z jagodami - 7023 przepisów (strona:114/469)

Ekspresowa Kokosowo - Jagodowa Babka 164

wystudzonego 1 i 1/2 łyżeczki płaskiej proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru razem z waniliowym około 75 g gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego lub kwaśnej śmietany dwie garście jagód (dałam mrożone) polewa czekoladowa: 5 łyżeczek cukru 20 g masła 1 łyżka zimnego mleka 2 czubate łyżeczki kakao czekoladowe jajeczka do dekoracji  1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą piankę(...)przesianą   mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy roztopione masło i wiórki kokosa, mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy nie rozmrożone jagody i delikatnie mieszamy. 3. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy w 190 stop przez 50-60 minut do suchego patyczka. Patyczek wbity w ciasto musi

Gotowanie...to proste !
Tort szpinakowy z jogurtowo-jagodowym kremem. 152

zamrażalniku i gdy najdzie mnie ochota wyciągam i przygotowuję z niego same pyszności. A wracając do tortu przełożyłam go niezbyt słodkim kremem z jogurtu naturalnego z pysznymi jagodami kamczackimi, oprószyłam pokruszonym ciastem i udekorowałam bratkami. Prawda, że pięknie wygląda, jestem nim zachwycona. Wyniosłam stół do ogrodu, udekorowałam gałązkami lekko rozkwitającej tarniny, do tego pyszna kawa, aż chciało się(...)szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 5 łyżek rozgniecionych jagód kamczackich ( u mnie mrożone ) półtorej łyżki cukru 3 płaskie łyżki żelatyny spożywczej 5 łyżek gorącej wody Dodatkowo: jadalne kwiaty ( u mnie bratki ) Wykonanie pysznego szpinakowego tortu: 1. Ciasto: Szpinak rozmrażamy

Izabelawkuchni
Jutro obchodzimy dzień gofra 176

kolorowe posypki ale na ogół trzymam się z daleka od wszelkich gotowców w tym kolorowych cukrowych past do tortów. Nie ma jak naturalne dekoracje z owoców takich jak maliny, jagody i physalis – wiśnia peruwiańska. Gofry można również upiec z dodatkiem siemienia lnianego i owsianych płatków. Zamiast pszennej mąki można dodać orkiszową, czemu nie! Zawsze wymyślam jakiś nowy przepis(...)mąki, a więc i bezglutenowe. Każdy powinien mieć możliwość świętowania dnia gofrów nawet osoby cierpiące na nietolerancję glutenu. Bardzo lubię takie alternatywne gofry niskowęglowodanowe , zwłaszcza te z migdałami i jagodami. Gofrownica to dobra inwestycja. W mojej kuchni gofrownica sprawdza się od wielu lat. Oczywiście na kuchenne gadżety potrzeba miejsca, więc kupno gofrownicy nie zawsze jest kwestią pieniędzy

codojedzenia
7 urodziny bloga | Beza z jagodowo-malinowym serkiem 117

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Bezę studzimy w wyłączonym piekarniku. Mascarpone miksujemy z jagodami oraz malinami. Na wystudzoną bezę nakładamy obie masy. Ozdabiamy świeżymi owocami. Smacznego :) Artykuł 7 urodziny bloga | Beza z jagodowo-malinowym serkiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ptysie z jagodowym serkiem i czekoladą ruby 132

robię wyjątek :) 12 sztuk: 200 g mąki pszennej 100 g masło 250 ml wody 5 jajek szczypta soli nadzienie: 500 g mascarpone 3 łyżki jagód (użyłam mrożonych) dodatkowo: 120 g czekolady ruby suszone płatki malwy Jagody miksujemy z mascarpone na gładką masę. Odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Masło z wodą i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia

Mienta blog
Pączki kokosowo jagodowe 159

kokosowego 2 łyżki spirytusu smalec do smażenia pączków budyń jagodowy: 375 ml mleczka kokosowego/1 i 1/2 szklanki/ 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki cukru trzcinowego 20 dag jagód mrożonych 1 łyżka masła lukier: 1 szklanka cukru pudru mleko ciepłe polewa jagodowa: 0,5 łyżeczki żelatyny 50 ml soku jagodowego wiórki kokosowe Ciasto: Przepis na 18 sztuk Mąkę dzień(...)ucieram z mlekiem ciepłym i smaruje nim pączki.  Budyń: Do szklanki wlewam 125 ml mleczka kokosowego, wsypuję budyń i rozrabiam. Pozostałe mleko wlewam do garnka, dodaje masło, cukier, jagody i zagotowuję. Do gotującego się mleka wlewam budyń i cały czas mieszam aż zgęstnieje. Polewa: Jagody miksuję, podgrzewam. Żelatynę namaczam w 2 łyżkach zimnej wody i rozpuszczam

wesoła kuchnia
ciasto z owocami gotowe w 60minut 107

wanilii do smaku jak kto lubi szczypta soli 125 ml oleju ro ślinnego 300 g z m ąki 1 łyżka stołowa (16 g) proszku do pieczenia ¾ szklanki świeżych jagód 1/2 szklanki malin 2 jab łka pokrojone w ósemki 2 łyżek cukru gruboziarnistego 1/4 szklanki migda łów w plasterkach  opcjonalnie Wykonanie CZAS: Oko ło 1 Godziny Podgrza piekarnik(...)składników. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszać do połączenia składników. Dno formy posypać cukrem gruboziarnistym i migdałami opcjonalnie. Ułożyć kawałki jabłka na całej powierzchni formy, dosypać jagody i maliny. Na owoce wyłożyć ciasto . Piec około 45 minut, lub do suchego patyczka. Przestudzone pokroić i jeść! Smacznego

mojej kuchni
DESER Z CIASTECZKAMI I JAGODAMI 168

smaku cytrynowym, 100 g serka mascarpone, 100 g jogurtu naturalnego, dżem jagodowy, skórka cytrynowa, jagody WYKONANIE   Serek miksujemy z jogurtem, dodajemy odrobinę dżemu oraz skórkę cytrynową. Na dnie pucharka układamy warstwę ciasteczek. Wykładamy warstwę masy, następnie po łyżce dżemu, warstwę masy. Wierzch dekorujemy jagodami, ciasteczkami i skórką cytrynową

słodki bratek
PLACEK DROŻDŻOWY. Z DYNIĄ, JAGODAMI GOJI I KRUSZONKĄ 178

mleka 1/2 szkl. stopionego masła 0.5 szkl. puree z dyni 0.5 szkl. cukr1 cukier waniliowy szczypta soli skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 3 jajka + 1 żółtko 150 g jagód goji Kruszonka:  przepis tutaj Wykonanie:  Z drożdży, mleka ,łyżeczki cukru i łyżeczki mąki zrobić rozczyn, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ja w chłodne dni wykorzystuję do tego(...)mikserem. Przykryć ściereczką i  pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoją objętość (od 45 minut do 1h). Po tym czasie dodać namoczone wcześniej i odsączone jagody goji. Wymieszać.  Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Posypać wierzch  kruszonką .  Ponownie odstawić w ciepłe miejsce na ok. 20 min. Piec ok.45

Walijskie Pichcenie
DOMOWY KISIEL JAGODOWY 106

sklepowe półki uginają się od tych w proszku, to jednak domowy kisiel jest najlepszy :)  Składniki: * 1 szklanka jagód * półtora szklanki wody * 2 płaskie łyżki cukru * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * kilka kropel świeżo wyciśniętego soku z cytryny Wykonanie: Do garnka wsypać jagody, cukier, wlać szklankę wody i wycisnąć sok z cytryny. Gotować około 5 minut od momentu zagotowania. Pół(...)szklanki wody wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wlewać do gotujących się jagód, ciągle mieszając, by nie zrobiły się grudki. Doprowadzić do zagotowania

Zrób to smacznie
8 prostych przepisów na ciasta z owocami – desery, którym nie można się oprzeć! 440

oraz żelatyna , która nada odpowiedniej konsystencji. Aby ciasto smakowało jeszcze lepiej i prezentowało się okazalej, na jego wierzchniej części warto rozprowadzić galaretkę i  pokrojone truskawki . Jogurtowiec z jagodami Deser ten będzie kapitalnym wyborem dla tych, którzy przepadają za wypiekami, ale jednocześnie bardzo uważnie przeliczają zawarte w nich kalorie. Głównym składnikiem ciasta są jogurty greckie , które ze względu(...)żółtek, 2 opakowań budyniu śmietankowego i  połowy szklanki oleju . Następnie dodajemy pianę z białek i cukru ubitą na sztywno. Po upieczeniu i wystudzeniu, na powierzchni ciasta układamy jagody oraz galaretkę . Sernik na zimno z truskawkami To wyśmienite ciasto będzie doskonałym pomysłem na deser w ciepły, letni dzień. Wygląda efektownie, ma niezrównany smak, a dodatkowo nie jest czasochłonny. Głównym

Moja smaczna kuchnia
Szarlotka na bogato! 145

cytryny Składniki na piankę: 5 białek 200g cukru 1 mały cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego- bez cukru 125ml oleju 100g malin- mogą być mrożone 100g jagód lub borówek – mogą być mrożone     *** Do miski przesiewamy mąkę wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dokładamy pokrojone w kostkę masło oraz żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione(...)małym strumieniem wlewamy olej- wszystko jeszcze krótko mieszamy na wolnych obrotach, do całkowitego połączenia się składników. Piankę wykładamy na całkowicie wystudzony spód i wyrównujemy *** *** Na piance układamy maliny i jagody (mogą być mrożone- nie rozmrażamy ich wcześniej) *** *** Na wierzch ścieramy resztę zamrożonego ciasta *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 50 minut- do mocnego

Blog z Apetytem
Jogurtowy sernik na zimno z borówkami i jagodami 208

dodajemy ją do jogurtu. Delikatnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wsypujemy borówki, mieszamy. Dno tortownicy wykładamy folią aluminiową i przekładamy masę. Wkładamy do lodówki. Serek mascarpone łączymy z jagodami, cukrem i aromatem waniliowym. Miksujemy składniki blenderem tak aby polewa miała gładką konsystencję. Polewamy nią sernik. Sernik wkładamy na kilka godzin do lodówki aby mocno stężał

Qchnia po prostu
Lody jagodowe 114

sezonowość – jagody! 2 jajka 300 ml śmietanki 30% 140 g drobnego cukru 2 łyżki ciepłej wody Mus jagodowy: 4 łyżki jagód 2 łyżki cukru 1 łyżka wody Jajka przelewamy wrzątkiem na sitku. W garnku zagotowujemy jagody z cukrem. Powinny puścić sok. Jeszcze ciepłe blendujemy na gładki mus. Przygotowujemy trzy miseczki. W pierwszej ubijamy żółtka z połową drobnego cukru

VioletoweKucharzenie
Ciasto drożdżowe z serem, jagodami i kruszonką 128

domowego cukru waniliowego Masa serowa: 250 g sera białego 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki cukru  łyżeczka ekstraktu waniliowego jajko budyń waniliowy 1,5 szkl jagód/borówek Ciasto: Do większej miski wsypuję suche składniki, mieszam. Masło rozpuszczam w mleku. Ciepłe masło i mleko oraz jajko dodaję do suchych składników, mieszam i zagniatam gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto przykrywam(...)wykładam do formy. Przykrywam i odstawiam na ok 30 minut. Masa serowa: Ser, śmietanę, jajko, ekstrakt i cukier dokładnie rozdrabniam widelcem aby nie było grudek. Dodaję budyń, mieszam. Jagody opłukuję na sicie i dokładnie osuszam. Kruszonka: składniki rozcieram w palcach. Na wyrośnięte w foremce ciasto nakładam masę serową, posypuję borówkami i kruszonką. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania