z jagodami - 7023 przepisów (strona:114/469)

Włoskie czekoladki 79

gorzkie czekolady suszone jagody goji Orzechy, wafelki, zmiksować na gładką masę. Dodać kakao ,nutellę, dokładnie wyrobić. Z masy formować nieduże kulki, odkładać na kratkę, jeden obok drugiego. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kratkę postawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozpuszczoną czekoladą po kolei polewać czekoladki. Na koniec wierzch udekorować rozdrobnionymi orzechami, jagodami goji i posypać kakao

gotuj ze mną
Cudowny napój dla oczu 68

jagodach antocyjany chronią wrażliwe części oka, zwłaszcza siatkówkę, przed uszkodzeniem. Składniki (2 porcje) : 350 g czarnych jagód  350 g moreli  300 g gruszki  szczypta imbiru  Sposób przygotowania: Jagody umyć i zmiksować blenderem.  Morele umyć, pozbawić pestek i rozdrobnić blenderem.  Gruszki umyć i wcisnąć

Wymiar Zdrowia
Koktajl jagodowo-bananowy z melonem 92

kielich miksujący o pojemności 1400 ml. Co potrzeba: ½ dojrzałego melona, 2 bardzo dojrzałe banany, ½ szklanki jagód (mogą być mrożone), mleko 3,2% Wykonanie: Do kielicha miksera dajemy banany obrane ze skóry, melona obranego ze skóry i pozbawionego pestek i miękkiego środka, świeże lub rozmrożone jagody, dopełniamy mlekiem do podziałki, miksujemy. Smacznego :)) jagody, melon, banany, mleko

Bułka z Chlebem
Jagodowe tiramisu 133

Składniki: 250 ml zaparzonej mocnej kawy 50 ml likieru Sheridan’s 1 puszka jagód w syropie Leśne Skarby 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 100 g malutkich biszkoptów Puder z suszonych jagód Przygotowanie: Zaparzamy kawę, wlewamy do miseczki, mieszamy z likierem i studzimy.  Żółtka wkładamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy mikserem na dużych(...)jasną masę. Czas ubijania około 8 minut. Zmniejszamy obroty dodając  stopniowo po 1 łyżce ser mascarpone. Biszkopty maczamy w kawie i układamy na dnie pucharków. Z jagód odsączamy syrop, a owoce miksujemy. Na biszkopty nakładamy połowę kremu, oraz połowę zmiksowanych jagód.  Układamy drugą warstwę biszkoptów i kremu. Wstawiamy do lodówki na około 2 - 3 godziny do schłodzenia

Życie zaczyna się w kuchni
Jak smakuje rok Marcin Molik 116

jajkiem w koszulce.  Letnie przepisy zawierają: kwiaty cukinii, bób, pomidor, podgrzybki, kurki, jagody i maliny . Mnie najbardziej zaciekawiły pierożki z bobem i musem z topinamburu, risotto z podgrzybkami i serem pecorino, chłodnik z pomidorów i marynowanych malin oraz prażone kurki z goframi i jagodami.  W przepisach na jesień króluje  dynia, grzyby, kiszonki, jabłka, śliwki

Cynamonowe szczęście
Jagodzianki bez cukru i białej mąki 101

Dojrzały banan 2 jajka 60 g płatków jaglanych 20 g płatków owsianych 40 g mąki kokosowej 8 łyżek serka twarogowego naturalnego President  Woda Pół łyżeczki proszku do pieczenia Jagody Opcjonalnie miód Banana zblendować z jajkami i serkiem na gładką masę Dodać płatki oraz mąkę, wymieszać i odstawić na 10 minut Po tym czasie dolać wodę(...)takiej ilości żeby uzyskać konsystencję gęstego jogurtu Dodać proszek dopieczenia i jeśli masa będzie dla Was mało słodka dodać trochę miodu Garść jagód wrzucić do ciasta i wymieszać Ciasto przelać do foremek do pieczenia, na wierzchu ułożyć jagody Piec 30-40 minut w temperaturze 180 stopni

HealthyCreations
Placek z kruszonką i jagodami 115

szybkie i proste do zrobienia. Dzisiaj zapraszam na kolejny taki placek z kruszonką i jagodami. Można zrobić go z dowolnymi owocami sezonowymi. U mnie jest to mieszanka jagód, które znalazłam w ogródku: porzeczki, parę poziomek, borówki i kilka malin. A następnym razem upiekę

dolcevitainmykitchen
Bułeczki z jagodami 122

jagody :) Składniki: - 550 g mąki pszennej - 125 g margaryny - 1 szklanka mleka - 3/4 szklanki cukru - 3 jajka - 1 żółtko - 50 g drożdży - szczypta soli nadzienie - 1 kg jagód - 2 łyżki cukru Przygotowanie: Pół szklanki mleka podgrzewamy, dodajemy do niego 1 łyżkę cukru i mąki oraz pokruszone drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka ubijamy z cukrem do białości. Następnie stopniowo dodajemy(...)roztapiamy, studzimy i powoli wlewamy do miski, cały czas wyrabiając ciasto. Gdy ciasto wchłonie całą margarynę, przykrywamy je i odstawiamy na około godzinę, aż podwoi swoją objętość. Jagody myjemy, odcedzamy a następnie posypujemy cukrem, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia, odcedzamy. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, odrywamy kulki, formujemy z nich placuszki

Zainspirowana w kuchni
Ciasto na zimno z malinami i jagodami 177

szklanki mleka 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka 1 koszyczek malin 20 dkg jagód … Czytaj dalej Ciasto na zimno z malinami i jagodami

czarrna od kuchni
Pierogi z borówkami 100

Pierogi z owocami, to letnie uzależnienie i to chyba nie tylko moje. Szczytem marzeń by były z jagodami, ale borówka amerykańska też sprostała moim wymaganiom. Kto lubi pierogi, będzie usatysfakcjonowany. Kto za nimi nie przepada… może da się skusić. Pierogi z borówkami. Składniki na ciasto: - 700 g mąki poznańskiej (typ 500) - 300 g mąki(...)mnie Manitoba) - 100g miękkiego masła lub oleju słonecznikowego (tym razem dałam olej) - 3 żółtka - 1 całe jajko - 1,5 łyżeczki soli - 1/2 litra gorącej wody Nadzienie: - borówka amerykańska (lub jagody) Obie mąki przesiewamy, dodajemy sól – mieszamy. Dodajemy masło lub olej, żółtka i całe jajko – mieszamy. Wlewamy gorącą wodę zarabiając ciasto poczatkowo nożem, następnie wyrabiamy ręką. Gdy składniki się dobrze

mojewypiekiinietylko
Drożdżowe rogale z jagodami 193

miękkie i puszyste. Doskonale smakują ze szklanką świeżego mleka. SKŁADNIKI: ¾ szklanki mleka, 30g drożdży, 1,5 łyżki cukru, 1 jajko, 1 żółtko, 50g masła, 400g mąki, szczypta soli, 300g jagód świeżych lub mrożonych, jajko do posmarowania, cukier waniliowy do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże oraz cukier. Odstawiam na 10 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiewam do miski. Wlewam(...)przesiewam mąkę. Wyrabiam ciasto. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 2. Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę. Rozwałkowuję tworząc okrąg. Ciasto kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta kładę porcję jagód. Ciasto zwijam tworząc rogaliki. Rogale układam na blaszce. Smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję cukrem waniliowym. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Cudowna nalewka z borówki 132

trochę o jej właściwościach leczniczych. Jak wszystkim wiadomo czarne lesne jagody na dobre na wzrok. Ta nalewka poprawia widzenie i leczy tzw kurzą ślepotę. Robi się ją z jagód i liści borówki czernicy czyli jagód dostępnych w lasach na przełomie czerwca i lipca. Do jej wykonania potrzebujemy szklankę świeżych jagód borówki czernicy, łyżkę swieżych liści i litr wódki

prawdziwe jedzenie
CHŁODNIK OWOCOWY Z MAKARONEM 90

Chłodnik to wspomnienie dzieciństwa. Dorastał w latach kiedy nie było tak dużo owoców ale rodzice zawsze starali się aby wiosna-lato były truskawki na stole czy jagody. Nigdy też nie żałowali mi malin jak poprosiłam. Mimo że w 1990 nie było tego samego to zawsze rodzice dbali o to abym miała cos z lata i kupowali mnóstwo owoców. Tutaj(...)sycący. Składniki: 250 g jagód 250 g truskawek (lub malin) 4 łyżki sera mascarpone 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka otartej skórki pomarańczowej sok z 1/2 cytryny 1 szklanka makaronu kółeczka Arc Pol jogurt naturalny Makaron kółeczka Arc Pol ugotować al dente.  2 łyżki sera mascarpone, jagody, 2 łyżki cukru, pół łyżeczki

Kuchnia w oparach
LEŚNE TIRAMISU 167

leśnych, 2 łyżki dżemu jagodowego, jagody, dowolny sok do nasączenia biszkoptów WYKONANIE 1 galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, studzimy. Biszkopty nasączamy sokiem. Układamy na warstwę w blaszce wyłożonej folią. Twaróg miksujemy z jogurtem, dodajemy dżem i tężejącą galaretkę. Połowę wylewamy na biszkopty, układamy drugą warstwę biszkoptów. Zalewamy resztą masy serowej. Posypujemy jagodami. Wkładamy do lodówki

słodki bratek