Uwielbiam owoce jagodowe, maliny, truskawki, borówki, jagody… są nie tylko pyszne, ale tak pięknie prezentują się na każdym deserze :) Dzisiaj mam dla Was kruche czekoladowe tarteletki z malinami wypełnione nadzieniem malinowo-czekoladowym. Z podanych składników zrobiłam 10 tarteletek w foremkach o średnicy 9 cm. Do przygotowania bazy wykorzystałam przepis na moje ulubione kruche ciasteczka czekoladowe . Składniki na spód
CiastkozercySkładniki na pianę: białka z 4 jaj 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 2 budynie na 500 ml mleka bez cukru Kiedy tylko będą maliny i jagody to na pewno też je wykorzystam do tego ciasta
Proste PotrawyDziś początek truskawkowego weekendu na ciastkożercach! To zdecydowanie jedne z moich ulubionych owoców sezonowych (no, może tylko jagody je przebijają). Mam dla Was ekspresową i pyszną propozycję: proste ciasteczka truskawkowe z ciasta francuskiego w formie pierożków pieczonych na blaszce. Poziom trudności przepisu: niemal zerowy, a efekt gwarantowany! To przepis z kategorii tych “coś bym zjadła, ale nie chce
Ciastkozercyśmietanki 30%-36% 200 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru Aby zmienić smak kremu wystarczy dodać (przykłady): roztopioną czekoladę lub kakao 2-3 łyżki masy kajmakowej owoce (maliny, jagody, borówki) sok i skórkę startą z cytryny 1-2 płatki żelatyny, by krem był stabilniejszy barwnik spożywczy itd. Przygotowanie: Ubijamy zimną śmietanę kremówkę (ja wlewam ją do misy wielofunkcyjnego
Słodkie okruszkitakie desery? Składniki: (na 2 porcje) 1 małe opakowanie maślanych herbatników 500 ml zimnego mleka 1 łyżka cukru 1 budyń śmietankowy Cykoria około 1 pełnej łyżki borówek (w sezonie jagód) listki świeżej mięty gęsty sos jagodowy* *przygotowany z mrożonych jagód lub kupny Przygotowanie: Budyń gotujemy według instrukcji (ale dodaję wyłącznie 1 łyżkę cukru). Na dno pucharków / szklanek kruszymy maślane herbatniki
Słodkie okruszkitłuszczowych omega 3 w naszym organizmie może ochronić nas przed chorobą Alzheimera . Jeśli nasza dieta jest bogata w większe ilości błonnika obecnego w takich produktach jak całe ziarna, fasola, jagody czy inne chrupiące warzywa wtedy z naszej wątroby pomagamy usuwać tzw, śmieci metaboliczne zalegające w wątrobie. Każdy narząd "ma się świetnie" dzięki odpowiednik składnikom i o tym właśnie przeczytacie
Radość kipiąca uśmiechem.rozpusta, powiecie. Na wszystko jest wytłumaczenie. Jutro mamy świąteczny dzień w Szwecji, więc ciacho musi być. Wybrałam cytrynową krajankę, bo pomyślałam, że mogę ją podać ze świeżymi owocami jak jagody i truskawki. Cytrynowa krajanka to delikatne kruche ciasto . Na podpieczone spód wylałam cytrynową masę na bazie twarogu i jajek. To ciasto jest przeciwieństwem tarty kruszonki. W takiej tarcie mamy
codojedzeniamigdałów (2,5 dkg) 1/4 szkl. ziaren słonecznika (2,5 dkg) 1/4 szkl. miodu (50 ml) 1/2 szkl. suszonej żurawiny (5 dkg) 3 łyżki ziaren sezamu 3 łyżki suszonych jagód 3 łyżki morwy białej Domowa Granola Jak przygotować Granolę. Na patelnię włożyć orzechy, słonecznik oraz migdały. Prażyć na bardzo małym ogniu przez 4 minuty. W szklance wymieszać olej z miodem
mecooksodżywczych, zawiera witaminę C, B1 i B3, wapń, fosfor oraz karetenoidy. Physalis warto włączyć do swojej diety szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy łatwo o przeziębienie. Poza tym "złote jagody" powinny jeść osoby, które mają problemy z układem krwionośnym, trawieniem i stawami, a do tego dużo się stresują. Physalis może też działać przeciwstarzeniowo, dlatego jeśli chcecie zachować zdrowy
Moniki Smakołykiśliwką 7 chleb żytni pełnoziarnisty 9,1 chleb żytni razowy 8,4 chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem 8,4 chrupki kukurydziane 7,6 chrzan 7,3 czarne jagody 3,2 czosnek 4,1 fasola biała 15,7 fasola czerwona 25 fasolka szparagowa 3,9 frytki ziemniaczane 1,4 groch 15 groszek zielony 15 jeżyny 5,3 kalafior
DajetZnalazłam w zamrażarce jagody. Dodałam to co znalazłam w lodówce i tak oto powstały ekspresowe serniczki. Upiekłam je w foremkach na babeczki. Fajna opcja sernika w wersji mini. Do serniczków dodałam wodę różaną, którą możecie kupić oczywiście w sklepie Kuchnie Świata . Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniParszywa dwunastka Grapefruit Ogórki Truskawki Kalafior Pomidorki koktajlowe Szpinak Melon kantalupa Sałata Nektarynki Kiwi Zielony groszek Jabłka Melon miodowy Borówki Brzoskwinie Bakłażan Papryczka chili Gruszki Mango Jarmuż Wiśnie Szparagi Jagody Winogrona Papaja Śliwki Seler naciowy Zielony groszek mrożony Mandarynki Pomidory Cebula Maliny Papryka Kapusta Marchewka Ziemniaki Ananas Dynia Awokado Pomarańcze Kukurydza Cukinia Fasolka szparagowa Banany Dymka Arbuz Pieczarki Bataty
Gotuj Się Kto MożeCzekamy aż wystygnie. Do ostudzonej zupy dodajemy serek mascarpone z mlekiem i mieszamy. Następnie dodajemy jogurt wymieszany z octem balsamicznym dodajemy do zupy. Mieszamy. Podajemy z sezonowymi owocami (jagody, maliny, porzeczki) i wiórkami kokosowymi 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl
Kuchnia w oparachładniej wyglądało.To już 3 wersja mojego szarpańca, 2 już są na blogu [ klik] . 3/4 litra śmietany 3 różne galaretki 1/2 szkl.cukru 2 łyżki żelatyny owoce [maliny, porzeczki, jagody] biszkopt pokrojony na kawałki 3 galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie [ każda z osobna] i zostawić do zastygnięcia.Zastygnięta pokroić w kostkę.Ciasto pokroić w kawałki.Śmietanę osłodzić i ubić
Moje domowe kucharzeniełyżki karobu lub kakao - 1 płask łyżeczka sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju ( rzepakowy. kokosowy, z awokado, z orzechów włoskich) - owoce na wierzch: borówki, maliny, jagody, porzeczki co masz pod ręką - 3 łyżki mąki kokosowej - 2 łyżki erytrolu Ważne uwagi i wskazówki: - fasolę po ugotowaniu według instrukcji na opakowaniu, trzykrotnie wypłucz pod zimną wodą! - nie używaj
SMYKWKUCHNI