z jagodami - 7023 przepisów (strona:264/469)

BROWNIE BANANOWE - ODCHUDZONE 193

łyżki cynamonu ( można dać mniej) 1 płaska łyżeczka proszku do   pieczenia ½ łyżeczki soli morskiej 1 jajko 60g   rozpuszczonego oleju kokosowego   50 ml mleka garść żurawiny lub jagód goi lub rodzynek   Wykonanie: banany rozgniatamy widelcem na papkę, następnie dodajemy   do nich wszystkie pozostałe składniki czyli mąkę, kakao, ksylitol, cynamon, proszek do pieczenia, sól, jajko, olej kokosowy

Słodkie zapomnienie
CIASTO KAKAOWE Z FASOLI BEZ TŁUSZCZU 171

czerwonej fasoli bez zalewy 1 dojrzały banan 2 średnie jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 2-3 łyżki miodu 3 łyżki ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia garść jagód goi lub żurawiny dodatkowo na polewę potrzebujemy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% Wykonanie: do malaksera wkładamy : czerwoną fasolę, banan, jajka, cukier trzcinowy, miód, kakao oraz proszek do pieczenia , miksujemy(...)uzyskamy gładką masę do której dodajemy garść jagód goi ,mieszamy ciasto przekładamy do   keksówki (24x15cm)   wyłożonej papierem do pieczenia ( warto posmarować go olejem, ponieważ ciasto nie ma tłuszczu i może być problem z odklejeniem go później od papieru) pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C do suchego patyczka. gotowe ciasto polewamy roztopioną czekoladą. Źródło: Magazyn

Słodkie zapomnienie
Keks świąteczny | Cwibak 168

skórka otarta z połowy pomarańczy 3 łyżki (45 ml) ciemnego rumu szczypta soli 300 – 400 g ulubionych bakalii (u mnie: 100 g rodzynki + mieszanka suszonych wiśni, żurawiny i jagód; 100 g suszonych moreli; 100 g kandyzowanych owoców; 50 – 70 g mieszanych orzechów: włoskich, pekan i laskowych) RADA: Pamiętajcie, aby bakalie (poza orzechami) były dokładnie pokryte mąką, inaczej rozłożą(...)ciasta. Lukier: 1 szklanka (120 g) cukru pudru 3 – 4 łyżki (ok. 50 ml) soku z pomarańczy Przygotowanie: 1) Rodzynki oraz mieszankę suszonych wiśni, żurawiny i jagód zalać goracą wodą i odstawić na 15 min, następnie dobrze odsączyć, osuszyć i obtoczyć w mące. 2) Suszone morele pokroić w kostę i razem z mieszanką kandyzowanych owoców obtoczyć w mące

Fitsweet.me
Keks świąteczny | Cwibak 193

skórka otarta z połowy pomarańczy 3 łyżki (45 ml) ciemnego rumu szczypta soli 300 – 400 g ulubionych bakalii (u mnie: 100 g rodzynki + mieszanka suszonych wiśni, żurawiny i jagód; 100 g suszonych moreli; 100 g kandyzowanych owoców; 50 – 70 g mieszanych orzechów: włoskich, pekan i laskowych) RADA: Pamiętajcie, aby bakalie (poza orzechami) były dokładnie pokryte mąką, inaczej rozłożą(...)ciasta. Lukier: 1 szklanka (120 g) cukru pudru 3 – 4 łyżki (ok. 50 ml) soku z pomarańczy Przygotowanie: 1) Rodzynki oraz mieszankę suszonych wiśni, żurawiny i jagód zalać goracą wodą i odstawić na 15 min, następnie dobrze odsączyć, osuszyć i obtoczyć w mące. 2) Suszone morele pokroić w kostę i razem z mieszanką kandyzowanych owoców obtoczyć w mące

Fitsweet.me
Rodzynki – magiczna ich moc nie tylko na Święta! 219

Już starożytni Egipcjanie zachwycali się bogactwem właściwości odżywczych i unikalnym smakiem rodzynków. Suszone winogrona, szczególnie te, pochodzące ze słonecznej Turcji, to pełnowartościowy produkt, który świetnie sprawdza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
NAPAR Z JAŁOWCA (MLECZNY) + WŁAŚCIWOŚCI 247

jedna z moich ulubionych przypraw - uwielbiam ją w pasztetach, bigosie, ale także jako dodatek do gorzkiej czekolady i kakaowych ciast :) Jałowiec to zimozielony krzew (czasem wyrastający w drzewko), którego jagody oraz igły są bogate w olejki eteryczne - rozdrobnione ziarna szybko wietrzeją i tracą właściwości smakowe jak i lecznicze, dlatego zawsze świeżo ucieramy go w moździerzu. Czytaj więcej

Kasia Sarna
PASTA Z BURAKÓW I CZOSNKU (SUPER ŻYWNOŚĆ) + KONKURS!!! 173

wśród naszych rodzimych produktów również znajdziemy takie, które zawierają substancje bioaktywne korzystne dla naszego zdrowia i zasługują na miano "superfoods". Udowadnia, że nie trzeba poszukiwać egzotycznych produktów (nasiona chia, jagody goji czy sok z noni ) , które nadwyrężają nasz portfel, bo możemy zaopatrzyć się w superżywność u naszych krajowych producentów. Książka zawiera 18 rozdziałów, a w każdym jeden superprodukt pochodzenia

Kuchnia MagdaLeny
Pancakes (bezglutenowe) 207

proszku do pieczenia 2 jajka (żółtka i białka osobno) 2/3 szklanki mleka (w moim przepisie użyłam sojowego, każde inne też się nadaje) 25 g miękkiego masła owoce (na przykład jagody) syrop klonowy masło do smażenia Wykonanie: 1. Najpierw w misce mieszamy wszystkie suche składniki. 2. W osobnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki (w tym żółtka, z białek z odrobiną

Kawa z mlekiem
Kasza orkiszowa na mleku z owocami 203

pół ekspandowanej, wystarczy zalać ją gorącym mlekiem i odczekać kilka minut, polecam. Składniki: 1 szklanka kaszy orkiszowej  półekspandowanej Cenos 1 szklanka mleka 1 łyżeczka miodu 1 banan Maliny Jagody Porzeczki Sposób przygotowania: Kaszę wsypujemy do miski, mleko zagotowujemy, gorącym mlekiem zalewamy kaszę i odstawiamy na 10 minut. dodajemy miód i dokładnie mieszamy, kaszę przekładamy do miseczek lub pucharków

Bajeczna Kuchnia
Owoce zapiekane pod migdałową kruszonką 166

kruszonką, czyli crumble, przygotuje każdy kuchenny laik. Także, zakasać rękawy i do dzieła. Weekendowy deser macie zaplanowany. Wybierzcie ulubione mrożone owoce i pieczcie. Ja polecam mix truskawek, malin i jagód od Poltino . Ale Wy możecie wykorzystać też inne mrożone owoce z oferty Poltino. Do wyboru macie jeszcze porzeczki czarne i wiśnie. PRZEPIS NA OWOCE ZAPIEKANE POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ Składniki(...)mrożonych truskawek Poltino 100 g mrożonych malin Poltino 100 g mrożonych jagód Poltino 100 g zimnego masła 120 g mąki 50 g migdałów 6 łyżek cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie crumble: Mrożone owoce wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania lub kilku mniejszych naczynek ceramicznych. Zimne masło pokroić w nieduże kawałki. Migdały drobno posiekać. W miseczce umieścić mąkę

kolorowotorcikowo
Szybkie naleśniki z konfiturą jagodową i sosem 161

życzę Wam miłego dnia Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej szczypta soli 2 jajka M olej kokosowy do smażenia konfitura z jagód Nasze Domowe ulubiony sos – u mnie wiśniowy Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, wodę, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy szczyptą soli. Składniki miksujemy lub mieszamy dokładnie ręczną trzepaczką(...)uzyskania jednolitej masy. Porcje masy wylewamy na natłuszczoną patelnię. Smażymy z obu stron na złoto. Każdy naleśnik smarujemy konfiturą z jagód, składamy i polewamy sosem np. wiśniowym. Smacznego Naleśniki podałam na przepięknym talerzyku od Galeria Cuda Świata – antyki&design To tylko niektóre cuda, które znajdzie w ofercie „Galerii Cuda Świata

Słodkie okruszki
Dżem z borówki amerykańskiej (bez cukru) 205

chyba najprostszy proces przygotowania w mojej „dżemowej karierze” Trochę obawiałam się koloru, ale tylko na początku. Skórka nadaje po obróbce pięknego koloru. Nie tak ciemnego, jak jagody, ale można się pomylić Smak i zapach na piątkę z plusem, a dodatkowo (jak zwykle u mnie) jest niskokalorycznie i bezcukrowo.  Dżem z borówki amerykańskiej (bez cukru) 9 słoiczków

Fitkot
Domowy syrop z czosnku 2429

dzięki łączeniu go z mlekiem *** Jak się pozbyć zapachu czosnku Jak podaje prof. dr hab. Jerzy Lutomski, wydobywający się z ust zapach czosnku można zredukować żując natkę pietruszki, jagody jałowca, ziarna kolendry lub kawy, albo pijąc mleko. Podobny efekt uzyskamy poprzez ssanie cukierków mentolowych lub goździkowych. W Prowansji (Francja) jako skuteczne antidotum na zapach czosnku poleca się picie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania