z rurkami - 1000 przepisów (strona:33/67)

Zawijana zapiekanka makaronowa z cukinią 144

zakochała. Kochają cukinię i makaron, zawsze twierdzili, że nic nie pobije lasagne  z cukinią  , a tutaj taka miła niespodzianka :) Składniki:  2 duże cukinie 300 g makaronu rurki ugotowanego al dente 200 g mielonego mięsa wołowego puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 cebula  1 łyżeczka papryki czerwonej papryka chilli do smaku sól i pieprz do smaku

Niezły Młynek
Rozwój dziecka w 16. miesiącu - oczami dziecka i mamy 169

niam" i "ta-ta", czasem "ma-ma", żeby jej nie było smutno dać cześć i pomachać na pożegnanie przybić piątkę i żółwika dać słodkiego buziaka, jeśli zechcę pić z rurki, najlepiej soczek jeść samodzielnie łyżeczką i widelczykiem przynieść śliniaczek ze swojej szafy wchodzić po schodach, trzymając się oburącz mamy lub taty (schodzenie też mi idzie coraz lepiej) wyrzucić papierek

Anioszek w kuchni
CZEKOLADOWE MARZENIE 161

mnie serca ze sklepu  CUKIETERIA Wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno  z dodatkiem cukru pudru, dodajemy mascarpone miksujemy. Do korpusików wykładamy masę śmietanowo serową. dekorujemy czekoladowymi wiórkami, rurkami oraz listkami mięty lub melisy

Z Majeczką w kuchni
CIASTECZKOWY DESER 156

przygotowaniu deser na bazie pełnoziarnistych ciasteczek    SKŁADNIKI 1 banan, 6 szt. herbatników zbożowych , 4 łyżeczki nutelli, 4 czubate łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki ajerkoniaku, jagody, ziarna granatu, rurki czekoladowe do dekoracji WYKONANIE Banana obieramy, kroimy w plasterki. Ciastka kruszymy. Na dnie pucharków układamy banany, na przemian polewamy jogurtem oraz nutellą, wierzch posypujemy ciasteczkami, polewamy ajerkoniakiem, posypujemy owocami

słodki bratek
Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową 133

ugotowanej na parze 250 g bobu ugotowanego na parze al dente 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz świeże oregano opakowanie makaronu razowego, u mnie rurki Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. W międzyczasie szykujemy warzywa. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej wyłuskany bób oraz fasolkę

Kulinarne przygody Gatity
Roladki drobiowe z makaronem 265

atrakcyjniejsze w kolorze danie. Stawiamy, jak widać na kolory, by kubki smakowe współgrały z walorami wizualnymi naszych potraw...   S kładniki: 2 duże filety drobiowe 100 g makaronu kolorowego rurki 1 ser mozzarella kilka listków bazylii sól i pieprz świeżo mielony 1 łyżeczka ostrej papryki  2 łyżki mąki krupczatki 3 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia

kgwjanczewo
MAKARON ZAPIEKANY Z SEREM 121

coś bezmięsnego. Jeśli lubimy słodkie obiady . może być jako obiad, ale świetnie sprawdzi się też w roli podwieczorku. Niezapomniany ser z makaronem, w nowej odsłonie Składniki: 3 garście makaronu rurki pół kg sera białego 2 serki waniliowe typu danio cukier - 2 łyżki laska cynamonu 1 żółtko 3 łyżki śmietany Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Żółtko ucieramy z cukrem

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z makaronem, szparagami, pomidorkami i piersią z kurczaka 203

pomidorkami i usmażoną piersią z kurczaka? Taka sałatka spokojnie może zastąpić tradycyjny obiad :)  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1/2 pęczka zielonych szparagów 100 g makaronu, np. rurek  1 połówka cytryny lub limonki pomidorki, np. śliwkowe, koktajlowe 1 duża pierś z kurczaka sól, pieprz oliwa z oliwek olej do smażenia Makaron ugotować zgodnie z instrukcją

Ugotować
Przepis na Makaron z Cukinią i Kulkami Mozzarelli 218

obiad lub na wczesną kolację. Tak przygotowany makaron najlepiej podawać na ciepło od razu po przygotowaniu, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania makaronu z cukinią będziemy potrzebować: 500 g makaronu rurki lub innego grubego   30 szt pomidorków koktajlowych 1 duży ząbek czosnku kilka listków bazylii 250 g mini kulek mozzarelli 2 małe cukinie (około 500 g) 50 ml oliwy

Uwaga Babcia Gotuje
Cannelloni z pieczarkami na parze 232

makaronu cannelloni 6 łyżek pomidorów krojonych  4 łyżki startego sera  Przyprawy : bazylia  oregano  tymianek suszony  Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy.  Rurki makaronu cannelloni nadziewamy kawałkami grzybów. Makaron układamy na folii aluminiowej w parowarze. Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano

Parowar Faceta
Ciasteczka 147

Ciasteczka cynamonowe Pachnące ciasteczka Kruche ciastka Pierniczki Oponki dyniowe Wafle Racuchy Rurki z kremem Amarantuski Owsiane Gniazdka Diphahata Scones Faworki Muffinki ( I ) Muffiny czekoladowe

NA MOIM TALERZU
Mini trufle malinowo-czekoladowe na 3 Urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie 122

czekolady deserowej 25 ml śmietanki 30 % 20 g miodu 30 g miękkiego masła 40 g mrożonych malin ( zmiksować i przetrzeć przez sito ) Dekoracja wiórki kokosowe tarte orzechy laskowe rurki, listki z białej czekolady itp Śmietankę zagotuj z miodem i przetartymi malinami. Do zagotowanej śmietanki dodaj pokruszoną czekoladę mleczną i deserową, i poczekaj aż się rozpuści. Zmiksuj śmietankę z czekoladą

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z tuńczykiem i cukinią 175

skarżą się, więc chyba źle nie jest... Np. makaron z dzisiejszego przepisu bardzo lubią :-) Mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu :-) SKŁADNIKI ok. 300 g makaronu (kokardki, świderki, rurki, kolanka... jaki tylko lubicie) 2 puszki tuńczyka w oleju (w kawałkach, nie sałatkowego) 1 mała cukinia 200 g śmietany 30% 100 g startej mozzarelli 1 pęczek natki pietruszki

Czary - gary w kuchni
Sałatka Makaronowa z Ogórkiem 1017

łączy ze sobą mizerię z makaronem :). Bardzo smaczna jest sama ale również pasuje do wędliny lub mięsiwa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki makaronowej będziemy potrzebować: 500 g makaronu rurki lub innego grubego 2 ogórki sałatkowe 1 cebula na sos: 5 łyżek majonezu 5 łyżek jogurtu naturalnego 4 łyżki octu winnego 1 łyżeczka cukru 4 łyżki usiekanego koperku

Uwaga Babcia Gotuje
Minestrone verde – wiosenna włoska zielona zupa jarzynowa 215

bulion z kurczaka, warzywna, cielęca lub 2 litry domowego rosołu 5 łyżek oliwy z oliwek 2 litry wody 3 pełne łyżki zielonego pesto 150g drobnego jajecznego makaronu – np. koraliki, rurki po łyżce startego parmezanu na porcję sól pieprz

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania