www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Sprawdzi się także jako samoistny deser. Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Serek przeważnie łączyłam z bitą śmietaną, lecz w połączeniu z masłem jest bardziej
Di gotujemacie pod ręką. Zapewniam, że będzie pysznie i przede wszystkim szybko. Proporcja na 4 głodne osoby: - makaron kokardki 400 gr ( opakowanie )- ale również świetnie sprawdzą się tutaj rurki, kolanka, łazanki - 20 dag kiełbasy jałowcowej ( lub innej mocno wędzonej ) - 1 papryka - 5 dużych pieczarek - 1 średni por ( biała część i ok. 4 cm zielonej ) - 1 łyżeczka pieprzu mielonego - sól
kawawszklancenatychmiast po przygotowaniu albowiem zapiekany makaron z serem wraz z upływem czasu zmienia konsystencję. SMACZNEGO :) Do przygotowania tego przepysznego dania można użyć dowolnego formatu makaronu np kolanka, rurki czy penne jak również inne rodzaje serów
zielonacukinkamnie hokkaido) 2 pomidory 2 łyżki przecieru pomidorowego suszone zioła prowansalskie czy też bazylia bądź oregano ( ok. 1 łyżeczki) sól, pieprz, łyżeczka cukru 20 dag makaronu ( u mnie grube rurki) 2-3 łyżki oleju ok 2 - 3 łyżki tartego sera ( u mnie oscypek) Przygotowanie; Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule i starty czosnek a także zioła
Radość kipiąca uśmiechem.łatwe i przede wszystkim szybko się je robi. Jest bardzo sycące... Zachęcam do spróbowania. Bo jest pychaaaaaaaa... Składniki: 1 kg pieczarek pierś z kurczaka torebka makaronu rurki muszelki lub inny kształy sól pieprz pół kostki masła Wykonanie: Pieczarki opłukać w zimnej wodzie pokroić w plasterki dusić na maśle tak jak na sos najlepiej na dużej patelni
Pychotkaaasmak sosu przypomina gęstą pomidorówkę we włoskim stylu – z dodatkiem parmezanu i bazylii. Sycące i pyszne. Makaron z pomidorami i mascarpone: 300 g niewielkiego makaronu np. kolanka, rurki 5 średnich pomidorów malinowych 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 czubata łyżka mascarpone 4 łyżki tartego parmezanu 1 łyżeczka suszonej bazylii duża garść
Poezja smakupowstały niezbyt cienkie słupki. Tak pokrojone cukinie wrzucamy na patelnię grillową (suchą) i grillujemy kilka minut (po obu stronach), aby pojawiły się na niej charakterystyczne ciemne paseczki. Ugotowane rurki penne odlewamy, a do tego samego garnka, w którym się gotowały wlewamy olej z zalewy z pomidorów. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy na rozgrzany olej. Chwilkę smażymy, uważając
MyCookBook.plPrzełożenie: Biszkopt orzechowy- 1/3 kremu- sernik- 1/2 kremu wymieszanego z odsączonymi wiśniami- biszkopt orzechowy- pozostałym kremem dekorujemy wierzch oraz boki tortu. Dodatkowo można cały tort obłożyć rurkami z kremem o smaku waniliowym i przyozdobić według własnego pomysłu
Kuchnia w czekoladziezapiekanka na obiad, propozycja dla zabieganych, doskonała również na ciepłą kolację. Uwielbiam takie coś z niczego. Zapraszam do wypróbowania. Składniki: 25 dag ugotowanego grubego makaronu- u mnie grube rurki 20 dag dowolnej wędliny 20 dag sera mozzarella Mlekoma 5 pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula ½ obgotowanego brokuła 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła
Wanilia i Kardamonjest równie smaczna następnego dnia. Można więc jej przygotować trochę więcej, na zapas. Najprostsza zapiekanka makaronowa z szynką Czas przygotowania : 45 minut Składniki: 400 g makaronu, u mnie rurki 300 g dobrej wędzonej szynki 300 g starego żółtego sera 400 g jogurtu typu greckiego 200 g śmietany 18 % 2 jajka pieprz 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonej
Kulinarne przygody Gatitykrówkowej ( pół puszki ) - 100 gr gorzkiej czekolady ( o zawartości min. 60% kakao ) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie partiami dodawać do niej masę krówkową. Mieszać do połączenia składników. Obłożenie: - rurki waflowe ( puste w środku ) - 3 łyżki wyżej opisanego kremu - 4 łyżki bardzo kwaśnego dżemu ( u mnie wiśnia ) - wstążka do dekoracji 1. Ciasto pokroić na 3 blaty 2. Krem
kawawszklancerodzajów słodkości :) Ale przejdźmy do meritum - tak wygląda paczka ambasadorki i jednocześnie moje zadanie (zjedz je wszystkie!): W środku znalazły się: - Mafijne śmietankowo-cytrynowe - KreMisie z nadzieniem śmietankowym - Rurki waflowe z kremem o smaku śmietankowym - Pasja. Czekoladki z kremem kokosowym na kruchym ciasteczku - PryncyTorcik - Wit'AM ze śliwkami - Wit'AM z czekoladą - PryncyPałki klasyczne - PryncyPałki kokos - Malti keks jogurt
W poszukiwaniu inspiracjiMój synek uwielbia makaron w każdej postaci. Tym razem przygotowałam makaron pełnoziarnisty rurki z sosem dyniowym z dodatkiem szałwii. Sos jest prosty a wyszedł wyrazisty i świetnie pasował do makaronu. Składniki: 1 cebula 1 łyżka masła 2 szklanki musu z dyni 200 ml śmietanki 30% ¼ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki imbiru garść świeżych liści szałwii sól
Mama Gotujeodrobiną oliwy. Makaron, którego nie gotujemy? Zdarza się, że makaronu nie gotujemy w ścisłym tego słowa znaczeniu. Jednym z najbardziej znanych przykładów jest cannelloni – makaron zawinięty w grube rurki przeznaczone do nadziewania różnymi rodzajami farszu. W wielu przepisach oraz często na opakowaniach z takim makaronem znajduje się wskazówka, aby go w ogóle nie gotować. Założenie jest bowiem takie
Kulinarna PokusaZdrowe danie, które przygotujemy w kwadrans. Składniki: 2 szklanki makaronu (skręcone rurki) 350 g szpinaku 100 g serka topionego 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 ząbki czosnku szklanka kolorowych pomidorków koktajlowych 1/3 opakowania serka feta sól, pieprz łyżka masła Szpinak usmażyć na maśle. Dodać serek topiony i mieszać, aż połączy się ze szpinakiem. Dodać przyprawy i czosnek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia