z farszem ze świeżych pomidorów, szpinakiem i parmezanem to coś dla miłośników włoskich smaków. Całość polana lekkim sosem jogurtowym tworzy wspaniałą kompozycję na rodzinny obiad

Milion Smaków
Grillowane warzywa i moda. 146

już nie odleci i aromat potu pomieszany z dezodorantem – feromon niby taki. Panowie! Tak samo, jak grube baby wyglądają źle w leginsach, tak widok patyczkowatych męskich nóg w obcisłych rurkach też nie jest za fajny. Z drugiej strony, skoro są amatorzy posągowych kształtów opiętych lateksem, tak może i jakieś kobiety kochają zabiedzonych intelektualistów zgubionych w matriksie

ladykitchen
Pomysł na podziękowania dla gości - Komunia. 203

cienki placek 4-5mm . Okrągłą foremką wykrawamy ciastka, układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robimy dziurkę dość blisko krawędzi. Ja używam do tego zwykłej rurki do napoju. Pieczemy ciasteczka w 160  stopniach , 25 minut. Po upieczeniu, ciasteczka muszą ostygnąć, najlepiej żeby odczekały kilka godzin, dopiero w tedy dekorujemy je lukrem. Najpierw nakładamy na powierzchnię

Farmażony

Proponowane wyszukiwania